separaciona anksioznost i nocni strahovi

Started by Tchi, September 08, 2010, 09:59:03 AM

Previous topic - Next topic

emge

bubi

pa ili cu ja "okinem" :crazy: ili....cu mm da podmetne pa nek on strada  :lol:

Praslin

Bubi, mogu da predložim par stvari, pa vidi da li vam je nešto od tih predloga zanimljivo.
1. Izmasiraj ga pred spavanje. Vid takođe teško zaspi i malo spava, ali ta masaša pomogne da lakše i mirnije zaspi. Malo po leđima, a najzgodnije je da izmeš malo pavlovićke, pa da mu masiraš dlanove, to ih neviđeno opušta.
2. Strogo kontroliši crtaće koje gleda. Za početak, ne daj mu Catoon Network, Ultru, Tom & Jerry, Suđer Bob i većinu drugih. Ako gleda crtane, onda samo one sasvim benigne, kao što su Pepa Prase ili Malo Kraljevstvo.
3. Ne daj mu da jede i pije knap pred spavanje. Večera oko 19h i posle samo malo vode.
4. Da bude u krevetu u 20:30 da bi zaspao do 21h, da stigne da se naspava. Mali je, treba mu više sna.

:bighug:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

bubi

Praslin gleda Pepu prase besomucno,toliko da smo i mi po kuci poceli da "rokcemo''.
moram da uvedem tj da nadjem kako da ga smirim.
i neverovatno je njegovo ustajanje.cim otvori oci,ali cim kapke otvori seda i izdaje komande da jede i to samo pahuljice i ako se ne skoci odmah kako je on zamislio onda u plac.
sinoc bio na sistematskom i dr mu merila pritisak kaze mm da bi bolje Tozi bilo da mu pritisak izmeri ujutru jer je tad najnervozniji.
moj brat je imao problem sa mesecarenjem i ustajanjem.

Praslin

Probaj onda sa onom masažom, da se opusti malo.
Je l' jede on dovoljno u toku dana? Možda ne napravi dovoljnu zalihu u toku dana da pregura noć?

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

bubi

jede.
sinoc ga merili 15,5 kg,102cm visina.
A Aki ima 20kg.
jesan je ali mi to deluje kao da on nas uvodi u red,pa mora da jede pa onda daj mu vode,pa brisi usta.
komandant oruzanih snaga.

Elanor

pricali smo na tricama, nije ni cudo sto nisam mogla da nadjem :wall:

ovo je pisala emge
http://www.mojamansarda.com/index.php?topic=7.msg55248#msg55248

a tu je i preporuka za dreamcatcher: http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamcatcher

bilo je negde o kisobranu umesto hvataca snova, ali to je verovatno bilo u proslom forumskom zivotu.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

:bighug: :kiss1:

Moraš da menjaš jedno po jedno, na nedelju dana npr da vidiš šta daje efekta. Isto mislim da je prioritet da više spava, pa makar u 20h svi morali da legnete i ugasite svetlo, pa poustajete kad se uspava. Janka mnogo opušta kupanje, dakle ne tuširanje, nego baš kupanje, u kadi. Možeš da dodaš malo lavande u vodu, da miriše (ja kupujem penu za kupanje sa tim mirisom, ali nije dečija, verovatno peče oči).
Za večeru pređite na što više proteina, da ga duže drži sitim, možda ga i glad budi rano.
Za smirivanje aktivnosti popodne se slažem sa Praslin, kao i za selekciju sadržaja koje gleda, kao i ograničavanje vremena, čak iako je samo Pepa, možda vreme koje provodi gledajući njega dovodi u stanje prenadraženosti.
Prorediće se, ako ne i nestati, ako smanjiš i eliminišeš sve što ga uznemirava  :bighug: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

bubi

gasha

sve mislim kao sto su i devojke rekle
tv i kom strogo ograniceno, pola sata max
i sto manje slatkisa, narocito poslepodne
vise vremena napolju u prirodi
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Deda

Quote from: bubi on October 29, 2013, 03:21:25 PM
jede.
sinoc ga merili 15,5 kg,102cm visina.
A Aki ima 20kg.
jesan je ali mi to deluje kao da on nas uvodi u red,pa mora da jede pa onda daj mu vode,pa brisi usta.
komandant oruzanih snaga.
:rofl: :rofl: :rofl:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Quote from: Elanor on October 29, 2013, 04:04:00 PM
bilo je negde o kisobranu umesto hvataca snova, ali to je verovatno bilo u proslom forumskom zivotu.

Jeste, al' znam i ko je postavljao taj tekst  :diva: :lol:

Janko 23.7.2002.

bubi

AnaK hvala,procitacu na poslu jer sa tel slabo vidim.
Od sinoć uvela vanredne mere.
Legli oko 20h i 20min.nazirala mu ručice,prvo je histerisao jer mu nisam dala crtani,a onda mu se svidela masaža.
Oko pola devet smo se oboje komirali.
Budio se dva puta bez vriske,tražio vodu,dok sam otišla po istu zaspao je.
Evo ga spava još,ustao u pet,ja ga zagrlila i nastavio da spava.

Finalina