Main Menu

Bode mi oči

Started by Lani, June 28, 2010, 10:17:12 PM

Previous topic - Next topic

Lukina mama

Quote from: kalimero on June 28, 2010, 10:49:24 PM
Lani, ja recimo jesam vernik i uopšte mi ne smeta veronauka u školama niti služba u vojsci......dokle god ništa od toga nije obavezno već opciono..... više mi je smetalo što je nečijom odlukom vera bila zabranjena......

i pritom, dete sam prijavila za gradjansko..... :)

slazem se.

meni licno ne smeta, ne znam vam nista o tim novim casovima uvedenim, kad su uveli veronauku?

Ja sam dete vojnog lica, koji je znao sve verske praznike, koji je mami pricao da ne radi kad je crveno slovo....jer je od detinjstva bio uzgajan tako, ali pretpostavljam da vojna gimnazija i akademija ipak ne oduzmu sve.....

bas cu ga pitati sta misli o ovome.
Luka ,09 April 2005

maxic

Meni je to ok. Ne zato sto sam neki narocit vjernik, nego zato sto nije obavezno, vec opcija.
Takodje i za vjeronauku. Ko voli nek izvoli. Valjda zato sto trenutno zivim u drzavi gdje do podna nedeljom nikog ne mozes nigdje da vidis , svi u crkvi, pa mi je postalo normalno. Dok mi niko ne namece svoje stavove i propagandno ne smara, sve moze.
Ovdje u bolnicama ima svestenika raznih konfesinja i denominacija i na prijemu te pitaju da li bi volio i kojeg svestenika da ti posalju.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Elanor

jao maxic, sad me podseti. u porodilistu, kad sam rodila milenu, pedijatra nigde ni od korova, ali zato se svako malo otvaraju vrata: svestenik, psiholog, socijalni radnik, administrativna opstinska sluzba...
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.