Main Menu

mito/korupcija

Started by jel, July 03, 2010, 03:32:34 PM

Previous topic - Next topic

linga

i ja Janavi, iako sam i sama napisala tekst, vise sam htela da skupim sve na jednom mestu.
Posle onog s Nemackom jasno je ko dan da nema ostavke iz moralnih razloga kod njih...

AnaK

Ima veze sa temom, posredno...

QuoteNovi Sad - Četrnaestogodišnji dečak iz Novog Sada u četvrtak se igrajući posekao na prozorsko staklo i presekao venu na zglobu ruke, a pomoć su odbili da mu ukažu u prijemnoj ambulanti Instituta u Sremskoj Kamenici, jer nisu nadležni za decu. Majka dečaka kaže da je dete mnogo krvarilo, ali da u ovoj ustanovi ,,nisu hteli ni flaster da mu stave", već su ih uputili u Dečju bolnicu, gde su povrđenom detetu ušili ruku i poslali ga kući.

QuoteNegiraju optužbe
Institut u Sremskoj Kamenici čine ustanove za onkologiju, plućne i kardiovaskularne bolesti i sve imaju prijemno odeljenje. U njihovim ambulantama negiraju da su uopšte imali ovakav slučaj, i tvrde da ni u kom slučaju ne bi odbili da ukažu pomoć detetu. Direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti doktorka Nada Čemerlić-Adžić tvrdi da njihovi lekari u prijemnoj ambulanti sigurno ne bi pustili povređeno dete, naročito ukoliko se radi o životnoj ugroženosti.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/198707/Lekar-odbio-da-previje-povredjenog-decaka
Janko 23.7.2002.