Drustvo iz porodilista, kokoske i ostali dozivljaji

Started by MissL, July 29, 2010, 11:38:33 AM

Previous topic - Next topic

disco2000

Meni je super bilo oba puta.
U Gradskoj sam imala finu cimerku, porodile smo se i izasle istog dana, ona je bila drugorotka, rodila je cerku, a imala, tada, sina od tri. Videla sam je kada je pristigla na porodjaj tog prepodneva (kad su meni rekli da necu skoro :rofl: ). Secam se da mi je pricala kako zivi u Kotezu i da je imala mnogo srece sto je Pancevacki bio relativno prohodan tokom tog jutarnjeg spica s obzirom da je stigla otvorena deset i da je otisla pravo na sto... pravi tajming za napinjanje... Secam se da sam pomislila da mi nije jasno kako je moglo do toga da dodje, da bude tako brzo, da stigne tako kasno :think: (a i sama sam tako rodjena :blink: )... sad mi je jasno :diva: :lol:
Ovog puta je nekoliko njih proslo kroz trokrevetnu sobu, 3 prema 1 za epidural, ne racunajuci mene... i sve su rodile devojcice (ukljucujuci mene :lol: ) i sve su bile ok, fino smo caskale i druzile se...
Jedini biser je porodilja koja je nakon vertikalizacije otisla u kupatilo, zapalila cigaretu i otvorila limenku piva...

Dedo, ta tvoja mi se svidja, mogla bi da me poduci takvoj filozofiji...

MissL

Ovo telefoniranje je uvek zvucalo kao da prica sa trogodisnjim detetom :lol: kad se prisetim, vecina stvari je bila zabavna, samo jednu sam bas htela da ubijem, kad me je prestravila dok je Stiv bio na intenzivnoj nezi, pricama sta sve i kako moze da se desi :hm:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Dawn

Ja sam imala cimerke samo jedan dan, posle smo Anči i ja dva dana kulirale same u sobi. Sećam se da je u apartmanu bila smeštena Kineskinja i da su hodnikom non-stop defilovali Kinezi  :crazy:
Osoblje je super, babica koja me je porodila je majka Dejanovog druga, a doktorica ista kao i Dedina. Sve u svemu, fino iskustvo
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
:)

Gost51

ih sta ja imam dozivljaja...
2 mjeseca sa anom
pa sad opet 2

samo dok se smislim
pocela sam sa ninjom

MissL

'ajde, ninja je bila inspiracija :girl_haha:
Stiv 24.11.2003.

Mirka

Ja sam imala svašta nešto, oba puta po 7 dana, mora da se vidi od svega pomalo.
Nego, setih se priče o Kineskinji.
Beba ženice iz susedne sobe je bila u inkubatoru i stalno smo se interesovale kakvo je stanje. Priča nam jednog dana kako je često tamo i jedna Kineskinja i njih dve započele neku priču. Ova je od '99 u Srbiji (to su valjda još oni prvi, Mirini, Kinezi) i solidno priča srpski. U nekom trenutku ova naša se izradi i pita je odakle je. Dobije odgovor &/%&#&$. A onda sledi pitanje - Koji je veći grad u blizini, možda je za njega čula.
- Peking
- A, pa to znam. A koliko je daleko?
- 10 sati vozom  :rofl:  :rofl:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Gost51

ninja klanja na krevetu pored mene
sa dg placenta previa
i obilnim krvarenjem
sve je u alahovim rukama
radja od 15, zna ona
muz je zove iz usa
ona njemu: there is no freedom here (u bolnici)

Gost51

kineskinja 'cuva' trudnocu
dosao joj muz i legao s njom u krevet
pokrili se, vire samo glave
ulazi sestra i galami: sta to radite?
Kinez: zena cuva beba, ja cuva zena

Gost51

ja na infuziji
ana dolazi i lijeze u krevet sa mnom
mama, skini te kablove
jesi li se napunila vise?
(poredi me s mobilnim)

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Margarita

Elanor

ovde su maksimalno dvokrevetne sobe, tako da sam posle prvog porodjaja imala samo dve cimerke (jednu po jednu).
prva je bila rumunka madjarskog prezimena, potencijalno romkinja (nisam mogla da odlucim), oooogromna. problem s njom je bio taj sto su kod nje sedele uvek jos 3 iste takve, mozda malo starije, velike i debele, i bucne za medalju. bilo mi je bas zao cimerke, posto je njoj na porodjaju nesto ocigledno bas poslo naopako (hitan carski). s bebom, velikim decakom francuskog imena je sve bilo ok, ali se ona vracala placuci s nekih njenih pregleda. kad nije cantrala na rumunskom sa svojim neodj*bivim goscama, svadjala se preko telefona na francuskom (s ocem deteta, predpostavljam - on nije dolazio u bolnicu) :(. drugog dana je uspela da ih ubedi (osiguranje?) da njena situacija zahteva jednokrevetnu sobu, pa je otisla zajedno sa svojm nepodnosljivom svitom.
sledeca cimerka je bila avganistanka. to joj je bilo trece dete, sin i cerka su joj vec bili poveliki. lepse zene i lepse kose dugo nisam videla. ona je sve mogla i sve joj je bilo lako, sto je meni iz te perspektive bilo neverovatno. meni je posmatranje nje i njene porodice razbilo neke predrasude (znate ono - avganistan, talibani, nindze). npr, svekrva joj je izgledala kao neka nasa 'tetka s ladnom trajnom'.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

MissL

Jao Anci :lol:
A za nindze i cuvanje :nesvest:
Stiv 24.11.2003.

Lani

Kakvih pričica ima  :crazy: :lol: :nokti2: :krsti:

E da, malo OT, dosta vas pominje roštilje, hranu iz Meka. Ja NIŠTA nisam mogla da jedem u porodilištu, totalno sam bez apetita bila. Sećam se, mama svaki dan donosila neke supice, šniclice, ja sve to prosipala u WC šolju, tj. bacala u kantu. I bolničku hranu, sednem kao da jedem u onu trpezariju, pa kad servirke ne gledaju, ja šmugnem u sobu. :lol:

MissL

Au ja sam mogla kao i uvek :lol: najbolje je bilo sto su mi se tek kad sam se porodila uzasno jeli kiseli krastavci, pa sam zavapila da mi se obavezno nadje tegla koju su zaboravili kad su me selili u drugu sobu :lol:
Stiv 24.11.2003.