Drustvo iz porodilista, kokoske i ostali dozivljaji

Started by MissL, July 29, 2010, 11:38:33 AM

Previous topic - Next topic

Vila

Quote from: Lani on July 30, 2010, 03:41:29 PM
Pa kako drugačije da se kaže? Mene nervira kad kažu beba doji.
Majka doji a beba sisa.
same here :)

Ja sam imala različita iskustva s društvom u porodilištu, iako oba puta u NF. Prvi put BF, velika soba, raznih žena bilo... Jedna je kukala stalno kako je umorna, beba je uglavnom bila u boksu. Dve se mučile sa dojenjem, plakale... A jedna mi je ostala u divnom sećanju - 20 godina, dijabetičar 5 godina - porodili je prirodno, početkom 9. meseca, a beba već 5 kg :o Skoro celu trudnoću je održavala, namučila se, 4 puta dnevno je morala da uzima insulin, ali je rešila da bude majka :love32: Iako su morali da je seku mnogo, najmanje je kukala od svih nas :bighug:
Jela sam ko prasica tad, stalno su mi nešto donosili, onako gerilski :lol:

Drugi put (znate priču...) sam bila posle CR u manjoj sobi, bile su mi sasvim ok cimerke, obe prvorotke, pa sam ja stalno sejala savete :D Jedna od njih je malo smarala - derište, napravila dete sa šoferom, nisu se venčali, aliu su kao trebali da žive kod nje kad se porodi, stalno su se svađali i mirili preko telefona :sissyfight:

Dobila pečeno pile oba puta ;D uz pogaču povojnicu, crni i beli luk i ostale zanimacije, prvo od mame, pa posle još od par rođaka. Meni nije smetalo, baš fino i ukusno je bilo :balavi:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

I tako opet, sasvim spontano, dojenje opet dodje na red :lol:

Glitter

cici

Gost51

vilo, najtezi slucajevi obicno najmanje kukaju

sad sam se sjetila cimerke koja je slomila prednje zube, proteza
dok se tusirala
ko zna kakve je akrobacije izvodila
a imala je tokolizu
i branili su joj da se kupa

jedna je hrkala toliko da smo htjeli da joj izguramo krevet
drmali je, nista
ujutru sam bila ko pretucena
hrce na boku, skoro potrbuske

jedna imala bolove u bubrezima
kad je pitaju sta joj je
ona kaze da ima sijekove ?!?!

maxic

Bebu dojis, beba sisa, siki.

Na ovu temu sam sinoc pricala s mamom. Ona je mene rodila u Dubrovniku, bila u BF sobi, sa jos 30 zena i njihovih 30 beba... Kaze da je mislila da ce da poludi.... i tako 5 od 7 dana kad je rekla da ide kuci, na svoju ruku, jer ne vidi potrebu da tu toliko lezi, onda su je prebacili u neku manju sobu, sa manjim brojem zena. Nervno slom da dozivis.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Janko 23.7.2002.

MissL

Mene su 'ladno ostavili u BF-u dok je Stiv bio na intenzivnoj, deset dana, to mi je bilo bas :( Potpuno bezosecajno da nikom ne padne na pamet da ti je mozda tesko
A secam se divnih sestara sa drugog sprata, sve su bile super
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

ja sam bila u frontu u BF i Aleksa je bio jedina beba u sobi a nas tri

Beatrix Kiddo

Quote from: Deda on July 30, 2010, 03:19:27 PM
Bljak, meni i inace nije privlacan taj izraz-sisati
Baba mm koristi izraz "pose" (koji mi je tako gadan i od babe ga mogu podnijeti, ali od mladjih osoba  :crazy: )
A, po njoj, sisa onaj ko usisava  :lol: :lol:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

stacka

Quote from: MissL on July 30, 2010, 09:57:01 PM
Mene su 'ladno ostavili u BF-u dok je Stiv bio na intenzivnoj, deset dana, to mi je bilo bas :( Potpuno bezosecajno da nikom ne padne na pamet da ti je mozda tesko
Jao kad se setim. Svima donose bebe a ja kao manijak pumpicu i pici, a gutam knedle, trudim se da ne zaplacem jer su njihove bebe tu a on u inkubatoru... onda odnesem to mleko, a bilo ga je da nahrani jos dve bebe pored a one ko zna sta su radile sa njim... mozda su ga i bacale :girl_cray:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

bubi

mogla bih romane da napise o dogodovstinama iz porodilista.
ali kako nisam vicna pisanju,pisacu samo o nekim likovima.

2005,
romkinja zvana Ruza-da li joj je to bilo ime ili joj je docimerka dala nick ni dan danas ne znam,
boleo je zub,neko joj doneo reklamne uzorke parfema,a ona je to stavljala na zub da je brze prodje :crazy:

druga devojka iz Bgd,super lik ali je non stop brisala ruke gazom natopljenom alkoholom,sama za sebe je rekla da ima neki poremecaj i da sve sto uzme od drugih iz ruke mora alkoholom iste da ocisti.

Lani

Quote from: MissL on July 30, 2010, 09:57:01 PM

Ma... Da oni razmišljaju o tome da li je nešto bezosećajno, ne bi ni to radili ni odvodili žene sa stomacima ili žene koje su se tek porodile da leže sa onima koje se leče od steriliteta npr.

Bubi  :lol: :crazy: