Opekotine, koja je mast najbolja

Started by Xe, July 29, 2010, 09:40:34 AM

Previous topic - Next topic

cici

I hladne obloge, najbolje led,  da ne dodje do plika, provereno radi samo ko može da izdrži.


maripoza

hladne obloge obavezno, ja sam se time spasila, tako mi rekose u urgentnoj, a bolelo je toliko da nisam mogla ni da izvadim ruku iz mlaza hladne vode. Cak sam i u urgentnom trckala svaki cas do toaleta da potopim ruku
Old enough to know better, but too young to care.

Finalina

kada ste vec kod hladjenja :D ja sam pre nekog vremena sebi stavljala led na ruku kada sam se nesto jako udarila i napravila sam sebi smrzotinu  :fool:   .... isto izgleda kao opekotina :lol: ... predugo sam drzala led, direktno na kozi .... i taaako

ciciFinalina

Quote from: cici on July 29, 2010, 02:58:36 PM
Fina :rofl:
nedeljama sam imala oziljak i koza se gulila bas kao da sam imala opekotinu..... ali zato nisam imala podliv :D ... ni malkice :rofl:

Lani

Quote from: Finalina on July 29, 2010, 01:42:34 PM
MelOp G - melem za opekotine
MelOp E - melem za otklanjanje posledica od opekotina

http://www.saljic.rs/sr/home.html

Ja ne znam koju sam imala, to je davno bilo ali neki od tih jeste sigurno.
Uh kad se setim, danima nisam mogla normalne cipele da nosim zbog zavoja, išla na posao u salonkama, usred zime. :crazy:
Makar nisam išla busom ali opet... Nije prijatno.  :crazy:

Fina  :lol:

Xe

Hvala svima na savetima, bolje je, malo manje boli, mazem jekodermom i kolega mi je stavio zavoj jer svuda udaram rukom, a uzasno je osetljiva na bilo kakav dodir.
U medjuvremenu sam morala da kupim i novi fiksni telefon, jer je stari riknuo posle bliskog susreta s vrelom kafom i plocicama  :crazy:
Ludlo  :crazy:
Kako cu slavu da spremam, nemam pojma, mozda da izlistam onu temu o gotovim proizvodima  :rofl:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

disco2000


maxic

Mene je od svega spasavao led. Ima neka mast ovdje, ali se dobija ne recpt. Stavljala i bjelance i jedkoderm , ma sta god sam nasla, ali jedino je bilo dobro dok je led hladio opekotinu.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

prevodilica

Ja sam u nedostatku masti za opekotine dohvatila krecno mleko za boginje, anestezira i hladi. Sad mazem saljicev protiv oziljaka.


Dacko

Da upišem i ovde apotekarsku kremu sa ribljim uljem. Pošto vrlo lepo deluje na zarastanje oguljene kože, cenim da bi se dobro pokazala i kod opekotina, što joj i jeste osnovna namena.

AnaK

Sjajno, to je verovatno neka unapređena verzija Jekoderma.  :clap:
Janko 23.7.2002.

Dacko

Pa da, nego nisam se jekoderma ni setila, uzela sam ovo što su mi u apoteci preporučili kad sam im pokazala dete i objasnila da mi treba nešto sa što bržim dejstvom. Sad kad sam uporedila, ova krema je malčice jača (0,3 ulja po gramu u odnosu na 0,25) i prijatno miriše, ali ima kraći rok upotrebe.