Main Menu

Dojenje

Started by emge, June 26, 2010, 07:07:07 PM

Previous topic - Next topic

linga

Senka, ma da, znam, htedoh reći da smo sličan slučaj...
Meni, za sada veća razlika bila jedno/dvoje nego dvoje/troje :ces: ali tek smo počeli...

Lani

Quote from: Elanor on November 29, 2011, 12:22:29 AM
ne, ne kazem da je lose. samo kazem da sam vidjala majke koje produzuju dojenje da bi bebe duze bile bebe, ili su prosto nesigurne (posto je krenulo u jaslice/cuva ga baba) i dojenjem pokazuju sebi da su u bebinom zivotu nezamenljive (ne shvatajuci da su nezamenljive samim sto su mame). to je sve ok, definitivno ne skodi nikome, samo iz primera prijateljica/poznanica vidim da je lakse kada majka rascisti sama sa sobom (prekinula ili nastavila da doji, svejedno).

Kome je lakše, što bi bilo ko bilo šta raščišćavao sa sobom? Uopšte ne razumem koja je poenta i ovog a i prethodnog tvog posta.
Šta se koga uopšte tiče zašto ja dojim ili ne dojim dete i koji su moji razlozi.

senka

Quote from: linga on November 29, 2011, 12:23:02 AM
Senka, ma da, znam, htedoh reći da smo sličan slučaj...
Meni, za sada veća razlika bila jedno/dvoje nego dvoje/troje :ces: ali tek smo počeli...

znam linga
nego nadam se da ćeš se setiti mojih reči kao netačnih  :bighug:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maxic

Mnogi kazu isto sto i Linga, da je tezi prelaz sa jednog na dvoje djece. Meni je bilo obrnuto.

Sto se dojenja tice, meni su pomogle militantne dojilje ali nisu me deprimirale dok nije islo.  Marku sam davala i sve cajeve koje je neko pomenuo, radila sve masaze koje je sam nasla da mogu da pomognu, vodila ga kod kiroprakticara. U doba grceva,misllila sam da mi je kraj. Odlazila iz kuce oko 5 popodne bez njega, kad god mi se ukazala prilika, jer sam znala da ce da krene vriska. Formulu davala po nekad,  ali uglavnom excluzivno dojila.  Svi su prestali kao Ica, negdj oko 10 mjeseci pa do godinu, ako me sjecanje sluzi.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Saska

Iskreno, meni je najtezi prelazak bio sa nijednog na jedno dete :lol:  . Kad sam to prebobala, sve ostalo je pesma.

linga

I to sto kažeš Saška  :rofl:

emge

Quote from: stacka on November 28, 2011, 10:54:31 PM
Ja mogu glavu na panj da stavim da je dojenje u ovom momentu Masi mnogo vaznije nego meni ako gledamo emotivne razloge :innocent:

I Marku definitivno. On predveče počne da pokazuje prstom i da traži, i raduje se ko kuče kad vidi da će da dobije.

Lani

Pih, totalno ste/smo opovrgle Elanorinu teoriju. :lol:

:ph34r:

Ajde Emge ne pali se Marko se i parcetu hleba tako raduje :lol: :love32:

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Ne dirajte nam drugara Marka, meden je.  :love32: :lol:

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

vrana

Quote from: Lani on November 29, 2011, 09:54:38 AM
Pih, totalno ste/smo opovrgle Elanorinu teoriju. :lol:

Evo stize Vrana da je podrzi  ;D

S tim da naravno nikoga ne treba da se tice do kad ce ko da doji, i iz kojih razloga. Al ima pravo da misli ovo sto misli Elanor (da je to cesto vise potreba majke nego deteta). Ja to isto mislim.

A mislim i da je najbolje da majka bude ta koja ce da odvikne dete od sisanja. Ne zato sto treba ona sama da ga SAVLADA, ko sto neko rece, nego zato sto mislim da je vazno  i da mu pokaze da je tu za njega, da moze  ga utesi i razume i bez da mu poturi dojku. Sigurno je tako za nju teze, ali za dete mislim da je znacajnije da ona bude tu u tom trenutku.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

linga

Evo stiže Elanor pomoć  :rofl:
Vrano, ne se ljutiŠ :)
vidim pitala si tamo (militantne dojilje  :lol: ) o dojenju i c.r.  :ljut: a nas ništa?
Ako te nešto zanima - piiitaj  ;)

Lani

Naravno da ima svako pravo na svoje mišljenje :innocent: ali mene jaako nervira ta fama oko produženog dojenja (dojenja posle navršenih godinu dana). I nerviraju me postovi koji se provlače na poslednjih par strana u stilu majka treba da prizna sebi, biće joj lakše... i tako dalje. Stvarno me interesuje odgovor na pitanje - zašto bih ja bilo šta priznavala sebi u vezi s tim?
Šta, da priznam sebi da dojim dete iz sebičnih pobuda? Prvo ne mogu jer to nije tačno a drugo, i da priznam, šta to konkretno menja i šta to konkretno govori, znači itd?
Kao što je linga rekla, ako majci i detetu odgovara, treba ih pustiti dok im tako odgovara, bez stvaranja neke drame oko toga. Pa pobogu, govorimo o običnom dojenju ne o odlasku na Mesec.