Oralna Kontracepcija, Flasteri, Spirale

Started by Glitter, August 23, 2010, 03:33:51 PM

Previous topic - Next topic

Gost51

ma, ofkors
ali ne moze ni dr znati da li cu se udebljati od njih

Lani

Pa to ne, ali može ti oktloniti neke druge sumnje koje imaš eventualno.

senka

ako si sklona gojenju i ako si se u trudnoćama brzo i lako gojila, velika je verovatnoća
ja sam se gojila koje god da sam pila
od gin. dobijaš pilule u skladu sa hormonskim statusom, godinama, pcos ili ne, problemi sa kožom...
:bighug:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Gost51

imam pcos, sklona gojenju, problemi sa kozom
ali u trudnoci mrsam :D

Ira

Ja sam takodje prezadovoljna sa diane  :good:,
nisam se ugojila od njih,super ih podnosim i koza mi je mnoooogoooo bolja  :clap:

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

Gost51

bila kod drke
kaze da uzmem diane ili bellune 35, isto je
krecem danas

Lani

Gost51

koristila sam ih i ranije u dogovoru s njom zbog pcos
diane mislim
nadam se da cu ih hvaliti kao glit

Glitter

meni prijaju, ja ih pijem do marta pa kontrola kod gin.
nadam se da ces biti zadovljna  :bighug:

Vila

Ladies, sad se vratih od ginekologa, sve ok s onom cistom, tj. nema je više, i pitah za kontracepciju (pošto pilule više ne smem zbog migrena).
Pitala sam za sterilizaciju, kod nas se ne radi "na hladno", tj. žena dođe i traži da joj to urade, već samo ako se to radi uz neku drugu intervenciju (CR, uklanjanje ciste i sl), po dogovoru sa dr.

Spirale ona ne voli, i ne stavlja ih, ali priznaje da je to njeno lično mišljenje, i da iz iskustva njenih kolega 90 posto žena s njima nema problema. ako se odlučim za nju, može da mi je stavi njena koleginica, a on dalje da kontroliše.

Kakve nehormonske, dakle bakarne i sl, spirale koristite? Da li ste zadovoljne?
Ako se odlučim za to, trebaće mi info tačno koju treba da kupim.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

cici

Ne razumem zasto ne voli spiralu ali dobro, svakako mislim da je to super resenje.Posto ona nije sagovornik na tu temu mozda bi bilo dobro da odes kod nekog ginekologa da se posavetujes.Ja imam neku kao bakarnu mada to vise nisu one kao sto su bile, skoro je cela plasticna.Mona Liza :lol: se zove :rofl: evo vec godinu ipo stoji mrdnula nigde nije, nemam nikakve tegobe.Ne racunam prvih par dana nelagodnosti posto sam je stavila.I naravno Mirena koja je hormonska, ali sa njom kod vecine zena ciklus posle par meseci potpuno izostane.Na kraju krajeva uvek mozes da je izvadis ako ti ne bude odgovaralo iz nekog razloga.

Vila

Ti ideš privatno kod nekog, ili u DZ?
Pošto ja ovu baš cenim, i u svemu drugom mi je super, samo kod nje sam išla. Za spiralu bih ipak našla nekog privatno, a kontrole bih opet posle kod nje.
Ako ideš privatno, pošalji mi kontakt na pp ako je/ga preporučuješ.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

cici

Mogu da ti preporucim i ovako, ne mogu da dam njen privatni broj ali radi u DZ Jedro.Dr.Milana Djukanovic meni vodila obe trudnoce, ja je bas cenim i volim i kao lekara i kao coveka.

Vila

Hvala ti puno! :kiss1:
Jedro mi je i blizu posla, još bolje. Mislim da ću se za nju odlučiti za ovo, ako je tako dobar lekar, taman da se ne razmišljam.
Pričala sam sinoć sa mm, gotovo da sam prelomila za spiralu. 
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

cici

Nema na cemu, u svakom slucaju ides porazgovaras pa odluci.Pretpostavljam da ce ti preporuciti nehormonsku ali je pitaj i za hormonsku da cujes misljenje.I kazi da si moja drugarica, imenom i prezimenom :lol: ne cici :lol: