Vraćanje prezimena posle razvoda

Started by janavi, July 14, 2010, 01:03:10 PM

Previous topic - Next topic

janavi

ali ne odmah posle, to je valjda različito, tako mi se čini da sam negde pročitala, al sad nema šanse da pronađem

elem, jel neko to radio?
ja sam htela
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

al se nešto sećam da je Kali nekad negde pisala da je potrebno neko uverenje iz Palate Pravde o nekažnjavanju, staro 5 dana :wall:
iskreno se nadam da sam pogrešno pročitala i zapamtila :-[

ne uspevam na sajtu MUP-a da pronađem bilo šta vezano za potrebna dokumenta za promenu ličnog imena
http://www.mup.gov.rs/cms_lat/dokumenta.nsf/licna-karta.h

malo pomoći u googlanju ovakvih informacija je takođe dobrodošlo :D
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Elanor

ja sam bila ubedjena da si ti to vec odradila.
srecno s birokratijom :bighug:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

ma ne, znaš kakva sam ja kilava :rofl:
dok jednom ne krenem

a sreća će mi trebati, hvala :bighug:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Deda

Moja sestra od ujaka je to odradila bez ikakve velike muke, i to ona u Bg , znam da sam joj isla po neke papire u Pn, isto se resavala prezimena Jovanovic  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Pitaj advokaticu. Zvanično je rok 6 meseci, zvala sam sad savetovalište neko, ne znaju tu naknadnu proceduru.
Janko 23.7.2002.

Lani

A šta fali prezimenu Jovanović moliću lepo? :burko:
Jano mogu da pitam kumu kad se čujem s njom popodne da li zna kako to ide.

Glitter

kakvo ti je stanje vozacke dozvole?
na koje ti je prezime, adresu?
ja sam se sad uhvatila u kostac pa sam se setila da je i tebi bas davno istekla?
a za prezime ne znam nista

janavi

pa ne fali Jovanović, to hoću i da vratim :rofl:

Vozačka istekla poodavno, ona je na Jovanović, dakle devojačko, ali i na adresu staru, kevinu

pitaću advokaticu, eto mi još jednog razloga da je pozovem :rofl:

janavi

razmišljam se, ako mi je preveliko zezanje, onda neću menjati, mada bih stvarno ipak volela

a inače, ja sam rešenje o razvodu čekala duže od tih 6 meseci, skoro punih 12

Glitter

u licnoj karti i vozackoj moraju da se poklapaju adrese, ako ne onda podnosis zahtev u roku od 30 dana od promene prebivalista za promenu adrese (za lk taj rok je 7 dana) sto ne znam da li je skraceni proces no kod mene jer treba da stigne moj vozacki dosije iz ljermontove u ks (kazu moze da stigne za 2 nedelje ili za godinu dana  :crazy: :lol: ) pa tek onda podnosenje zahteva za promeni adrese u vozackoj, pa promenu prezimena i zamena vozacke...
vidim da planiras da kupujes auto, naoruzaj se vremenom i za ovo...

janavi

meni je logično da prvo vratim prezime i izvadim LK
onda vadim vozačku sa odgovarajućim imenom i adresom

vozačka mi je istekla, ali nisam je koristila, pa nikom ništa
kad budem vadila novu, biće sa odgovarajućim podacima, ne vidim tu neki problem

Glitter

nisam ga ni ja videla  :lol: ali oni jesu...zbog roka koji sam imala da promenim adresu, a koji je istekao pre 3 godine...bez obzira na to sto je nisam koristila

maripoza

Mozda bi brze odradila ako se udas i ponovo promenis?  :think:  :D
Ignorisi me, zezam te. :lol:

Nego, u cemu je fora s nekaznjavanjem? Ako si kaznjavan, ne mozes da vratis staro prezime?
Old enough to know better, but too young to care.

janavi

ništa, onda, vraćam se kod keve na stan :rofl:

janavi

Quote from: maripoza on July 14, 2010, 01:47:32 PM
Mozda bi brze odradila ako se udas i ponovo promenis?  :think:  :D
Ignorisi me, zezam te. :lol:

Nego, u cemu je fora s nekaznjavanjem? Ako si kaznjavan, ne mozes da vratis staro prezime?
boodalo :rofl:

pa nemam pojma, to sam pročitala da je kali pisala, nisam sigurna ni da sam dobro zapamtila

kaliiiiiiii.....