Main Menu

Saobraćajna tema - Zemun, tebra

Started by AnaK, May 05, 2009, 05:57:26 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

... još nije stupio na snagu.

Zakon o saobraćaju.

Malo pre smo Janko i ja imali situaciju na parkingu Pinkija. Ništa dramatično, malo je naša kola očešao jedan Yugo koji nas uopšte nije video. A nije ni čuo da ja besomučno trubim kad sam shvatila da mili na nas, a da ja nemam gde da se pomerim (ko se isparkiravao kod Pinkija oko 17h, zna o čemu pričam :hm:). Onda nas je zakačio, ni to nije primetio, i odmilio dalje, praveći i ostavljajući za sobom još veću zbrku (iako je to tesko zamisliti). 300m dalje, neobjašnjivo je stao na uličici ispred Poljoprivrednog fakulteta, delovalo je kao da namešta pojas. Kolona koja se iza njega stvorila je horski trubila, on nije ni pogled podigao. Onda smo ga svi, trubeći, obišli, a on je ostao.

Vozač po mojoj slobodnoj proceni ima između 80 i 90 godina. U Pinkiju postoji vrtić, u neposrednoj blizini 2 osnovne i jedna srednja škola. Smrzla sam se od pomisli šta bi se tu sve moglo desiti.

Te ja tako do kuće ponavljah njegovu registarsku tablicu, i, ušašvši u kuću pozovem odmah 92  :D da predložim da ga nađu i pozovu na vanredni lekarski pregled koji, sigurna sam, ne bi prošao.

Malo smo se objašnjavali jedan ljubazni čika i ja na temu "ne, niko nije povređen; ne, ni oštećenje na kolima nije veliko; ne, nisam ni zvala patrolu ni čekala uviđaj; da, sada vas zovem da prijavim opasnost u saobraćaju". I tu stupa na scenu objašnjenje iz uvoda. Dakle, zbog postojećeg vakuuma, jedino što mogu je da zahtevam da saznam njegove podatke, pa da ga privatno tužim.

Ne pada mi na pamet.

Te ovako: Ako vidite da vam se u okolini nalazi crveni Yugo, reg. br. BG 348-177 - radite šta znate, al' mu se sklanjajte s puta.

:crazy: :crazy: :crazy:
Janko 23.7.2002.

chokoladica

janavi

Stari mora da se primenjuje.

mogla bih da se raspitam kod moje veze u policiji, šta se dešava u takvim slučajevima
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Dawn

:crazy: dobro da dekica nije napravio neki veći pičvajz.

disco2000

Cekaj :ces: a koja je gornja granica za vozacku kod nas? Mislila sam da je tako nesto moguce samo na Floridi :lol:

NenaS

Posle 65 valjda se obnavlja godisnje? :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

I ja sam mislila da se to kod nas ne dešava. Deka možda ima i 70, al' nije dobro spavao  :o Raspitaj se Ivana, sad me već zanima kao kuriozitet. A i u komšiluku si kraja kojim se kreće  :D A možda vozi i bez dozvole  :ces:
Janko 23.7.2002.

NenaS

:blink: Stvarno mislim da posle nekih godina vecina nije sposobna da vozi...to iz iskustva kakav je vozac bio moj pokojni svekar sa 72 godine - iako su mu regularno obnavljali dozvolu..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dusica

Jao imam ja takvu komsinicu :lol: Sirota, vozi zutog juga potpuno zardjalog, jedna vrata od nekog drugog skinuta i nakacena naravno u drugoj boji. Registraciju nema nego papir zakacen zicom i napisan broj. Sedista potpuno rasparna od ko zna kojih automobila i taj auto bukvalno mili celom Kosovskom kad ona krene. Parkira na trotoaru i za to joj treba cca 1,5,sat ja gledam na kameri kako ga parkira i zakljucava ko Mr. Bin, ono katance i kljuc.

Finalina

jao  :rofl:  , ja sam odustala i MM da ubedjujem da se oko takvih stvari ne nervira  :D ..... toliko je losih vozaca na ulicama, da i ono malo tako starih pada u senku

p.s. pokusajte da zamislite parking u blizini Klinickog centra  :fool:  i bice vam jasno gde su moji zivci naštimovani :lol:

Elanor

ovde je gomila vozaca 80-90 godina, voze ko taj tvoj deda, predstavljaju opasnost na putu, a vanredni lekarski pregled ne postoji. zapravo, za 'b' dozvolu ne postoji bilo kakav lekarski pregled :wall:
vozacka dozvola se izdaje dozivotno (imam jednu takvu u novcaniku).
istina, ovde se do osamdesetih voznja uopste i nije polagala. znaci, kad napunis 18 godina odlazio si u opstinu/policiju/gde vec i dobijao vozacku dozvolu. znaci, ovde deda s pocetka price nije ni video vozacki ispit. legenda kaze da su zato belgijske tablice crvene (jedine u evropi): da se ostali sklanjaju kad ih vide na putu :lol:

ma necu da se nerviram, samo da ti predstavim da zone sumraka postoje i drugde.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

rafa

Mislim da je na pet  :think:, secam se da mi je tata prosle godine kukao da mora da produzava vozacku, a mislim da ne kuka svake godine. I naravno, ja mu je ne bih dala. :rofl:

Praticemo yugica.  :lol: :lol:  :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

janavi

i ja mislim da je 5

ja ću da obratim pažnju na jugića, to mi je "pod nosom"
a ujutru zovem Big Lazicu :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

AnaK

Elanor - prvo đubretari, sada vozači. Ok, U win  :clapping: :kiss1:

Nego, pošto se nadam da ćemo i ostariti zajedno  :love32: mogle bismo da se dogovorimo, dok smo još pri razumu (uslovno govoreći  :lol:) da jedna drugoj skrenemo pažnju kad nastupi trenutak da na kafe u Merkator treba da krenemo taksijem  :think:
Janko 23.7.2002.

janavi

znam da se na mene ne odnosi
ali ja na kafe u merkator idem taksijem :P
(biće da sam podsvest javlja kakve vozače imam u komšiluku :rofl:)