Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Iva

Srna, skoro sve isto kao Sara  :love32: 

Jede i pise levom rukom, iskljucivo hoce sama da jede, prica apsolutno isto kao Sara.  A sto se nose tice, stalno trazi i uvek piski, a kakila je jednom.  :love32: Peva decije pesmice, doduse na svom jeziku ali se prepozna koja je u pitanju. Generalno je dobrica, u odnosu na sestru.  :girl_cray:
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

Tchi

stvarno su ta mladja deca neverovatna sta sve znaju, leon ne peva decije pesmice sem tasi tasi sto kaze, raspoznaje neke, ali juce je pevao gangam style, udara naizmenicno nogama po podu i vice gangam, gangam jer je video od brata

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

emge

Kod nas je starije dijete naprednije :)
Ali je zato mladje maznije, ako se i to vrednuje.
I naravno, i mladje pije i jede samo od godine dana, valjda zato jer im je majka crnogorka :lol:

vrana

Quote from: emge on February 06, 2013, 03:49:18 PM
I naravno, i mladje pije i jede samo od godine dana, valjda zato jer im je majka crnogorka :lol:

:rofl:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

linga

Kod vas je to do pola ne brini, ne fali M. ništa, no je muško :rofl:

anelore

I kod mene je ovako, u mnogo aspekata, mada se mala ne da, ubacuje u brzinu...A jede i pije sama kad hoce, kad nece onda je hranim i to tako sto je ona kuca koja proviruje ispod stola a ja joj guram hranu u usta  :crycry:
Majko mila sama svoje postove kad citam dodje mi da si odredim nadzor troclane komisije - psiholog, pedadog, socijalni radnik  :lol:

emge

anelore, tročlana komisija :lol:

vojka

Quote from: anelore on February 06, 2013, 04:45:36 PM
I kod mene je ovako, u mnogo aspekata, mada se mala ne da, ubacuje u brzinu...A jede i pije sama kad hoce, kad nece onda je hranim i to tako sto je ona kuca koja proviruje ispod stola a ja joj guram hranu u usta  :crycry:
Majko mila sama svoje postove kad citam dodje mi da si odredim nadzor troclane komisije - psiholog, pedadog, socijalni radnik  :lol:
mogu da mislim kako je slatka :girl_in_love:
mada verujem, da tebi tada nije  :kiss1:
a za komisiju  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

prevodilica

a mi imamo foru ako neko jelo baš ne ljube mnogo ili nisu raspoloženi, a mora recimo da se ruča da bismo mogli da krenemo negde i sl, da jedemo za likove iz knjiga ili crtaća
jedan zalogaj je recimo za Snežanu, pa po jedan za svakog patuljka...
a tek Štrumfova koliko je...:lol: :rofl:

komisija, kažete, a :think: :lol:

vrana

ja stvarno vise ne znam...

ok, i vasa je lose spavao nocu, tj budio se stalno do 18 meseci, pa onda ponekad u toku noci, sve do 2.5 godine
vuja isto tako, malo jos i gore. i ne smetaju meni nocna budjenja, to sam i ocekivala. ali me urnisu nocna plakanja, pogotovo kad mu nista ne mogu, a tek kad krene da urla kao manijak ja stvarno ne znam gde se nalazim

e sad, ovo sto se sinoc desavalo se ne desava cesto, ali  i jednom mesecno je dovoljno da odlepim

elem, spavao je od 20 do 23 skroz ok, sa povremenim meskoljenjima
od 23:15 je poceo da se budi i da place, ali ok, umirim ga
od 24 do 2:15 se drao non stop, ali non stop, sa pauzama od maximum par minuta. sve sam probala: da ga nosim, da ga ljuljam, da mu pevam, da ga stavim pored sebe u  krevet, da ga stavim na sebe da tako spava, da za razbudim skroz, da mu dam vode, i na kraju mu dala paracetamol, ali nista. posle sat vremena sam odustala od umirivanja, nego lezala i pustila ga da urla pored mene na krevetu nadajuci se da ce zaspati kad klone od umora.
zaspao je u 2:15 i posle pola sata odmora nastavio da urla, i tako do 4.
sad spava, a poucena prethodnim iskustvima, verujem da ce se probuditi veseo, nasmejan i zdrav.

i ja stvarno ne znam sta vise da preduzmem, i da li je njemu nesto, jer mi je prosto nevereovatno da toliko urla iz cistog besa, iako izgleda bukvalno tako. mada, da urla iz besa, moralo bi biti da nesto zeli pa da besni zato sto to ne dobija. ne znam, nisam pametna.

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

anelore

Vrano - meni je Vida dugo tako nocu urlala, jos se i prevrtala, bacala na pod, kocila - bukvalno joj se celo telo zategne, glava unazad, i urla, urla, urla iz sveg glasa, sutirala me, udarala. Nista nije pomagalo, ali nista. Malo dojenje dok je bila beba, ali i to je bilo kontraproduktivno, dojila je i po 4 puta nocu dok ga nisam sasvim ukinula. Uz njena nocna budjenja bez urlanja za mene je to stvarno bilo pogubno, ja sam prvi put od njenog rodjenja (i malo pre njenog rodjenja) spavala duze od 3 sata u cugu kad sam otisla na neki strucni skup u Vrnjacku banju, u maju 2011.
Volela bih da imam neki pametniji savet od - proci ce, ali nemam, jer je, koliko god nekoristan, on ujedno i jedini istinit. Ja sada mislim da su to kod nje bili oni night terrors, slicne povremeno ima i mladja bratanica MM, isto su ponasale tokom napada, ona, kad je postala malo starija, je pricala kako vidi nego velikog crnog leptira  :nokti2:, a Vida je oko druge godine imala samo neke sporadicne ispade, mislim da mozda ima i godinu dana od poslednjeg :pljucka:, a mislila sam da nikada nece prestati i da cu se kod tebe u dnevnu bolnicu prijaviti ako se samo jos malo nastave. A zasto su ti napadi prestali ne znam, prosto su prestali kada smo otisli na more 2011. godine, tu mi je bila nevidjena frka da ce da se nada u dreku i razbudi ceo hotel, i posle su se sporadicno javljali od  tada. Ali zato ona i dalje ume da besni u svesnom stanju, da urla iz sveg glasa i da ne kontrolise mokrenje, desavalo mi se i po 4 puta na dan da se upiski u gace ako ne dobije ono sto hoce - srecom, i to se proredilo + sam joj zavela malo stroziji rezim.

vrana

anelore, mali su ono oboje za nocne strahove, ali zvuci slicno stvarno
ja ne znam, prosto me unistava to sto ne mogu da provalim sta mu je, a stvarno deluje da mu je nesto, sve dok se ne probudi sav ozaren i pricljiv.
ista stvar, kad god smo u nekom hotelu, dodje mi na recepciji da informisem ljude da ako bas ne moraju, bolje nikoga ne stavljaju u sobu pored nas, jer se nikad ne zna kakva ce nam noc biti

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

vrana

edit: vida nije sada mala za nocne strahove, ali ih sada i nema

ali tada kad ih je imala je bila u istom uzrastu kao vuja sada
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

AnaK

Janko je imao nešto slično, kad je bio kao Vuja sada. Ja se stvarno više ne sećam da li je nešto pomagalo, mislim da nije, ali se sećam da smo u nekom trenutku ukapirali da je to povezano sa 'bacanjem' u toku dana (ono kad ga dignemo iznad glave, a on ciči i kikoće se). Kad smo to prestali da radimo, drastično se proredilo i nestalo.
Janko 23.7.2002.