Main Menu

mobing

Started by gasha, September 01, 2010, 09:13:31 PM

Previous topic - Next topic

maripoza

Htedoh ti, Gasho, u stvari reci, da prvo pokazes zube :lol:, a ako ne bude pomoci, da gledas da trazis premestaj ili nesto slicno.
Old enough to know better, but too young to care.

maripoza

I, da, naucila sam usput, od nekih drugih ljudi, da u takvim situacijama treba povremeno i zapretiti. Ljudi se obicno plase za posao, pa se svelo na to da svi cvikaju od pretpostavljenih i cute, a pricali su mi ljudi da se neretko desava da i pretpostavljeni zacvikaju ako se dobro raspitas, naoruzas informacijama o svojim pravima i tu i tamo zapretis necim. Ali ne histericno, nego ozbiljno i argumentovano. Bilo je cvikanja, nije da nije, a samim tim i promena u ponasanju. Ali i to je svojevrstan rizik. Samo sto mi se cini da je sve postalo rizik, pa mu dodje na isto. A to mozda i nije tako lose jer ce ljudi, nadam se, poceti malo da se bude i da ne pristaju na neprihvatljivo ophodjenje prema njima.

Lani

Ja isto sve više mislim da zube treba pokazati na početku. Ali onako fino i sa osmehom... Na svim mojim poslovima dosad tačno se znalo ko ne trpi sranja, kome ne može da se kaže baš sve i s kim nema zezanja. To su sve redom ljudi koji su se tako postavili od prvog dana.
Ja sam bila stalno sklona da pravim greške u smislu prećutim nešto što mi smeta i što nije u redu "zarad mira u kući". A čemu... opet na kraju ja budem ta koja se najviše iznervira, ne postignem ništa jer nisam na vreme rekla da mi to nešto ne smeta i onda se uplićem u stresne situacije iznova i iznova.
Mobing možda jeste trenutno egzotičan problem u našoj sredini ali eto, kreće se polako sa mrtve tačke. Možda se još neko vreme ovaj zakon neće primenjivati pa treba biti strpljiv a ako misliš da imaš imalo prostora da što kaže poza pokažeš zube, uradi tako. Pa ćeš videti šta će biti.

Deda

Ja ne mogu da kukam , svi su ljubazni, izlaze u susret ali na pogresnom mestu  :lol:
A secate se mozda kad sam bila u Ks, htela sam da izludim od jednog kolege.
Toliko sam se nervirala da bi ga u jednom momentu u sebi i sa kolegama iz Paracina prozvala "sumskim covekom" , i resila da mu ne odgovorim ni na jednu provokaciju.
Ocajnicki se trudilo ali dzaba . Mada ja sam znala da se necu dugo zadrzati u Ks, i sta me briga.
2 moje koleginice koje su ostale jos godinu dana u Ks umalo nisu nervni slom od njega dobile. A on je avanzovao u direktora poslovne jedinice  :wall: .

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

maripoza

Slazem se, Lani.

A osim sto je potrebno vreme (i jos svasta nesto :D) da postovanje tog zakona zazivi, takodje je potrebno da ljudi nauce da razlikuju mobing od jednostavnog neslaganja sa kolegama I pretpostavljenima., odnosno od necijeg prostog bezobrazluka I nedostatka kulture A tu su nekad tanke razlike.

AnaK

Quote from: Deda on September 02, 2010, 10:00:21 AM
A on je avanzovao u direktora poslovne jedinice  :wall: .

E, to je užas :(

A slažem se i sa pozom, oko tanke granice...
Janko 23.7.2002.

gasha

Trenutno slicno razmisljam kao Poza, zato i studiram zakon, pa cekam prvu situaciju da pokazem zube.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Deda

Sad mu je ugasena poslovna jedinica
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

To mu je najbolja stvar, samo da nikog ne maltretira vise
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Elanor

gasho, ja samo da te :bighug:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

linga

Inace, verujem da Gashi nije lako, ali taj novi zakon je pis zivi. Juce smo u redakciji naglas citali pravilnik i to su bajke, verujte mi, kao svi su duzni da se obracaju s postovanjem, svacije misljenje mora da se saslusa i uvazi, bajke...
Kazu da samo jos 3 zemlje u evropi imaju ovakav zakon sto mi dovoljno govori o tome da ce ostati mrtvo slovo na papiru :(

rafa

Quote from: Lani on September 02, 2010, 09:11:09 AM
Ja isto sve više mislim da zube treba pokazati na početku. Ali onako fino i sa osmehom... Na svim mojim poslovima dosad tačno se znalo ko ne trpi sranja, kome ne može da se kaže baš sve i s kim nema zezanja. To su sve redom ljudi koji su se tako postavili od prvog dana.
Ja sam bila stalno sklona da pravim greške u smislu prećutim nešto što mi smeta i što nije u redu "zarad mira u kući". A čemu... opet na kraju ja budem ta koja se najviše iznervira, ne postignem ništa jer nisam na vreme rekla da mi to nešto ne smeta i onda se uplićem u stresne situacije iznova i iznova.
Mobing možda jeste trenutno egzotičan problem u našoj sredini ali eto, kreće se polako sa mrtve tačke. Možda se još neko vreme ovaj zakon neće primenjivati pa treba biti strpljiv a ako misliš da imaš imalo prostora da što kaže poza pokažeš zube, uradi tako. Pa ćeš videti šta će biti.

ovako

gasho, samo hrabro  :bighug:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

gasha

hvala  :bighug:

situacija za sada mirna,
tek oko polugodista azdaja poludi
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.