Main Menu

profesionalni fen

Started by bubi, August 08, 2010, 02:58:44 PM

Previous topic - Next topic

bubi

prosle godine kupim Rowentin fen i kao mirna sam. :crycry:
medjutim cvrc.
kako krenem pramen da feniram on se pregreje i gasi. :crazy:
i feniranje umesto da traje 20 min traje 1h i 20 min.
interesuje me da li neko zna gde se kupuju profesionalni fenovi i naravno da mi preporuci koju marku i koje karakteristike fen treba da ima.
gledala sam na netu ali za sve te marke nikad cula pa ne znam sta je najoptimalnije za kupovinu.

Glitter

ja samo da dam antipreporuku za Remington koji sam ja uzela u januaru...kao 2000 w, neki joni, cuda...medjutim posle malo vise od pola godine poceo je da se pregreva i ne duva istom jacinom...koristila sam ga inace svaki drugi dan...dali su mi garanciju dve godine samo jos da nadjem gde sam zaturila racun i garanciju  :wall: :rofl1:

Xe

Ja znam u NS firmu koja prodaje profesionalne aparatei preparate.
Nasla sam, ima ih i u BG
http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/about
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

bubi

sad cu procitam ovo sto je xe ostavila.
ma ja silno platih ovaj fen,moram i ja da vidim kolika mu je garancija

Ivy

i moj je Rowenta (for Elite, sa jonima, 2200W)  imam ga tri godine, jos mi se nije ugasio... :think:

MissL

I ja imam Rowentu, radi dobro :think:
Ali, zbog tezine prof fenova, ja ih nikad ne bih preporucila za kucnu upotrebu, osim ako neko drugi ne fenira
Philipsov 'mali' fen je odlican :good:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

emge

Juče mi bila frizerka i ja da se pohvalim fenom od 2000W, ona vadi svoj profi od 3500W :)

AnaK

Što je fen jači, više gori kosu. Ja imam neki Remington, već 10 godina, prezadovoljna sam :pljucka:

Otprilike ovakav:

http://www.getprice.com.au/Remington-Compact-Pro-D2020-Hair-Dryer.htm

Moj je model D2110, 1.600W Ovo mu je najpribližniji naslednik.
Janko 23.7.2002.

Glitter

ja msilim daj e sa mojim problem samo sto je par puta povukao kosu koju vidim kroz onu mrezu...

sto jaci fen kraci je period susenja a time i izlaganja toploti

AnaK

Ali mnogo većoj toploti. Ja sa svojim od 1.600W svoju kosu, koja je jako gusta, osušim za manje od 5 minuta. Feniranje traje duže zbog manipulacije četkama, i u suštini je dužina time uslovljena, ne jačinom fena. Hoću reći da ja lično za kućne potrebe ne bih kupovala fenove što jače snage.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Evo, nađoh neki vodič za kupovinu:

http://www.ukhairdressers.com/store/hair%20dryer%20comparison%20table.asp

Između ostalog, kaže:

QuoteWhat does Wattage matter?
The wattage is the general guide to the power output of the hair dryer. Higher wattage means more power that produces more heat suitable for heavier thicker hair. The hotter the temperature of the airstream the faster the hair will dry but the more damage that can be caused without ionic protection.
Janko 23.7.2002.

emge

Moj ima 2000w. ali ima i jone, tako da izgleda da je OK :)

AnaK

Mnogo me zanima to sa jonima :) Ti vidiš nešto, ili osećaš? Mislim, primećuješ li njihovo prisustvo?
Janko 23.7.2002.

emge

Nemam pojma, znam samo da nam ne oštećuje kosu fen :)
Ustvari da Marti ne oštećuje, ja sam se u zadnje vrijeme dosta fenirala kod frizera, pa nisam reper.
Ali zaista nam se ne rascvjetava kosa.

I nije naelektrisana posle sušenja - možda je to zasluga jona. :ces:

Glitter

ja nikad ne susim kosu fenom, na moju smesnu kolicinu kose treba mi pola minuta realno, feniranje traje 10ak minuta sa remingtonom od 2000w sa jonima u kucnoj radinosti...kosa nije naelektrisanja, nije vrela (doduse ja stavljam i onaj syoss antiheat sprej)
sa starim roventinim fenom od 800w (klasican onaj malecki fen za kucnu upotrebu) feniram se bar 25 minuta...dakle ja feniram ja manipulisem cetkama isl...verujem da ono vise zagreva ali nisam pametna koji bi zakljucak trebalo da bude...upetljah se :lol:
uglavnom pocela sam da stavljam one trt smrd preparate by ivka i kosa sija do iznemoglosti  :diva: