Par pitanja (opet o letovanju, dzeparcu itd)

Started by chokoladica, June 29, 2010, 09:29:32 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Morala sam da izdvojim, posto je ona tema lepa a ova moze da se pretvori u manje lepu  :lol:

Koliki ste dzeparac slali kad su deca isla na to letovanje? Mi smo dali 1500 dinara. E sad, da se razumemo, ne da mislim da je to mnogo para, ali ne mislim ni da je potrebno bas 1500 dinara. Mislim da je oko hiljadarke sasvim ok da se ispune neke njihove potrebe (platiti slike, otici na palacinku , sokic , kupiti neki suvenir ). I ok, vaspitacica nema veze sa tim, jer je to bio i njen predlog, ali neke mame su insistirale na cak i 2000? wtf? zasto ljudi to rade? Drugo: ja kapiram da vaspitacica nece da zapisuje sta je kome kupila pa da vraca kusur, ali , ukoliko nesto ostane , jer ..ako me matematika dobro sluzi 8 po 1500 dinara je 12000 dinara. Cisto sumnjam da se to potrosilo . E sad, neka moja logika je ovakva: ako je ostalo i hiljadu dinara, ja bih to podelila na ravne casti i ponudila da vratim roditeljima, pa bi na njima bilo da odluce da li to zele da uzmu ili ne (licno ne bih  uzela, ali bi takav gest nesto rekao). Drugo.. poslala sam gomilu lekova  sa Filipom, potpuno novih, neotvorenih. Ni oni ne kostaju malo, a nijedan nisam dobila nazad. Da li ja to treba da trazim? Meni neke stvari priznajem, uopste nisu jasne.  U lekovima imam sigurno 1500 dinara. Ne zelim da ispadne da gledam svaki dinar.. ali .. ne znam da li me razumete  :D
Iskustva, stavove.. tenks  :)

Tchi

drugim recima, nisu to neke pare, ali neces da ispadnes ovca...ne znam kako moze da vas pogleda u oci, a zna da duguje makar i 100 dinara

MissL

U vreme kad smo mi davali 1000 (zasta sam tada mislila da je too much) u drugim grupama su davali 500. Pritom, skupljali smo pare da se djuture kupi kozmetika, mislim da smo davali po 500 dinara... 1500 mi se i sada cini previse... za 7 dana u kojima im maltene je sve obezbedjeno
Da ne pricam o tome da su im od tih para kupovali igracke za uspomenu :hm: i suvenir za mame :hm: :wall:
I da, mislim da treba ponuditi da se vrati kusur, ali sumnjam da ce to iko da uradi, da hoce da vode racuna o trosenju novca ne bi u startu trazili 1500 dinara
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Ivanjuška

moja cerka se vratila pre par dana sa rekreativne... mi smo davali 2000 dinara jer su se tako roditelji dogovorili ...
posto nam je ovo vec 5 put da ide, nismo ni isli na taj roditeljski pa nisam cula obrazlozenja ali nismo pravili pitanje iako mislim da je previse...donela je slatko od sumskih jagoda i magnet za frizder nazad  :D

lekovi su nam svaki put svi bili vraceni... mislim da to treba da trazis...

generalno mislim  da su se roditeljii dogovorili da se kusur  :D ne vraca, jer su vaspitacice ok  po tom pitanju...

chokoladica

Vidite, nije ona trazila 1500 dinara, ona je bila za to da damo 1000. Medjutim, neke mame su insistirale na 2000, pa smo se kao nasli na sredini , mada je i ona sama prokomentarisala da je 1500 mnogo. I bas zato, ako si proecnila da je mnogo...gde je ostatak?  :)

cici

Jasno mi je o čemu pričaš i ja bih pitala šta se sa tim desilo.Mi sa vrtićem nismo nigde išli ali je i u školi isto.Prošle godine su nosili po 1500 dinara i nastavnica je sve to stavila na gomilu.Naravno da nisu potrošli sve i kad su došli dogovorili smo se da za presotali novac okrečimo učionicu.Ionako smo se već oprostili od tog novca :lol:
Ove godine smo dali istu sumu ali je nastavnik za svako dete ostavio novac u koverti i na njoj pisao šta je ko uzeo i koliko je koštalo.Moje dete skromo nije ni 500 din potrošila :rofl: Što se tiče lekova oba puta je sve uredno vraćeno jer je to bilo u njenom koferu i niko nije ni dirao.
Dakle, nije toliko komplikovano kako se nama čini, ipak one imaju mnogo iskustva na tu temu.Kusur treba da se vrati ako ga ima u svakom slučaju a da li će neko da ga uzme ili ne nije njihovo da o tome misle.Isto mislim i za lekove.

Ivy

to je oko 150e???  mislim da je to mnogo ako imaju placenu hranu...ne vjerujem da je cijelu sumu potrosila ali dobro... ako je takav dogovor ne bih trazila novac nazad...ali ljekove bi trebala da vrati...

chokoladica

Ne, naravno da necu da trazim novac nazad, nego me cisto zanima da li samo ja razmisljam tako ili smo slicnih stavova, jer je meni ovo prvo iskustvo sa letovanjem. Mislite da lekove treba da trazim ?

Ivanjuška

generalno i ja mislim da je puno, ali idemo linijom manjeg otpora  :-[ a lekove svakako trazi

Margarita

Lekovi vraceni netaknuti.

Dzeparac smo dogovorili da bude po 2.000. Od toga je 700 din. bio izlet na Mokru goru,  a po 400 din odvojeno da se kupe slatkisi i grickalice koje su tamo trosili tih 7 dana.
Od preostalih 900 din kupovali su ponesto (sokic, palacinke, voce...). Ucitelj nam je u startu rekao da ce im podeliti na ravne delove to sto ostane od para, pa da pred polazak kupe ko sta hoce, Pavle doneo 2 suvenira za svoju sobu i 200 din. kusura. :D

Prosle godine sa vrtice dali smo 3.000 za obojicu, s tom sto su je od tih para kupovana kozmetika i lekovi, tamo su imali dzeparac, kupili po suvenir, i nije bilo kusura.

Nemam pojma, ako im je ostalo para, ne moraju da vracaju po 200-300 din. ali mogu od tih para recimo da daju za cuvara, ili vec nesto za vrtic... A lekove bi stvarno trebalo da vrate, jedino ako nisu negde zagubljeni, ko zna. :ces:

Lani

Quote from: Ivy on June 29, 2010, 09:42:01 AM
to je oko 150e???  mislim da je to mnogo ako imaju placenu hranu...ne vjerujem da je cijelu sumu potrosila ali dobro... ako je takav dogovor ne bih trazila novac nazad...ali ljekove bi trebala da vrati...

Ma jok bre, 15 E.  :lol:
Kusur ne bih tražila nazad, bilo bi me blam u njeno ime  ;D ali lekove bih tražila. Kakva je to fora da zadrži lekove.  :fool:

cici

Ne mora da traži ali mislim da vaspitačice treba da kažu u koje namene su potrošili novac i koliko.Naravno da niko neće tražiti 100 dinata da mu se vrati.

Deda

Quote from: Ivy on June 29, 2010, 09:42:01 AM
:girl_haha: 15 evra ljubavi , od 150 itekako bih trazila nazad  :lol:
Kad je N.trebala da ide na zimovanj , pisalo je 1000 dinara , (za slike, palacinke...) i mislim da je to sasvim ok
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Ivy

Quote from: Lani on June 29, 2010, 09:57:15 AM
Ma jok bre, 15 E.  :lol:
Kusur ne bih tražila nazad, bilo bi me blam u njeno ime  ;D ali lekove bih tražila. Kakva je to fora da zadrži lekove.  :fool:
Quote from: Deda on June 29, 2010, 10:13:05 AM
:girl_haha: 15 evra ljubavi , od 150 itekako bih trazila nazad  :lol:
Kad je N.trebala da ide na zimovanj , pisalo je 1000 dinara , (za slike, palacinke...) i mislim da je to sasvim ok

:-[

a ja ne kontam zasto se daje toliki novac...na sta ga djeca potrose ako im se vec plati ljetovanje... kad ono... 15 e  ...

anelore

Kod Save u vrticu je bio dogovor da se daje 2000 dinara, od kojih ce vaspitacice kupiti - kozmetiku (kupke, sampone, sapune, paste za zube), kreme za suncanje, Autan, placati voznje vozicem (mislim 120 dinara), jahanje konja (80 dinara), vodu tokom setnji, voce, odlazak na palacinke, i jos ponesto. Sa jedne strane, da, zvuci previse kada znas da tamo imaju 3 obroka i 2 uzine, a narocito ako saljes 2 deteta. Sa druge strane, to je, kad se oduzme cena kozmetike, oko 150 dinara dnevno - od toga na vodu mora da ode bar 60 dinara, i nek im kupe 1 sladoled ili ih odvedu na jedno jahanje konja  - i to je to.
Savi je vaspitacica kupila neki auto koji je zaboravio na Divcibarama.  :lol: Lekovi su i ove i prosle godine uredno vraceni.