separaciona anksioznost i nocni strahovi

Started by Tchi, September 08, 2010, 09:59:03 AM

Previous topic - Next topic

vojka

bubi  :bighug:
super je ovo sto je praslin napisala
i ja nekako sve mislim da dosta ima veze sa tim sta jedu pred spavanje
da bude nesto da ih drzi sitim, a ne suvise tesko
i obavezno da prodje dovoljno vremena od jela do kreveta, tj da ne idu punih stomaka u krevet
(pa i mi odrasli kad se prejedemo pa legnemo da spavamo obavezno imamo neke teske snove  :think:)
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

martina

to jelo je cudo zivo
kad se prejedem pred spavanje, uvijek imam nocne more, bez izuzetka

pored svega nabrojanog, ja bih rekla da se treba truditi da svaki dan imaju fizicku aktivnost... kad se malo umore fizicki, bolje spavaju
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

moma

kad jedu kasno to je propast

jutros smo ustali u 5
ica sanjala crvice i prepala se
a pres spavanje smo gledali slikovnice sa ribama i pepu prese
znaci sigurno je bilo crvica i mrava :wall:

bubi

za sad ukinula crtace i uvela masiranje rucica.
dopalo mu se to mada je uplakan legao u krevet jer mu nisam dala Pepu prase.
a vrhunac je sto tu Pepu gledam na mobilnom.
al sto meni prija da legnem u pola devet :lol:
ja cu se oporaviti sigurno :diva:

Finalina

našla si caku, bubi :kiss1: i to je najvažnije ;) , a i ten će ti biti još lepši :rofl:

moma

linga

Kad reče ručice, ja sam Saru učila da se sama opušta tako što mazi ili češki sebe sa unutrašnje strane podlaktice. To joj baš prija, i tako zna samu sebe da smiri  :girl_in_love: to mi je naravno pošlo za rukom tek kod trećeg deteta, ali čovek se uči dok je  živ  :lol:

linga

Quote from: AnaK on October 29, 2013, 05:55:14 PM
:bighug: :kiss1:

Moraš da menjaš jedno po jedno, na nedelju dana npr da vidiš šta daje efekta. Isto mislim da je prioritet da više spava, pa makar u 20h svi morali da legnete i ugasite svetlo, pa poustajete kad se uspava. Janka mnogo opušta kupanje, dakle ne tuširanje, nego baš kupanje, u kadi. Možeš da dodaš malo lavande u vodu, da miriše (ja kupujem penu za kupanje sa tim mirisom, ali nije dečija, verovatno peče oči).
Za večeru pređite na što više proteina, da ga duže drži sitim, možda ga i glad budi rano.
Za smirivanje aktivnosti popodne se slažem sa Praslin, kao i za selekciju sadržaja koje gleda, kao i ograničavanje vremena, čak iako je samo Pepa, možda vreme koje provodi gledajući njega dovodi u stanje prenadraženosti.
Prorediće se, ako ne i nestati, ako smanjiš i eliminišeš sve što ga uznemirava  :bighug: :kiss1:

Prvo ovaj savet s leganjem bi značio da svako veče ležem u devet, dok je tako trajalo svako veče bi se komirala,
a drugo, bitnije je da Jonhson ima kupku sa lavandom.

AnaK

Ma ja sam to rekla u krajnjem slučaju, ako ne mogu da se izbore s njim da samo on legne, zbog rasporeda spavanja.  :-[
Janko 23.7.2002.

martina

ma ja i dalje mislim da je to period, desavalo se i mojima s vremena na vrijeme
ja i dan danas insistiram da idu u svoju sobu u neko normalno vrijeme (9:30), cak i ako nece da spavaju... da malo citaju i smire se....
isto tako meni se znalo desavati da sam ocajno umorna, i da tako zaspem u 9... znam da se jedno vrijeme meca zezao da smo ko da nam neko gas pusti.. on izadje iz kuce uvecer, ja njih popakujem u sobe i legnem u krevet da citam i umrem... svjetla ostanu upaljena, knjiga na nosu... najcesce i kuca otkljucana
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

linga

Ma super je ko može da malo odmori, ili čak dremne sat, ali ja bih se uvek komirala i onda me je to frustriralo jer ostane mi svašta nezavršeno.  Ali ako radi, što da ne i to probati  :think: