Main Menu

Zeleni ajvar

Started by AnaK, October 03, 2010, 09:04:17 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Da pitam iskusnije, može li ovo samo ovako:

http://www.kutlaca.com/kisela-zimnica/ajvar-od-zelenog-paradajza.html

Ne kapiram šta ga 'drži' da se ne pokvari? Našla sam neke slične recepte koji uključuju esenciju ili konzervans. :think:
Janko 23.7.2002.

maxic

Ja bih rekla ren. Mislim da ne moze bas dugo da stoji, ali mozda se i grijesim. Vjeruj mi u pitanju je apsolutno savrsenstvo ukusa, nece ti ni trebati da znas koliko stoji  :lol:

edit: mislim da su u pitanju nedelje, par mjeseci max. u frizideru, ali javice se neko.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

janavi

o'š da pitamo kutlaču? :mrgreen: :rofl:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Urbana

Aj da dodam ovde ja recept za gastarbajterski ajvar.

Kupis "Podravka" ajvar, u posudu sipas ulje i dodas pola glavice belog luka isitnjene na spravicu za sitnjenje. Sipas sadrzaj tegle i uprzis ajvar. Sto ga duze mesas to je bolji. Ja obicno radim 40min. Kad zavrsim vratim sadrzaj u teglu, bude otprilike upola manje, ali ajvar bude prva liga....Tako da sam ja zakljucila da mi je zaista smorno peci paprike, a znate kako su ovde paprike skupe, i dosla do zakljucka da mi je ovo i jednostavnija i jevtinija varjanta ajvara.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

maxic

AnaKi , jesi li pravila ovaj ajvar?

Kupila sam 3kg paradajza , zelenog, samo jos da ren nadjem i sutra pravim.   Nemam pojma koliko tegli moze da ispadne i razmisljam da u neke stavim konzervans?   E sad jos i konzervans treba naci u Americi :lol:
Lukina, znas li ti gdje se kupuje? Dmicka?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Jesam, dve tegle, eno ih u frižideru, neotvorene  :-[ Evo sad ću probati, pa javljam :pioneer:
Janko 23.7.2002.

maxic

Ja se spremam, nisam nikad pravila, moja strina jeste i to je stvarno bilo savrsenstvo.
Jesi li stavljala konzervans? Koliko paradajza pa ispadnu dvije tegle? Da znam koliko ce meni ispasti
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Veruješ li mi da se ničeg ne sećam, kao da je pravio neko drugi  :-[ Mislim da nisam stavljala konzervans, i da su zato u frižideru.
Janko 23.7.2002.

maxic

Mislis da bi moglo da se zamrzne?

Nadam se da ce Nena da primjeti temu, ona je sad u ovom poslu.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Sigurna sam da može. Evo sad sam probala, meni se sviđa, već sam ga zamislila kao namaz za sendvič. Ja sam smanjila količinu i senfa i rena, ali se ne sećam koliko. Kao kroz maglu se sećam da se dosta ocedilo i smanjilo, i da je ispalo manje nego što sam očekivala, ali sa koliko paradajza sam krenula, nemam pojma, manje od 3 kg, mislim. I dobila 2 male tegle.
Janko 23.7.2002.

maxic

E pa to je onda ok, dvije tegle mozemo potrositi, mi odrasli. Obozavamo ljuto, pa necemo smanjivati.  Gracias  :kiss1:
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

NenaS

Nena primetila temu, ali nema sta da doda.. :-[ Nikad nisam pravila, ja ne volim zeleni paradajz. A imam negde recept, nije da nemam..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Pepi

Malidžano iliti zeleni ajvar  :balavi:

10 kom srednjih patlidžana
4 kg zelene mesnate paprike za pecenje
0,5 lit ulje
150-200 ml. vinsko sirce
200 gr secer
150 gr senfa
soli po ukusu

1. Ispecite patlidžane i parike
2.
Oljustite, ocistite od semena parike. Patlidžane isto oljustite.
3.
Sve skupa sameljite na masinu za meso
4.
Stavite ulje da vri, pa onda dodajte samlevene paprike i patlidžane
5.
Przite negde oko sat i po.
6.
Pri kraju przenja dodajte sirce, secer, senf i soli.(u zavisnoti od ukusa, stavlja se sirce, jer neko voli kiselije..)
7.
Jos vruce sipajte u vruce teglice i skladirajte za zimu
Posluživanje
Preko zime mozese ovome dodati i mlevene orahe pa onda imate jos bolju salaticu.

Unabebili

pravila sam prosle godine, puna poleta

ona razmazena stoka od mm-a ni jednu kasicicu nije htela da proba  :hm:

dala sve tati i sveki

ove godine....e neces ga majci  :lol:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

moma

Ja ovo ne smijem da pokazem sveki. Ima da me opet zaposli.