Main Menu

Naši mali vežbači

Started by stacka, August 10, 2010, 03:12:04 PM

Previous topic - Next topic

Iva

Bili smo jutros u Frontu kod Jekicke. Srna ima blagi levi tortikolis i pokazala iste vezbe koje smo Ines radili. Takodje pokazala kako da je nosimo jer zabacuje glavicu i da je preko dana stavljamo na stomak a ispod grudnog kosa da stavimo urolani peskir. Za hipertonus nije nista komentarisala. Pretpostavljam da nema potrebe da idemo u Sokobanjsku, cim nam nista nije rekla, samo kontrola za 2 meseca.

Hvala na preporuci!!!  :kiss1:

I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

Saska

disco2000

Lani

Vockica

Knjiga-Lako do prvog koraka- se narucije samo preko neta, nema je u knjizarama? 
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Saska

oces da ti posaljem moju, mi stigli do prvog koraka ne treba mi vise?

Vockica

Moze :clap:. Ne moras da mi saljes mi stizemo u Bg sledece nedelje. Imas pp!!
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

linga

Juce smo bili na pregledu, kod dr Markovic, po Stackinoj preporuci.
Elem, po njoj nisu problem toliko rukice, vec zabacivanje glave. Dobili smo vezbice da radimo kod kuce i za 2 meseca kontrola.
Evo da prepisem izvestaj: 4 meseca za 5 dana
Obim glave 42, grudi 42, vf otvorena.
Kranijalni nervi: prati pogledom u svim pravcima, RAF i ROF poz. pOvremeno se tokom pregleda registruje fenomen sunca na zalasku. Guce.. Automatski hod poz. Moro poz, Suprapubicni refl. poz. simtercino ostali esktenzioni refl. se ne izazivaju. Abdukcija kukova siroka, DF stopala b.o. Trakcija- glava ne prati trakciju trupa, lako zabacena, kontrola trupa ispod ocekivane za uzrast. Kralica na podlozi, noge semiflektirane i abdukovane. U ostalim polozajnim reakcijama naznacena hiperekstenzija glave, dominira semifleksioni obrazac za GE i DE (na rukama odgovori nesto nezreliji). SPontana motorika ekstremiteta zadovoljava za uzrast. Ponudjenu igracku uhvati u srednjoj liniji, podjednako sa obe ruke. POstavljena u pronirani polozaj, zabacuje glavu, ima oslonac na podlaktice i zatvorene sake, karlica na podlozi.

Uglavnom, pokazali su nam kako da je nosimo, da se deca ne igraju iznad njene glave, ni bilo kakva stimulacija da da se ne radi koja bi ucinila da jos vise zabacuje glavu. Vezbe nisam uopste zapamtila, malo mi frka da radim... Jer ima neko onaj CD od prvog koraka...

linga

janavi

Vanja je zabacivala glavu, jako dugo
vežba koje se ja sećam bila je da se stavi na stomak, ona krene glavom unazad (dakle ne rukama, nego baš glavom), a ja joj vraćam ka podlozi, i svojom rukom pravim otpor njenoj glavi

i u svakom trenutku kad vidim da je glava unazad, vraćam je, to po 200 puta dnevno
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Saska

Od mojih je Mina zabacivala glavu dugo, trebalo je da je nosim da ledjima (i glavom) bude oslonjena na mene, da ne moze da se izvija.
Inace, ja sam od onih koji napustaju kontrole cim vide da ce dete da stane na noge, tako sam sa Minom, tako sad i sa Mihajlom, sve kao odvescu ga, pa nista.

Elanor

i milena je zabacivala glavu, bas bas bas dugo.

ovo sto je napisala saska, uglavnom + ponasanje koje si opisala. mis mo vezbali druge stvari, uglavnom okretanje i sl. poenta je bila da pronadje oslonac, i u polozaju na ledjima i na stomaku.
znam da je kengur bio potpuno zabranjen, marama ok.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Iva

Nama je dr rekla da je nosimo kao da je drzimo u korpi, ili da je drzimo od sebe, naslonjena na nasu ruku i ako krene glava nazad da je samo vratimo napred. Onda, da lezi na stomaku a urolani peskir ispod grudi. Nikako da joj igracke ili bilo sta sto privlaci paznju, stoji iza glave isto tako da joj deca ili vi ne prilazite sa te strane.
S. se 2-3 meseca izvijala i zabacivala ali eto, kao pazili nesto malo i to se sad izgubilo.
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

janavi

podseti me elanor, i za to okretanje
ono isto može 'iz glave' i to ne valja i treba da se zaustavlja, vraćanjem glave, treba nogom da se prednjači
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

linga

Da jano, sara je pocela vec da se okrece, naravno, nepravilno. jedna od vezbi je okretanje tako sto joj blago okrecem nogu, a igrackicó stimulisem okret. Druga vezba je mali buda, to me strah da radim, treca je razgibavanje nogica iz kukova, i pridizanje na stranu da se beba osloni na lakat.mislim da je to sve. hvala vam!