Main Menu

Dojenje

Started by emge, June 26, 2010, 07:07:07 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Joj Voćko znam, prvih mesec-dva bude veselo, posle sve dođe na svoje.
Izdrži još malo, sve dobro radiš.  :bighug:

Vockica

Znaci vi mislite da mu ne dodajem moje mleko??

Stacka Vocka je bila ko iz knjige, bukvalno. Sest meseci samo sike bez i jednog problema. Dva puta tako, tesko:(
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Vockica

Quote from: jackie on June 16, 2011, 01:23:53 PM
ja kad god sam se pozalila ovdje
rekle su mi da je skok
tako smo mi skakali, skakali :lol:

Ja mislila skok u trecoj nedelji. Dobro to je to. Vidim da cemo skakati i skakati :)
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Gost51

samo ti skaci :)
i slusaj nase strucnjake ;)

Lani

Da, ja mislim da batališ taj špric, pumpice, itd.
Pustiš ga da sisa koliko želi, pa nek spava. Kad se probudi, daj mu opet.
Mi smo tako.

Vockica

Lani nema veze sto sisa na 2h??
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

Ja nikad nisam imala satnicu, ni sa Ivom ni sa Unom.
Sa Ivom jesam nešto malo samo u početku, slušala patronažne i ostale pa sve u minut, i razmake između podoja i dužinu podoja... pa kad je napredovala samo 600 g u prvom mesecu sam to batalila i davala joj kad god želi.
A tako Unu dojim od prvog dana i samo tako nam i odgovara. I sad sisa kad želi, mada se sad već dosta proredilo jer jede i drugu hranu.

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

linga

A kako ti racunas razmake izmedju podoja? Oni se racunaju OD pocetka jednog do pocetka drugog! Jer neke bebe sisaju po 10 minuta neke pola sata...
Nemoj gledati na sat, daj mu da siki kad pozeli, dakle gledaj njega a ne sat. To sto ne odbija iz sprica tvoje mleko , nije ni cudo, Sara je u stanju stalno da siki, tek kad izbljucka pola shvatim da joj nije ni trebalo  :rofl:
Jer on ce bolje da izvuce nego pumpica, pa to sto trazi cesce zaista moze da znaci da mu treba vise, ali sisajuci daje "signal" tvom mozgu da treba vise mleka.
Zatim sigurno ne jede aktivno tih sat vremena nego malo jede, malo se mazi, malo dremne i tako  :kiss1: Moja dva sisacva su bila totalno drugacija, Jana je uvek kilavila (ko sto i sad kilavi  :crazy: ) i beskrajno dugo dojila, Aleksa je dojio kratko a efikasno. Sara meni ujutro zna da odvali po tri sata, sad vec je budna i po sat sat i po izmedju spavanja (dok doji, pa podrigne, pa bljucne, pa se ukaki pa se presvucemo, pa onda ima jos malo prostora pa dopunimo i u tom zaspi) ali uvece nema sanse, muci je stomacic i tesi se sikom i tada mnogo cesce siki i krace spava.

Jeste tesko, ali sad im najvise treba i vredi se potruditi se.

Vockica

Npr sisao je od 7,30-8, otprilike. Zaspao i u 9,30 dranje .  I tako u krug ali ne spava uvek.Racunam od pocetka podoja.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Saska

Sve su ti devojke rekle :kiss1: . Ništa ne menjaj, daj mu kad god hoće, i imaj na umu da gomila žena odustaje sad u ovom periodu zato što nema adekvatne savete, ali ti nećeš jer znaš da je sve to normalno. Jeste smor, ali za par meseci ćeš i ti da daješ ovakve savete :) .

linga

Pa to je o.k. skroz za taj uzrast... Kad ima skokove moze i cesce da trazi, grceve isto... Jer ako ga muci stomak on i ne jede sto je gledan pa onda uzme malo da se utesi, pa onda naravno trazi pre jer nije mnogo pojeo i tako ukrug  :wall:
Probaj da se ne nerviras, ja lepo organizujem sebi i i starijoj deci dan a Saru uklapam, jedemo gde stignemo, nemam problem s tim a i ona je napolju u setnji mirnija nego u kuci ( u kolicima i kolima naravno duze spava i odmah zaspi  :girl_haha: )

Samo polako, ljubim te  :kiss1:

emge

Slobodno neka sisa kad god hoće, ja Marku i sad dam kad poželi :lol:
U početku mislim da je po čitav dan sisao, da nam je 2h bio najveći razmak.

Opusti se, nek sisa kad želi, batali smaranje sa pumpicama i ostalim.

Mene nije smaralo da mu dajem da sisa na pola sata, sat, smarala su me pitanja "zar nije maloprije sisao" :crazy: jeste, pa šta :P

Lani

Quote from: emge on June 16, 2011, 02:53:50 PM
Slobodno neka sisa kad god hoće, ja Marku i sad dam kad poželi :lol:
U početku mislim da je po čitav dan sisao, da nam je 2h bio najveći razmak.

Opusti se, nek sisa kad želi, batali smaranje sa pumpicama i ostalim.

Mene nije smaralo da mu dajem da sisa na pola sata, sat, smarala su me pitanja "zar nije maloprije sisao" :crazy: jeste, pa šta :P

Potpis, posebno za boldovano.  :lol: :crazy:
Mene već neki propituju koliko još planiram da dojim (čitano između redova: pa već je velika).
Ja kažem: Dojim je sve dok bude htela, kao i sestru joj što sam.

Vockica

:bighug: sta bih bez vas  :kiss1:
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.