Main Menu

trn u nozi

Started by Blue, July 13, 2010, 05:08:37 PM

Previous topic - Next topic

Blue

ubola sam se se o neki trn (tj. tanko drvce), koje mi se zabolo u okolinu pete kada sam hodala u papucama.
to vec traje 5-6 dana i ocekivala sam da ce se zagnojiti i izaci, ali ni makac i boli :( pokusavala sam i da istisnem ili da mazem uljem i grejem ali nista :(
ako neko ima neki savet, iskustvo dobro doslo je...(glupo mi da zbog tananog drvca idem kod doktora, ali otici cu, ako ne bude poboljsanja jos koji dan...)
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Baš nezgodno :( Nemam savet, osim lekara  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

janavi

ni ja nemam ideju, osim da ga izvadiš nekako, pincetom, dakle samo mehaničko vađenje
i lekar svakako

:bighug:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

MissL

Stivu je onomad dr preporucio natapanje alkoholom (bukvalno natapanje) ili rakijom, ja sam prvo zvocala, ali za par dana se sredilo. 
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

TINK

Napravi testo od kasike brasna, malo mlake vode i mozes staviti med ako imas. Zamesis testo, mislim malo umutis prstom, to je mala kolicina. Previjes na mesto gde imas trn ili bilo koje strano telo. Ovo radi fenomenalno, posle par previjanja trebalo bi da trn izadje sam. Pravi stalno sveze testo, nemoj da pravis vece kolicine i da previjas sa njim. Vec napravis malo, previjes, kad se onako sasusi, skines pa stavis novo.

Blue

hvala puno puno na savetima :kiss1:

primenicu ih sutra, nadam se da ce pomoci - jeste bas nezgodno, jer je na mestu koje se gazi, pa boli i tesko mu je da izadje, iako je zaista jako maleno.

rafa

Quote from: TINK on July 13, 2010, 10:07:09 PM
Napravi testo od kasike brasna, malo mlake vode i mozes staviti med ako imas. Zamesis testo, mislim malo umutis prstom, to je mala kolicina. Previjes na mesto gde imas trn ili bilo koje strano telo. Ovo radi fenomenalno, posle par previjanja trebalo bi da trn izadje sam. Pravi stalno sveze testo, nemoj da pravis vece kolicine i da previjas sa njim. Vec napravis malo, previjes, kad se onako sasusi, skines pa stavis novo.

meni je mama ovo cesto pravila u detinjstvu, ali mislim da me je time previjala kod uganuca noge koju sam stalno krivila i zaista je radilo posao. mozda radi i za trn.  :good:

da brzo prodje  :bighug:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Lani

Blue ako se taj trn već ne vidi, tj. teško je dopreti do njega zar ti nije lakše da to časkom dr izvadi nego da se bakćeš s tim previjanjima i čekaš da samo izađe?
Da brzo prođe i da ne boli :bighug:

maripoza

Blue, znas kako decu ljube da prodje? :D Ja bih prvo tako probala. :)

Nemam savet (osim ovog gore :zlocka:), ali da sto pre resis.  :kiss1:
Old enough to know better, but too young to care.

Blue

rafo, hvala puno :) nije toliko strasno, koliko je dosadno...

Lani :kiss1:, otici cu sigurno kod doktora za koji dan, ako nista ne pomogne do tad, ali nije mi sad pri ruci, na moru sam. Cula sam da doktori ovde savetuju suncanje noge + mazanje uljem. Neko mi je savetovao i da stavim komad slanine na nogu i tako spavam (hahaha).

'pozo, to je zadatak za nevaljalog filozofa :(  :bighug:

dmi

ja znam da se recimo trn od jeza vadi tako sto se stavlja presecen paradajz i on izvuce trnje
e sad ne znam da li radi i za drugo ili samo za jezice
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen