Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Ja sam mom u cugu objasnjavala sta sme sta ne sme pogotovo kad su te licne stvari u pitanju.

maxic

Jao moja mama je imala pravilo o nepreturanju tasne, postovali smo kad god nas vidi. A nikad nije imala nesto , ne znam ni ja sta u tasni, i dan danas ne moze da se obuzda kad posaljem nekog da mi donese nesto iz tasne.

Ma sve metode primjenjujem,i lijepo i ruzno i vicem i molim i pogadjam se i brojim , ali istina malo je stvari u kojima sam bas doslijedna.

Ne dam djeci da jedu iz mog tanjira, ali ih prethodno ponudim, ako nece, nema ni poslije zickanja. Ovo recimo mnogi ne mogu da vjeruju.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Tchi

maxic, ja mogu da verujem, valjda svako ima tako nesto svoje sto mu smeta, meni to nije problem, ali mm ima tu maniju sa tanjirom, a meni nekad nista sladje nego da capnem malo

Glitter

uuuuu moj ex je imao tu crtu dok ga jednom nisam lupila po ruci...dohvati hleb pa moci po mom tanjiru  :crazy: :lol:
aman  :lol:

cici

AnaK

Meni ne bi smetalo, i rado bih (od ukućana, naravno). No, da me mm ne bi zviznuo po ruci vladam se po pravilu 'tuđe ne pipam, svoje ne dam' :pioneer:
Janko 23.7.2002.

Beatrix Kiddo

Nemam stav o tome, posto ni mm ni ja ne umacemo u tudje tanjire  ;D

Quote from: cici on February 01, 2011, 04:25:33 PM
Ok.

Ne slažem se, jer granice moraju da se postavljaju.Nisu samo opasne stvari nedozvoljene, bar je to moj stav kad je vaspitavanje dece u pitanju,  niti mislim da su isfrustrirani što im nisam dozvoljavala još ponešto osim opasnih stvari.

Slazem se.
Cak ni sad nemaju naviku da preturaju po fiokama koje su im bile zabranjene u bebecem periodu, a dostupne su da ne mogu dostupnije biti (ispod Tv-a) Tu drzim pasose, neka dokumenta i sl. - jednostavno nisu za djecu.
A svekiji su mi jednom prigovarali sto im ne dam da kod njih otvaraju komode - kao i to je njihovo (moje djece). Ok, to stoji, ali djeca ne znaju razliku izmedju tih komoda i tudjih - onih koje nikako nisu njihove :D
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

cici

cici

maxic

Vas dvije bi ste ovjde fras dozivjele. Ovdje kako ti ko udje, sam se posluzuje u kuhinji,da te ne ometa :rofl: , posprema, za sobom itd. Kako meni to nikad nije smetalo, a mojoj mami vazda, ja sad placem od smjeha ( posto ona prakticno zivi s nama) kad neko dodje  pa krene da se samoposluzuje, a ona samo guta knedle, ako se vec ne trudi da ih preduhitri.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

maxic

E a jel ucite djecu da u tudjoj kuci ne traze grickalice, cokoladice, sta god vec?
  Meni su moji nocna mora, naucili su u par kuca da im se daje uvjek neki slatkis, i onda su poceli sami da traze. Ja koliko god da im pricam ( djecacima) nakako uvjek nadju nacina da napomenu ( doduse to je stvarno kod moje dvije drugarice koje imaju djecu i sa kojima smo bas bliski, znam da ne zamjeraju). I neki dan prije odlaska na playdate drzim predavanja kako se imaju ponasati i na kraju, pitam ima li neko pitanje a  Marko kaze ( sa sve podignutim prstom) " And one last thing, no begging for snacks" :lol:
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Lani

Kod nas nema umakanja po tanjirima :lol: ali ima preturanja po torbi (mojoj) u potrazi za šminkom. Ja to ne branim niti je Iva ikad preturala po tuđim torbama, čak ni bliskih ljudi (baba, tetka) a kamoli nepoznatih. Jednostavno samo moja je privlačna.
Vi ste bre mnogo stroge.  ;D

Hranu ne traži kod drugih, da kod baba i to uvek ali to su joj praktično druge kuće pa to ne računam.

AnaK

Janko 23.7.2002.