Main Menu

Mamini sinovi

Started by Urbana, October 03, 2010, 11:21:10 AM

Previous topic - Next topic

Urbana

Joj zene sto ste se raspisale, a ja nemam vremena ni da vas iscitam. Mislim sutra je nas dan, neko je se tacno pre 10 godina poradjao, te stoga mamina cera moze samo da vas casti sa smajlijima koje je sama napravila za sutrasnje cascavanje pored marcipana koje joj je mama kupila :D

A sto se tice pranja zuba i meni je to zubar rekao ( vise puta ) da treba da im perem zube, a ja htedoh da ga pitam dokle brate.

Quote from: maripoza on October 04, 2010, 08:58:12 PM
A zube ako operem i sebi - dobro je. :rofl:

A ti si od onih sto vole da tuknu. ;D

Quote from: Unabebili on October 04, 2010, 07:55:31 PM
visi stepen patologije od pomenute: cuje se, ali krisom od zene

Zasto Una, pa bolje tako nego da mu bude neprijatno kad ga mama pita "da li si oprao zube"

Kazu ponasaj se kao dama, razmisljaj kao muskarac....samo ne znam koji :D

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

maripoza

Choko, ja uopste ne polemisem, ti si iznela kako ti posmatras dogovore i ocekivanja u vezi/braku, ja se nadovezala na to ispricavsi kako ja (i to u saljivom tonu, pomenuvsi Edipa). Nigde nisam rekla da svi treba da rade kao ja (cak sam i elaborirala oko toga). Ne razumem cemu dalja diskusija. Moja poenta je da to sto ti kazes "vecina muskaraca to ocekuje" kod mene ne funkcionise. Od mene se to ne ocekuje, nego se, dan za danom, dogovorimo sta cemo i kako (vecinu stvari ipak mozemo da radimo oboje, pa zato). Dogovor cesto padne na to da se nesto naruci ili gotovo jelo kupi usput jer niko od nas nema vremena da nesto spremi. A to sto se ja zezam da ne kuvam i tome slicno (da ne perem zube npr. :rofl:), to je drugo, pa ko shvati bukvalno - opet njegov problem. :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Moja poenta je samo to da je najvaznije da oboma nacin funkcionisanja porodice odgovara i da problemi nastaju onda kada partneri imaju razlicite stavove oko toga (pa onda ili pocnu da zvocaju, ili pocnu krisom da rade neke stvari itd. itd). Pa ce tako nekom da odgovara i ono sto nazivamo "maminim sinom" (ili "tatinom cerkom", svejedno je).

Urbana, super izgledaju. :) I srecan vam rodjendan.  :bday:
Nadam se da si ti pomagala oko toga, a ne neko musko. :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

chokoladica

Quote from: maripoza on October 04, 2010, 09:56:16 PM
Choko, ja uopste ne polemisem, ti si iznela kako ti posmatras dogovore i ocekivanja u vezi/braku, ja se nadovezala na to ispricavsi kako ja (i to u saljivom tonu, pomenuvsi Edipa). Nigde nisam rekla da svi treba da rade kao ja (cak sam i elaborirala oko toga). Ne razumem cemu dalja diskusija. Moja poenta je da to sto ti kazes "vecina muskaraca to ocekuje" kod mene ne funkcionise. Od mene se to ne ocekuje, nego se, dan za danom, dogovorimo sta cemo i kako (vecinu stvari ipak mozemo da radimo oboje, pa zato). Dogovor cesto padne na to da se nesto naruci ili gotovo jelo kupi usput jer niko od nas nema vremena da nesto spremi. A to sto se ja zezam da ne kuvam i tome slicno (da ne perem zube npr. :rofl:), to je drugo, pa ko shvati bukvalno - opet njegov problem. :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Moja poenta je samo to da je najvaznije da oboma nacin funkcionisanja porodice odgovara i da problemi nastaju onda kada partneri imaju razlicite stavove oko toga (pa onda ili pocnu da zvocaju, ili pocnu krisom da rade neke stvari itd. itd). Pa ce tako nekom da odgovara i ono sto nazivamo "maminim sinom" (ili "tatinom cerkom", svejedno je).
Da li bi ti volela da budes normalna?  :D

maripoza

Quote from: chokoladica on October 04, 2010, 09:33:29 PM
Ali..ako i ti i ja znamo da danas moramo da jedemo..a moramo, onda neko to mora i da spremi  :lol: Iz nekog razloga ..muskarci obcno ocekuju da to uradi zena.

Ovo sam htela samo da ti ilustrujem, posto mi se cini da me nisi razumela. Upravo to "moranje" ljudi razlicito shvataju. Kod mene je ovako:
- ne mora svaki dan da se skuva rucak, moze da se naruci, da se ode u restoran ili da se jede nesto iz frizidera
- ne mora svaka oprana masina da se ispegla odmah sad, moze da se pegla po par stvari po potrebi, a ostatak kad je neko za to raspolozen; u to ulazi i to da ako nekom od nas nesto treba, uzme pa ispegla sam, osim ako tad mora da radi nesto drugo, pa ce da mu ispegla onaj drugi

itd itd

A znam da kod mnogih ne funkcionise tako, pa zato navodim kao primer. Mnoge moje drugarice se osecaju lose ako nisu sve kucne poslove odradile odmah, a kod mnogih ni ne dolazi u obzir da nesto od toga nekad uradi i muz. On valjda radi neke druge stvari, a oboma im tako odgovara, cenim. Dakle, to ti pricam, kod nas se ne zna ko sta radi, svako radi sve i nama tako odgovara.
A, for the record, ja sam susta suprotnost od njegove majke, tako da ti i Edip pada u vodu. :lol:

maripoza

Quote from: chokoladica on October 04, 2010, 10:01:37 PM
Da li bi ti volela da budes normalna?  :D
Ne dolazi u obzir. Pre bih se upucala. :lol:

Finalina

Sve to oko maminih sinova se zaista vrti oko price da zene upropaste muskarce  :turpija:
.... kada majke krenu na vreme neka odgovarajuca zena to moze samo da nastavi ili ostavi :D

Zapravo, mislim da se zene ne snadju kao zene pa onda kao majke upropaste svoje sinove i to onda tako ide dalje. Lako je dete upropastiti, narocito ako je musko :D .... tu se onda svi ukljuce, znate vec ono oko sinova, naslednika, muskarčina itd ...... postavljaju se takva očekivanja pred njih, dok još nisu ni svesni, a ako im je majka neka žešća manipulatorka eto prilike da se ona konacno dokaze sebi i kroz bezuslovnu ljubav i dobre namere....

jbt sta mi je :rofl:

maripoza

Fina, ti si definitivno prevazisla svaku do sada napisanu teoriju o maminim sinovima. :lol:

cici

Prva stvar koju je mene moj sin jutros zamolio je bila da mu obujem čarape :D obula sam mu :D

chokoladica

Quote from: cici on October 05, 2010, 08:43:31 AM
Prva stvar koju je mene moj sin jutros zamolio je bila da mu obujem čarape :D obula sam mu :D
Moj je trazio da ga obucem
Odbila sam  :lol:

cici

A to ne radim :D ali uvek rizikujemo da zakasnimo u vrtić pa je bolje da kad traži da mu obujem čarape to i uradim :rofl:

chokoladica

Ma i ja ponekad, sto ti kazes, zavisi koliko zurim. Nego, to je bre do karaktera..sto se ja vise trudim da napravim muskarcinu, ono sve kontra  :lol:

Deda

Mene i ne pita- legne i ceka na obklacenje. Do skoro nije ni jeo dok ne dodje crnac da ga hrani  :lol: . Jednom ga je cak i sestra hranila, smucilo joj se da se natezemo   :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Deda

Sad ga je isprasila vaspitacica, hvala joj do neba, u jednom danu je sve sam poceo da radi.
Mislim da ce moj sin vise muka imati od sestre nego od mene :lol:. Ona je zlica u tri cina  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Nije ona zlica, ona to hoće njemu da pomogne :D ima to i kod nas :rofl: