Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

anelore

Quote from: hypolina on April 22, 2013, 09:14:31 PM
pa i jeste rano da jede u 2h. Na kraju ce ubaciti i taj u 2h i jos jedan u 6h. :)

Ja bolje da se ne izjasnjavam, Nika je sisala nocu svaki cas sve dok nismo batalili dojbu kad je imala 15 meseci. :lol:
Ovako, kod Vide. Kod Save to vec nije bio slucaj, on je ranije izbacio nocne podoje, sa oko 10 meseci.

linga

Kod mene nije bilo nožnih, obroka, osim dojenja, do 12, 15, odnosno 18 meseci, tj sve dok su dojili dojili su i noću. Posle su mogli da dobiju samo vodu  :D

vrana

meni je to sve vrlo logicno, ali mi se ne uklapa u moju realnost  ;D ;D

primera radi, on je sinoc poceo da se budi oko pola 1. prebacila sam ga kod nas u krevet oko 2, i tu se prevrtao, budio i gundjao sve do 4, kada sam mu konacno dala mleko, i evo od tada spava, mrdnuo se nije
iz cega ja zakljucujem da je ili gladan, ili ga ta flasica nekako drugacije umiri, ali definitivno mi se ne cini da nije u pitanju ono budjenje radi uspavljivanja uz mleko...budio bi se vise puta
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Vockica

Ja sam ubedjena da sam vam napisala  :-[

Nedelju dana, mozda dan manje, mazala sam triderm i proslo je. Nismo dali mokracu, imali smo pokusaje ali nista. Promenila sam mu i pelene. Za sad je ok.

Sto se mleka tice, posle podoja u toku noci dobilaji su vodu. Sada Danilo pije obicno mleko pre spavanja i bas sam pomislila ovih dana do kada ce...To ga ne uspavljuje...
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

vrana

a jesu oni prihvatali tu vodu umesto mleka ili su se bunili?
dam ja vuji i vodu, napije se on, ali se ne smiri dok ne dobije mleko.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

AnaK

Meni, po svemu što pišeš, on zvuči gladno.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

vrana

pa da, i meni
mada mi je to sumnjivo. cudno je da u ovom uzrastu bude gladan nocu, a da ne govorim o tome da ima pet obroka dnevno i da se za svaki posteno najede.
opet, dok sam mu davala nocu flasicu pred spavanje, i tada se budio, sve dok ne dobije i nocnu  :think:

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

linga

Pa možda je u nekom momentu zaista bio gladan, a navika se lako stvori. Ako je tebi tako zgodnije, možeš da mu daješ. Moji su kažem prestajali da se bude kad su prestali sa sisanjem, pa nisam ni uzimala u razmatranje mleko, retko kada se probude, voda je bila dovoljna. Sara ni ne pije mleko pre spavanja, nikad ni nije, psole sike prešli smo na jogurt iz šolje, obično mleko baš i ne voli.

Saska

Jova je izbacio noćne podoje vrlo brzo, možda sa dva meseca-sam, a ovo dvoje mlađih sa oko 8 meseci-na moje insistiranje. To je jedna od retkih stvari na kojoj sam baš insistirala, jer sam ja toliko nervozna ako sam neispavana da bih mogla nekome da otkinem glavu.

aleks

Moji su isto izbacili kad su prestali da sisaju. Sto ne znaci da su samim tim prestali i da se bude nocu...
I ja mislim da je navika cudo. S. je navikla da se budi oko ponoci i kad joj nesto fali i kad joj nije nista, ali od pre 6 meseci muku mucimo.

Kao i Vrana, navikla sam se da ne  spavam nikada  :crycry:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Pepi

Moram da zapišem dasine reči, da ne zaboravim  :girl_in_love: :girl_haha:
Pako - čokoladno mleko
bagaj - papagaj
fafa -semafor
deda Ako- deda Stanko
Agi -Ogi
Paša -  Maša
Pase - Kuco (kad doziva)
Objašnjava da se ne prelazi ulica kad je crveno tako što negde traži crvenu boju, pokaže pa odmahuje prstićem,ne, ne, a onda nađe zeleno pa kaže MOže!  :girl_haha:
Po celi dan bi mogao da gleda Wheels On The Bus na youtubu. i stalno ponavlja deo kad ljudi kažu shhhh, shhh  :girl_haha:
Pake - patike
pate - patofne
kos - sok
sube! - traži da pere zube
Na pitanje koliko ima godina, podigne kažiprst i kaže Nenu!

Lani

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

linga

:love32:

I kod nas je spisak sve veći  :girl_in_love:
Kuko - cuko
mata  maca
tolta - torta
baci - prebaci
cutani . crtani
bidžica - ribica  :girl_haha:
Bute - dupe
Nosa - noša
maak - tunel
vlitic - vrtić
teta - vaspitačica
doda - voda
toć - sok
njam njam - hrana
setam - šetam
pase - prase
muzica - muzika i igrati
pića - priča
teta dada - teta rada
tuća - kuća
ćeće  - cveće
piš piš - piškiti
Sastavlja po dve reči regularno, ponekad i tri - mama daj to, neće kući setamo, Sara briše biđicu  :girl_haha: