Main Menu

Prvi UZ kukova

Started by disco2000, July 09, 2010, 07:09:16 PM

Previous topic - Next topic

emge

Na Banjici je ortopedska klinika, oni bi trebalo da su najbolji.
Oni su iza VMA.

Saska

ortopedska klinika na banjici, blizu je vma. kad je jova bio beba tek su uvodili uz u domove zdravlja, pisala sam negde kako su me prepali. tad su uglavnom bebe slali na banjicu.

Saska

Quote from: emge on July 09, 2010, 09:01:03 PM
I na Banjici se zakazivalo telefonom. Obično za sledeću nedelju, jedan dan nedeljno. Mada ko zna kako je sad.
ovako je bilo i pre 12 i pre 8 god, a kako se kod nas tesko menjaju procedure, verovatno ce biti jos 10.

Lani

Banjica ima odlicne strucnjake. Ivu smo tamo vodili i novu bebu cemo.

Glitter

malcu je pisalo uz kukova sa mesec dana, bili u dz zarkovo, gledala ga je njegova drka...obicaj je bio da zakazuju na 6 nedelja do punih 6 meseci pa posle jos jednom sa 9...siroki povoj smo po savetu lekara nosili celodnevno do 6 meseci i jos mesec ipo dana samo nocu...seo je iz cetvoronoznog sa 6 meseci, kad smo preko dana skinuli povoj, ali je pokusavao vec sa 5, sa 7 vise nije hteo da se nasloni u kolicima kad ga vozimo...

Elanor

mojoj deci niko nikad nije radio uz kukova
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

bubi

mi smo radili uz u Tirsovoj.
zbog karlicnog morali smo kod ortopeda.otisli kod ortopeda on nas poslao na uz kukica.
rekli da je sve ok za njegov uzrast i zakazali nam kontrolu za 30.07.
elem mi smo skinuli siroki kad su ove vrucine,nocu ga upakujemo ali preko dana ne.

disco2000

Quote from: Lani on July 09, 2010, 10:56:10 PM
Banjica ima odlicne strucnjake. Ivu smo tamo vodili i novu bebu cemo.
A procedura je...? Zoves, zakazes, trazis uput od pedijatra?

edit: korisna info http://www.iohbb.edu.rs/kontakt.htm

emge

Marty, dobiješ uput od pedijatra, zovéš, zakažeš i ideš :)

stacka

A jel moze da se plati da se ne uzima uput od pedijatra? Kod nas je svojevremeno, kad je Aleksa bio beba krupnim slovima pisalo obavestenje da se Uz radi jednom, u 3.mesecu bebinog zivota, u Dz :crazy:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Summer

E, svasta. Kod nas u DZ ti daju uput za UZ kukova sa 2, 4 i 6 meseci. Mi smo jednom radili privatno Davidu, jer je na tom UZ sa 4 meseca bila neka kretenka koja je svasta nalupetala, pa ja nisam imala mira. Radili smo privatno u nekoj ordinaciji blizu Sava centra, neko sa R mi je tada preporucio. Bilo sve ok.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Da se ne ljute oni kojima je savetovan DZ ali ja pored Banjice i Tiršove nikad ne bih dete vodila u DZ na ultrazvuk kukova.
Marty, zakazivalo se telefonom, ali ne sećam se sad koliko ranije je moralo da se zove.  :think:
Ja ću sad zvati da zakažem Banjicu i pre nego što dobijem uput od pedijatra na prvoj kontroli jer želim ovoj bebi da uradimo UZ što je pre moguće.

disco2000

Ja cu zvati sutra :)
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Lani

Ja sam u drami zbog kukova, rodila sam se sa oba iščašena, nosila neke skalamerije kao beba zbog toga mesecima, na kraju u četvrtom osnovne ipak morala na operaciju. A Iva je nosila kaiševe 4 meseca. Nije imala iščašene doduše Bogu hvala. Zato i hoću sad drugi put rano da vodim bebu, ako treba da se reaguje da onda znam na vreme. Ali nadam se da će biti sve OK ipak.