Main Menu

Uzina za skolu - ideje molim

Started by MissL, September 18, 2010, 09:54:07 PM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Ja sam planirala da napravim razna domaca peciva i da zamrznem u onim aluminijumskim posudama da bude spremno za pecenje ujutru. Jutros sam im pekla tako zamrznutu pitu (onu sto se kore premazuju prelivom sa mlekom, brasnom, uljem i kvascem) bila je odlicna. Napravicu palacinke, slane i slatke, pa cu i njih da prelijem i zapecem. Kiflice, buhtle, zemicke .....  :diva: Dok im ne dosadi  :lol:
Na zdravu hranu necu ni da se osvrcem  :crazy:
Dobijaju povremeno razne vege/vegetarijanske/organske/integralne porive pa me maltretiraju ko Indijci  :rofl: Htele bi, ja proucim materiju, a onda im se nista ne svidja  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

anelore

Ja i dalje Savi ne dajem novac za kupovinu uzine, i njemu i  Vidi pakujem sendvic/tortilju/pitu/palacinku (jednina ili mnozina, zavisi od dana i od obima obaveza) + voce + neki slatkis (domaci ili kupovni) + vodu, nekada i +cokoladno mleko, redje vocni jogurt. Planiram da malo vise vremena posvetim testiranju dodatnih recepata za mafine i slicne zdrave slane alternative sendvicu, tako da hvala Lingi na idejama.
Hrana u 90% slucajeva bude sva pojedena, oboje ako imaju viska dele sa drugarima i drugaricama, nekada ciljano spakujem malo vise domacih keksica ili pite sa mesom.emge

Marko je juče ponio samo jabuku i vratio pola :lol:
Marti pakujem samo voće i vodu, pa sam sad krenula i Marku. Marku ako spakujem sendvič, ručak u školi neće ni da pipne...

anelore

Vida ne ruca u skoli jer je skolski rucak odvratan a na prethodnom tenderu je ista firma dobila posao. Ako se dobavljac promeni mozda i razmislim o tome da je vratim na rucak, ali da ja dajem 4000 mesecno za to da ona dodje kuci gladna i da je od ponudjene hrane jela hleb i jabuku i a ostalo ne, i da su najbolji rucak rezanci sa sirom,to mi ne pada na pamet.

Glitter

Zumbi ako sve to ispeces i zameznes pojedinacno onda samo umotas u pek papir i par minuta u MW


Zumbulica

Quote from: Glitter on September 14, 2017, 12:59:37 PM
Zumbi ako sve to ispeces i zameznes pojedinacno onda samo umotas u pek papir i par minuta u MW
Tako grejem neke kroasane, budu kao tek peceni  :good: Testa sa kvascem sam planirala da ispecem do pola, koliko da se podignu i uhvate prvu boju, cim se ohlade da ih zamrznem, pa dopecem jos desetak minuta. Ostalo cu nepeceno, pite su tako najbolje.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

Ja pravim cesto one puzice od lisnatog testa. Stavim mocarelu paradajz pastu spanac i sunku. Irolam isecem ispecem i zamrznem
Jedan takav, malo jogurta i stapici krastavca budu rucak za minija