Main Menu

Masina za ves

Started by Gost51, September 15, 2010, 05:54:39 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

emge

Meni su svi programi od 1h10m do 1,5h - toliko traje na 90 stepeni.
ovaj quick wash koristi mm za sportske stvari... kad dodje sa aktivnosti, odmah opere te sportske stvari - oko 30 min je program i taman je za tako to...

Lani

Da, pola sata mi je OK za kratak program.
Meni je program od 90 stepeni preko dva sata.

Zumbulica

Da, ja mislim da mi na 40 pere duze od dva sata  :crazy: A uporedjivala sam tada sa nekim Bosch, one peru i duze .... cini mi se da to nekad nije bilo tako.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

emge

ova moja vremena su bez pretpranja.

Glitter

moja beko mislim da je nakraci program bio oko pola sata, naduzi oko dva sata, sareni ves neki srednji program tu izmedju oko sat, sat i 15 minuta. To mi je negde bilo ok, jer otkuvavala sam mahom nocu pa me nije briga kada zavrsi, a ovi kraci programi su radili i danju

Glitter

e kad emge pomenu, pretpranje nisam koristila deceniju celu

Lani

Ni ja ne koristim pretpranje nikad. Zumbi, isto mislim, moja Indesit je radila brže sigurno, posebno taj najduži program.

Glitter

e da i meni bi (sada) verovatno energetska klasa bila od znacaja, kapiram da sto jeftinija masina veca potrosnja vode i struje (bar po brendovima od najjeftinije do naskuplje)...da ne bude ko ne plati na mostu, platice epsu  :crazy:

Glitter

ovo ovog sekunda dobih na mail
tehnomanija ima akciju na whirlpool tehniku

http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=browse&view=promo&category_id=0&filters[promo][]=Whirpool+AKCIJA&sort=brand

AnaK

Prvi utisak, na velikom izazovu - jako, jakozaprljane bele sportske čarape (malo svlačionica, malo izlazak na terasu da se proveri ima li drugara ispred zgrade, malo... zamislite kako je to na kraju :-[) - savršen! Koristila sam program 'Mrlje - blato', analizirala šta radi   :lol: pa evo, može verovatno da se rekonstruiše, sa 2 neka druga programa savremenijih mašina, ili ima sličnih programa koji nemaju tako privlačan naziv. Program traje 3,5h, prva dva sata sa manje vode (da bude koncentrovaniji rastvor praška) natapa, uz povremeno okretanje. Veša se stavlja polovina maksimalne količine. Posle tog natapanja, pere normalan ciklus, na T60 stepeni.

Janko 23.7.2002.

emge

3,5h :nesvest:
Ali super da radi posao :clap: u zdravlju je koristila :)

AnaK

To je taj program, protiv fleka, sa natapanjem. Ima i neki program od 15 minuta, a danas sam isprobala i neki za mešovite materijale, ne mnogo zaprljane, 1h 05 min traje. Super je sve oprano, mislim da će mi to biti standardni.
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

:good:
Ja gledam sta sad da koristim, za majice koje se nose pola dana i ne uprljaju se, mozda upiju malo znoja  :think: Super bi mi bio taj tvoj program od jedan sat.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

AnaK

Evo gledam sad tvoju (Gorenje w7223) pa mi ovo deluje zanimljivo u tu svrhu:

Potrošnja energije kod programa Pamuk 40°C pola punjenja: 0.67 kWh  (koliko on traje?)

I možda ovaj:

Trajanje programa pranja na 30°C - Pamuk: 53 min
Janko 23.7.2002.