Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

Quote from: Deda on January 10, 2011, 03:15:52 PM
Kako nema, tvoj lik i delo prozima kroz citavu temu- strpljenje i mastovitost  :crazy:
ma pusti to :lol:

cici

emge

Elanor

ja se samo secam kad je emge rekla da ne zeli da bude mastovita, vec da je dete poslusa iz prve.
ja bih se u trenutnom stanju zadovoljila s desetom, samo da me poslusa bez (mog) dubljenja na trepavicama. mastovitost je taaakav smor (ovako bi rekla moja cerka, mada to ona uglavnom kaze za brata).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

cici

Što se tiče poslušnosti tu ne želim da  budem maštovita, zna se šta se mora i kakvo se ponašanje od njih očekuje. Za ostalo mogu i da budem maštovita i da se dogovorimo.

NikkiL

Quote from: cici on January 10, 2011, 04:19:09 PM
Što se tiče poslušnosti tu ne želim da  budem maštovita, zna se šta se mora i kakvo se ponašanje od njih očekuje. Za ostalo mogu i da budem maštovita i da se dogovorimo.

Potpis. Mislim da generacijski kao roditelji malo preterujemo sa tim strpljivo/mastovito/razgovornim pristupom... ne znam koliko dobra time cinimo i sebi i deci dugorocno, ali to je nekako opsti neki trend.

Ja sam u jednom trenutku shvatila kad je Andjela imala 5 godina, Kole 2 a ja bila ovde potpuno sama sa njima, da moram ili decu da dovedem u red jacom disciplinom i u tome istrajem ili sebe mogu da odvedem u mentalnu instituciju...  (mislim u tom trenutku sam mogla da samo Angelu disciplinujem Kole je bio mr impossible, ali je i to znatno pomoglo).

Meni je bila jako korisna knjiga Setting limits with your strong willed child koju je Ana jos davno na roditelju preporucila. Kljuc je konzistentnost i istrajnost i izbegavanje odugovlacenja. Znaci uradi stvar sada, ako ne uradis snosis posledice i nema popustanja ni na najkrokodilskije suze. I tu sam "naucila" i ovo vezano za neodgovaranje na provokacije, samo ignore i bez uvlacenja u bilo kakve rasprave i "pregovore". Sad mi je Kole sledeci u uzrastu za ovaj trening pa cemo da vidimo kako ce da upali kod njega   :D
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

cici

Kod nas, srećom, nije na dnevnoj bazi inače bi neko leteo iz kuće :rofl: ali kad zapne to je da se 'mre.Za neke uobičajene stvari, kao što je lepo sedenje za obrokom i slično opomenem jednom i pogledam ga jednom ako se ne smiri ide pravac u sobu i ostaje bez jela.Malo je veći problem kad imamo decu u gostima pa ima publiku i misli da će mu taj put proći a i ima podršku jer se svi kikoću.Smiri se, ali ne posle jedne opomene.I ono što me najviše izludjuje od svega je kad me 10000000000000000 puta pita za jednu stvar za koju sam rekla da ne može ili ako sam rekla da ću da razmislim.Dolazi u razmacima od po 5 minuta sa pitanjem da li sam razmislila :wall: poslednji put kad smo imali takvav dogadjaj  sam na kraju besno rekla da ne može posle čega je on počeo da se kmezi, jedva sam uspela da mu objasnim da je i negativan odgovor posledica razmišljanja na neku temu :lol: ali da je tad dobio takav odgovor što je bio strašno dosadan i nije me pustio da mu sama saopštim šta sam odlučila.

maxic

Kad bi postojala neka heftalica za vrijeme obroka, da ih priheftam- najsrecnija bi bila. Djecaci ne mogu da kotrnolisu svoje tijelo, da ne ustaju, cupkaju, sjede na koljenima ( sto i dozvoljavama, samo da sjede) . Obavezno se usput nesto prospe, pa se place, ili cereka, zavisno od reakcije publike, propogledavaju se, pa praskaju u smijeh. Da ne govorimo o potrebi odlazaka u wc u toku jela.  I tako svaki dan, godinama. Fora je u tome sto je njih troje, a nas dvoje,( babu smo zamolili da ne reaguje, jer je to jos jedan glas koji se slusa u toku jela).  I kad dotjeraju cara do duvara, ostanu bez dezerta a i obroka, a da im svaki put ukinem obrok, vise bi bili gladni nego siti. Uvjek neko nesto zapocne. Ovo dvoje starijih joj i nekako, ali ovaj mali,mora da dodje u centar paznje, pa taman bio svaki dan u tajm autu.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Bori se za pažnju a i da se dodvori starijima, a još kad počnu da se cerekaju njemu je jasno da stvar radi ispravno, cilj je da se ostali smeju.Bez obzira koliko nekad i glupo bilo.
Ne dozvoljavam sedenje na kolenima, videla sam neke odrasle i odmah sam umislila kako ih mame nisu učile da sede normalno :rofl: Za vreme obroka mi nije lepo, kad se igraju ili gledaju tv mogu da sede kako hoće osim da dube na glavi, što je inače Andrijin specijalitet.Tako gleda.

Deda

Pre neki dan kad su nam u gostima bile one 3 devojcice, svi sede i jedu samo se Neda seta po kuci, kad nisam poludela tad
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

stacka

Da li smem da samo upadnem i kazem da mi je lakse od kako ova tema postoji, mislila sam da je samo moj nemoguc :-[ :rofl:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

cici

Naravno da nam je svima lakše :bighug: a Aleksa je još mali dečko :love32:  ja sam lakše izlazila na kraj kad su bili manji :crycry:

linga

\meni pomaže kad odemo među drugu decu, onda vidim da su moja super kakvih ima :lol:

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006