Main Menu

Mantil

Started by AnaK, September 12, 2010, 08:04:22 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Nešto mi se nosi, a nikad nisam. Valjda ide s godinama  :lol: Vidim par dužina, od ispod doopeta do ispod kolena. Postoji li tu neko (ne)pisano pravilo, koja dužina kad i sa čim?
Janko 23.7.2002.

nelly

...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

aleks

#2
ja imam dva, oba do kolena. Uvek ih nosim sa pantalonama.
ne znam pravilo sa cim se nosi.

edit: ladno sam napisala ispod kolena   :girl_haha:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

Ja još nisam isrpobavala, sad se teorijski pripremam :) Ovi kraći mi izgledaju sportskije  :think:
Janko 23.7.2002.

Ivy

Mislim da nema pravila  :think:

mozda bih ispod koljena nosila sa pantalonama, a ispod dupeta sa sunknjama  :think: ...  mada ne vidim zasto ne bi bilo i obrnuto:)  :rofl:

Saska

ja imam jedan dugacki i nikad ga ne nosim jer mi je strasno nepraktican. kratki su mi bolji, pa jos strukirani, to bih nosila.

AnaK

Taj koji sam večeras videla, u izlogu, na sniženju, je sličan ovome, mislim da je ta dužina:

Janko 23.7.2002.

Gost51

volim, nosim uvijek
jos od faksa
od svakakvih materijala

limun

Imam i nosim. Ovaj sa slike je veooma nosljiv i sa suknjama i sa pantalonama, a od materijala zavisi koliko je sportski odnosno elegantan. Ovakav moze da ide sa farmerkama bez problema, kao i sa svecanijom suknjom i maramom kao na slici. Duzina ispod kolena mi je vise za visoke i mrsave i teza za uklapanje


gasha

imam ih nekoliko

jedan tamno braon do kolena, fantastican, najbolji u kombinaciji suknja i cizme, a taman toliko je i debeo, jedan crni , kao ovaj na slici, najbolji za pantalone, i  super za odelo , jedan sportski , malo siri od struka pa se skuplja pri butinama, kao neki balon, pamucni je i vise sportski, nnosim na farmerke i brao ne takodje.

meni su mantili jedino sto mogu preko sakoa da nosim, a cesto nosim odelo, pantalone i sako na posao naravno
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

zelena

Ja ih takodje nosim, imam par, svaki je iznad koljena. Gledam i po visini, pa tako ne nosim duge ni kapute, ni mantile, nekako me poklope. Cini mi se da je najprakticnija  duzina 2-3 cm iznad koljena. Nosim mantil i uz farmerke, bas se lijepo uklopi.  :good:
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

Tchi

Quote from: Ivy on September 12, 2010, 08:30:44 PM
Mislim da nema pravila  :think:

mozda bih ispod koljena nosila sa pantalonama, a ispod dupeta sa sunknjama  :think: ...  mada ne vidim zasto ne bi bilo i obrnuto:)  :rofl:
ja bi rekla obrnuto, bar meni se obrnuto vise svidja, ali nisam merodavna...ovakav slican crni sam kupila sad u spaniji u stradivariusu, nista ekstra poseban i kvalitetan, ali ide uz sve, meni super za crno-sive kombinacije koje nosim na jesen, gledala sam kod nas cena svega 20% skuplja, uopste nije tamo toliko jeftinije kao sto se prica


Finalina

Meni kao i za sve vazi pravilo da treba da se vidi da "lepo izgleda & dobro pristaje" tj ja bar nemam na umu neko strogo sortiranje kombinacija, prilikom oblacenja.

Volim kraće mantile, nosim ih uz pantalone i nosim ih preko dana ( nisu mi za vecernji izlazak ). Moji mantili imaju postavu koja se skida i to ih u hladno vreme čini jaknom.

Ja mantil ( u originalu ) zamisljam kao nešto šire i duže  pa ovaj primer sa slike, u svom garedroberu, ja tretiram kao laganu jaknu, pa ga tako "lagano" i nosim. Mislim da ovako nešto ide uz sve (naravno da treba biti stilski uklopljeno) i da je za sportsko-elegantne kombinacije.

Volim da vidim kada neko ume da nosi dugi mantil uz stikle i suknju, a mislim da svaka dužina i širina mantila uz pantalone pristaje bez greške ( čak i kada se nešto u kombinaciji i ne slaže baš najsjajnije ).

I teko nekako ja vidim mantil ...... :)

MissL

Znala sam da je tvoja tema, znala sam, posto odavde ni to ne vidim odmah
Volim, a samo sam jednom imala neki i par puta obukla
Meni je ok duzina 'oko kolena' moze malo iznad, a moze i malo ispod :innocent: idealno boje peska, koji na sve ide :good:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

janavi

imam, i nosim, mada ne baš često
sportskiji od ovog sa slike, svetlo drap, skoro beli
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it