Boginje- slike , pogledajte pliz :(

Started by chokoladica, June 27, 2010, 11:23:32 AM

Previous topic - Next topic

Lani

Quote from: kalimero on June 27, 2010, 06:50:10 PM
mislim da je 2 nedelje inkubacija i da je tad najzarazniji.....

Zarazni su još dok ne počnu da im otpadaju valjda... Znači, računaš inkubaciju, izbijanje i još recimo 2 nedelje, ispadne da su oko 3 nedelje zarazni, jel tako.  :think:

chokoladica

:rofl: :rofl:  hvala ti, nasmejala si me. ne pada mi na pamet  :D

kalimero

Quote from: Lani on June 27, 2010, 07:31:59 PM
Zarazni su još dok ne počnu da im otpadaju valjda... Znači, računaš inkubaciju, izbijanje i još recimo 2 nedelje, ispadne da su oko 3 nedelje zarazni, jel tako.  :think:

tako nekako....

choko, mislim da su ti šanse da ih ne dobiješ prilično male.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

chokoladica

Lani

Naravno. Ja znam za dva slučaja gde je starije dete imalo boginje i nije prenelo mlađem. Tako da moguće je sasvim ne dobiti ih.

:bighug:

kalimero

kapiram da je to do toga koliko ti je imunitet jak i koliko ti je organizam otporan na taj virus.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

chokoladica

Ja sam optimista bez obzira sto mi je imunitet do jaja oslabio. ZImus sam imala i bronhitis i tako, verovatno malo kao posledica nejela. :hm:

kalimero

choko, sad sam googlovala malo i u većini slučajeva kažu da je dete najzaraznije 2-3 dana pre izbijanja pa sve dok se ne osuše sve boginje......
drugo, piše i da samo od jačine imuniteta zavisi da l će neko drugi da "zakači" iste....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

chokoladica

Tenks :) Zao mi je zato sto mu je u sredu rodjendan i , iako nisam planirala da pravim neku festu, sad bas niko od drugara nece moci da dodje.

kalimero

pa, mogu......svi koji su preležali boginje..... :)
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

maxic

Drzimo mu palceve da prodje lako , a tebi da ne dobijes.
Napravite post rodjendansku zurkicu, kad ozdravi.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Evo jedna utešna info, ja sam ih imala sa decom i imala sam bukvalno 20 sitnih tačkica.
Da vam prodje lako :bighug:

Despina

da vam prodje lako :bighug:
kod mene je fasovao prvo Luka, pa 2 nedelje poslije Anja a Sonja nije dobila pretpostavljam zbog dojenja.
A, L, S

AnaK

:bighug:

Ako mu bude dobro, tj. ako se on bude dobro osećao, mogu da dođu oni koji su preležali. Čuvaj ga od sunca  :kiss1:
Janko 23.7.2002.