Sta dede , babe i ostali misle o vama kao roditeljima...

Started by Deda, July 05, 2010, 03:40:00 PM

Previous topic - Next topic

Deda

'ajde bolje tema pa da vidimo ko ce da ponese pehar  :crazy:
Ja mogu samo da prepisem rezime sa druge teme..
Sveki misli da su moja deca gladna i zedna, gola i bosa , da imaju sve bolesti i da ih zlostavljam. Nula sam majka i nikad ne znam nista.
Sa svekrom ne razgovaram vec 3.nedelju jer je od uboda komarca na A.nozi i temperature 38 napravio katastrofu a meni je kazao da sam malo  :crazy: jer nisam videla da mi dete hramlje , a on nije smeo da mi kaze jer sam vestica.
Da ne pricam kako mi je jetrva (dok smo razgovarale- sreca) odrzala bukvicu kako su moja deca koja imaju najmanje izostanaka u vrticu u grupi, precesto bolesna i davala mi savete kako da imaju zdravlje njene 9-mesecne bebe u karantinu.
Znaci dno brate.
Moj tata narotiv misli da sam ja jedna divna posvecena majka i iskreno priznaje da se majka i on nisu toliko bavili sa nama. Doduse , za svoje unuke koje beskonacno vloi misli da su razmazeni , mamipare najvece na svetu ( a samo razmislja sta bi mogao da im kupi)
To je ono sto znam, dalje necuda istrazujem  :-X
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Ja nemam svekije, samo svoje roditelje. Mama misli da sam bolja mama nego što je očekivala  :rofl: i generalno često ima lepa i prijatna zapažanja.

Tata mi je rekao da 'odgovorne majke pregledaju more, pa puste dete da se kupa' (kad je Janka ožarila meduza, posle pola sata brčkanja), da je trebalo 'on da ga uzme, pa se ne bi povredio' (kad je na jednom rođendanu skačući istegao mišić), i ponudio da dođe (230 km), 'da ga odvede kod lekara, nešto mu priča kroz nos, pošto mi očigledno nemamo vremena'.

Janko 23.7.2002.

Beatrix Kiddo

Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Deda

Quote from: AnaK on July 05, 2010, 03:45:36 PM
Ja nemam svekije, samo svoje roditelje. Mama misli da sam bolja mama nego što je očekivala  :rofl: i generalno često ima lepa i prijatna zapažanja.

Tata mi je rekao da 'odgovorne majke pregledaju more, pa puste dete da se kupa' (kad je Janka ožarila meduza, posle pola sata brčkanja), da je trebalo 'on da ga uzme, pa se ne bi povredio' (kad je na jednom rođendanu skačući istegao mišić), i ponudio da dođe (230 km), 'da ga odvede kod lekara, nešto mu priča kroz nos, pošto mi očigledno nemamo vremena'.
A sta misli o homeopatiji..
I znas sta , kod dodjete na bazen, bolje sa mojom sveki da caska, imali bi zajednicku temu  :lol:

maggie

Ne znam sta sveki misli zaista,  dobra je ona zena, ne verujem da stvarno misli nesto lose, ali: klinci su gladni i zedni, to definitivno, Sonja je vecito bleda (iako ima hemoglobin bolji od mm (a on ima normalan)), stan koji smo kupili je bzvz, klinci ako se igraju sami u svojoj sobi su verovatno u smrtnoj opasnosti, i tako  :lol: Ostali ne smeju da daju nikakvo misljenje  :lol:
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Deda

Pre neki dan , Neda nije imala preca posla nego se pentrala po polici sa knjigama, pala je neka moja pozajmljena i raskupusala se. Moja sveki napravi scenu goru nego N. pred komsinicom (pravom ), cekaju me ispred kuce i sve tri uplaseno gledaju. Neda jer je napravila shit, sveki jer je glumica a komsinica se uplasila od sv.price. I oda ide " Nece majka da te bije  :blink:, nece da te bije, branice te baba "
N.kuka - zacenila se. Ne znam odakle joj ideja da cu da je bijem.
Kazem joj : " Aman, sta si sve do sad oborila, razbila, podrndala, da li sam te tukla ikad , smiri se "
A sveki me muva i sapuce kao kroz zube " Poljubi je, poljubi je" :nesvest:
Stvarno nisam znala kad treba da poljubim svoje sopstveno dete

Lani

Jao, pa kako si mogla sebi da dozvoliš takav propust, more da ne pregledaš?  :crazy: :rofl:

:bighug:

Mislim da ovi naši misle da smo mi OK roditelji, uglavnom. :lol: :crazy: Primetim nekad mamine začuđene poglede kad sa Ivom pričam kao sa velikom, kad je pitam za mišljenje, izvinim joj se ako mislim da treba i sl. Ona mene i dan danas nekad tretira kao slabokapirajuće derište :crazy: pa joj je valjda čudno da se dete od 4 godine tretira kao ravnopravno. Da ne pominjem da se roditelji nikad deci ne izvinjavaju jer oni su zaboga uvek u pravu. ;D

Sveki me malo zamara njenom preteranom brižnošću, to me skroz unervozi. Možda sam već pisala o tome, ona je jednom trčeći da Ivu uzme da ne plače (btw ja uredno bila s Ivom u sobi :crazy:) pala i istegla ligament, nosila je dve nedelje zavoj.  :crazy: Znači pored mene žive ona umalo nogu da polomi da dete ne plače.

A obe su u fazonu da guše hranjenjem, nutkanjem, ušuškavanjem ali to još i nije tako strašno. Na jedno uvo mi uđe na drugo izađe.  ;D

Margarita

kod mene slicno kao kod maggie, bledi i bolesni, fali im vitamina
ali ne smara toliko oko dece (sem po pitanju hrane :crazy: ) kolik ooko drugih stvari
kad smo stavljali plocice u proslom stanu, bile su neke krem boje, sa malo sirim bordo fugnama
kaze ona: ovo vam nije po pravilu gradjevinarstva :lol:
kuhinju bi drugaciju pravila, a o stanu da ne pricam
sreca pa ne zivimo zajedno :turpija: ovako podesim unutrasnji tajmer i trudim se da kuliram

Xe

Otkako ne zivimo zajedno i imamo identifikator poziva, sveki i mama su mi najbolje na svetu  :turpija:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

janavi

ovo dete ništa ne jede, znaš li šta si ti sve jela kad si bila kao ona
mnogo je pojela keksa, previše joj daješ da jede slatko
pa da, nije ni čudo sad što neće da jede meso za ručak, kad je ovoliko keksa pojela
i tako...

a inače V jede šta hoćeš, i kad hoćeš, jedino je malo frka oko žvakanja mesa, ali ništa strašno
jede dvaput više nego ja sad :rofl:

vidi jel joj duva sad, isključi tu klimu (na 26 stepeni)
jao pa ona je sva mokra, naravno kad samo skače
što ovo dete neće da sedne kod mene više od 1,5 sekundi
(ja obično odgovaram jer nema 70 nego 8 godina :lol:)

ne daj joj da radi ovo, ili ono
ja kažem
pa reci joj ti da ne radi
ma ja kažem, ali mene ne sluša
:rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

veki

mi smo u kompletu fashisti :lol:
Moj tata se ne mesa, jer bi on njih dve po kratkom postupku po turu cim progovore
a onda ih pusti da ga jasu i prave budalu od njega. On svrati jednom nedeljno i to je to
Ja nikako nisam dobra majka jer radim, i nijedna dobra majka ne radi vec sedi kuci i pazi na decu, naprotiv mislice covek da joj je sin najbolji, jok, on je jos gori, a da nije babe i dede deca ne bi slatkise ni probala, bili bi prljavi, musavi, mozda bi i po autobusu prosili dok im se mama modira po poslednjoj modi kod kineza. Uzasni smo roditelji jer ne razmisljamo sta ce deca nositi sledece godine, kupujemo im taman garderobu, koja ce sigurno da im omali.
Kaznjavamo ih neprmereno sedenjem u sobi, deca kad zabrljaju se vode na sladoled i slicno

Sto se zdravlja tice, ne smeju da progovore od kad mi je sveki ljuljnula u nesvest dok je Kika primala inekcije, a ova dvojica ne smeju ni da pridju DZ, tako da sam se te napasti oslobodila.

A tek sto sam kao covek losa kad nemam musko dete i nikako da zatrudnim, ih to je tek posebna prica. Ko ce mi cerke sacuvati  :crazy:

AnaK

Janko 23.7.2002.

NenaS

Sta sveki misli - davno je prestalo da me interesuje, otprilike kad su se njene "jedino ispravne vaspitne metode" pokazale na njenoj deci i deci moje zaove...Otad otprilike i ne sme da pisne. Jednom je probala da prokomentarise jos dok je Ana bila mala a ja je grdila zbog neceg - rekla sam joj sve sto imam, otad se ne mesa. Zato redovno iznosi svoje misljenje na temu mene kao snaje i zene - ali to sam se izvezbala da ne cujem... :turpija:
Za moju mamu ja, naravno, nisam nikakva majka, nemam pojma o vaspitanju, deca su mi na putu da postanu propaliteti, samo se derem na njih itd itd...Par puta sam joj ponudila da ih preselim kod nje pa da ih ona vaspitava, a par puta je podsetila na to da su mene cuvali i vaspitavali baba i deda - te su njene metode cista teorija...onda obicno ne razgovara samnom po par dana...Sto se hrane tice, kod nas je situacija obrnuta - moja zenska deca mnogo jedu (osim Ane koja nista ne jede i mrsava je, bleda i sigurno bolesna) i po njenom misljenju su debele - a ja sam luda sto tolike pare bacam na hranu i luksuziram se... :wall:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

pra-sence

Meni ,otkad sam ostala sama sa  Stefom 6 m(i to kad je imao samo mesec dana) svi skidaju kapu  :diva:

rafa

Sveki nemam, svekra kao i da nemam te ne znam sta misli. Mada znam da o meni generalno misli dobro, da sam bas super i da me nista ne moze uzdrmati i iznenaditi.  :rofl:

Moji misle da sam OK ali previse zivcana i neurozna, i da se ponekad...cesto derem za sitnice.
Sto nije daleko od istine.  :turpija:
Ali se ne nude da malo preuzmu decu kako bih se odnervozila.  :rofl:
Na moju izjavu da cu ih ostaviti par dana letos s njima da odem sama negde sa mm-om su otkacili vilice i nemo me gledali razrogacenih ociju 20 sekundi. Moracu da menjam svoju izjavu na onoj temi 'gde ce vam deca provesti raspust'.  :girl_cray:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception