Main Menu

Koja mikrotalasna?

Started by Vila, August 15, 2010, 01:15:26 PM

Previous topic - Next topic

Vila

Believe it or not, još uvek je nemam  :D Stalno smo odlagali kupovinu, pošto nemam gde da je udenem, pa sam htela da je kupim kad napravim novu kuhinju. Smučilo mi se čekanje, pa smo krenuli da googlujemo tražeći koju mikrotalasnu da kupimo.
Nađosmo razne, sa kojekakvim funkcionalnostima, pa sad ne znamo šta nam od toga zapravo treba a šta ne.
Recimo da znam čemu inače služe one obične funkcije, pa i gril, ali npr. videli smo neke sa konvekcijom (ventilatorom) - koristite li to, recimo?

Koju mikrotalasnu imate? Šta od njenih funkcija koristite?
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

maggie

Neku Samsung koja je bila najprodavaniji model pre 6-7 godina. Ja koristim samo osnovne funkcije, podgrevanje na oko 80% snage i kuvanje krompira, ako ima i gril i neku dugmad za automatsko podgrevanje kafe i jos nekih stvari. Kod nje mi se svidja sto ima lako podesavanje vremena, ima neki tockic sto u pocetku dodaje sekunde, a sto vise vrtis rezulicija se povecava.
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Pepi

I ja imam samsung G2711N, ima gril, ali ga nisam dosada koristila. Koristim osnovne funkcije, za odmrzavanje i podgrevanje, i kuvam u njoj kukuruz, pirinač, krompir...

Lani

Mi imamo neku najobičniju Electrolux, ništa fensi, ništa touch komande. Ima dva točkića, jedan za podešavanje snage a jedan za podešavanje vremena.
Dobili smo je ali i da sam sama birala uzela bih neku tako jednostavnu jer je ja ne koristim ni za šta drugo osim za podgrevanje.

AnaK

Meni je bilo bitno da bude firmirana, zbog cele te fame o (ne)štetnosti sam se bolje osećala da ih konkretna firma proizvodi decenijama. Tako se predviđeni budžet poklopio sa firmom, Sharp i ovakvim modelom:

Quote from: Lani on August 15, 2010, 07:13:31 PM
Ima dva točkića, jedan za podešavanje snage a jedan za podešavanje vremena.

Sada bih ipak promenila način izbora vremena, moj toćkić nije baš precizan, i sad je već počeo da pomalo zeza.
Janko 23.7.2002.

Deda

Quote from: maggie on August 15, 2010, 01:33:22 PM
Neku Samsung koja je bila najprodavaniji model pre 6-7 godina. Ja koristim samo osnovne funkcije, podgrevanje na oko 80% snage i kuvanje krompira, ako ima i gril i neku dugmad za automatsko podgrevanje kafe i jos nekih stvari. Kod nje mi se svidja sto ima lako podesavanje vremena, ima neki tockic sto u pocetku dodaje sekunde, a sto vise vrtis rezulicija se povecava.
I ja imam ovakvu, super je , samo mi gril nedostaje.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

veki

sluzi mi jedino za podgrevanje, tako da mi je bilo bitno da je dobra firma i da ima dobar servis
i sto duzu garaniciju

aleks

Imamo neku Sharpovu. Ima milion funkcija, ja koristim sam razledjivanje i podgrevanje.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Vila

Niko nema konvekciju? kako sam pročitala, ta konvekcija, zapravo ventilator za topao vazduh, je tehnologija preuzeta iz novih običnih rerni. Mikrotalasne sa tim su duplo skuplje nego ove obične, ali ako je mnogo dobro, rado bi je kupila uprkos ceni - ako će mi to skratiti vreme pečenja ;D
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

aleks

Vilo, moja kuma ima rernu za mikrotalasnom, da li je to to? fenomenalna stvar, meni se bas dopala i ona kaze da je prakticno. Ugradjuje se i izgleda kao obicna rerna, ali ima i funkciju mikrotalasne.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

anelore

Ja u novoj kuhinji jedino nisam menjala mikrotalasnu - marka je LG, dobili smo je od mojih kada smo poceli da zivimo zajedno. Koristila sam je ranije mnogo vise za kuvanje - povrca, krompira - ali sada u njoj samo odledjujem i podgrevam.
Moja jetrva ima neku koja ima i gril funkciju, i koristi je kao rernu tj. rernu nisu ni kupili za novi stan. Meni to deluje premalo, ne moze se ispeci ni musaka, ni pica, ni punjene paprike, ni kore za tortu. Sve u svemu, za pecenje ipak koristim novu rernu koja ima ventilator (i funkciju odmrzavanja, koju jos nisam isprobala) i gril funkciju.

Elanor

vilo, mora neko da proba prvi ;D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Vila

Mora, istina  :lol:
Standardna mikrotalasna sa grilom Gorenje, relativno jaka, košta oko 10.000, a sa konvekcijom preko 20.000. Lepo reče Anelore, mikrotalasna je mala za pečenje većih porcija, bolje je možda ipak kupiti običnu mikrotalasnu, a onda kad budem renovirala kuhinju da uzmem ugradnu rernu sa ventilatorom i ostalim fancy funkcijama.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

Finalina

meni se ovo razmislanje cini prakticnim

Zumbulica

Quote from: AnaK on August 15, 2010, 08:16:21 PM
Meni je bilo bitno da bude firmirana, zbog cele te fame o (ne)štetnosti sam se bolje osećala da ih konkretna firma proizvodi decenijama. Tako se predviđeni budžet poklopio sa firmom, Sharp i ovakvim modelom:

Sada bih ipak promenila način izbora vremena, moj toćkić nije baš precizan, i sad je već počeo da pomalo zeza.

I meni je ovo bilo najbitnije  (stetnost/nestetnost), ali kako smo je nismo birali nego dobili pomirila sam se sa sudbinom. Takodje dva tockica, vreme i snaga, snalazim se sa njima. Meni je super korisna, odmrzavam, podgrevam, grejem mleko i ostalo neodgovarajuce temp., topim zelatin, cokoladu, kuvam filove, pravim kokice .... Jos nisam koristila za kuvanje i pecenje a mogla bih da probam npr. krompir da skuvam  :think:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....