Main Menu

Šminka za početnike

Started by janavi, January 22, 2011, 08:22:22 AM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Jano,

pocni sa nekim neznim, mekim bojama, dok se malko ne izvestis. :)

Ako neces da stavljas olovku za usta, onda ti preporucujem da umesto ruza koristis neki  sjaj u neznoj boji.

Ukoliko zelis ruz, onda ce olovka biti neophoda, ako ne zelis da ruz izgleda "polovicno" na ustima (ne znam da li sam dobro objasnila  :-[ )

Naneti senku i maskaru bez imalo rumenila je prilicno riskantno.

Zene koje se ne sminkaju oduvek, ali zele da pocnu, obicno prvo malo eksperimentisu.
Mozes da probas sa nekom lakom bez senkom, po celom kapku, malko rumenila na obrazima ( i trunkom na delu oka ispod obrve - daje vedar, neumoran izgled),  maskarom i sjajem u boji.

Da li ce sve to ici na nezno roze ili na boju kajsije zavisi od tvog osnovnog tena....

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Margarita

jano, super tema :good:
taman da savladam teoriju

:ph34r:

Quote from: AnaK on January 22, 2011, 11:29:50 AM
Nije olovka za usta višak :burko:

nikad nisam otkrila cemu zapravo sluzi :lol:

Una a sto je riskanto nanijeti maskaru i sijenku bez rumenila ??

Ih jano ti ces i sa minimumom sminke izgledati nasminkano, posto se inace ne sminkas   :innocent: .. maskara, sijenka, sjaj...sasvim dovoljno za dan  ;)

btw. jedna moja drugarica je nedavno naucila da se sminka sa youtube-a :lol: ..danima u dokolici gledala klipove i isprobavala i onda zvanicno objavila da je ona sada make up artist :lol: .. salu na stranu stvarno je naucila, ja se iznenadila kad sam je vidjela kako je profi nasminkana :girl_smile:

Pepi

Baš sam pre neki dan razmišljala kako bi bilo da se okupimo na nekoj kafi i organizujemo kurs šminkanja...imam jako krupne oči, i osim braon senke i maskare, ne umem da stvavim ništa drugo...a rumenilo stavljam više sa strane, nego na jagodice :girl_sigh:

zelena

Ja mislim da imam pogodno lice za sminkanje, ali rijetko se sminkam. Imam mrsavo i usko lice, ali krupne crte lica. Da iskoristim temu i pitam za neka pravila nanosenja rumenila, koja boja za svijetao ten, kako njime da isticem ili sakrivam odredjene djelove. Takodje mi treba preporuka za rumenilo od strucnih zena.  :)
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

Unabebili

Quote from: :ph34r: on January 22, 2011, 05:15:42 PM

Una a sto je riskanto nanijeti maskaru i sijenku bez rumenila ??

Zato sto ako je ten bled, a oci se naglase suvise, moze da izgleda kao bubrezni bolesnik u terminalnoj fazi  :lol:

Malo sam gledala Janine slike, ona ima bas nezno lice i malecke podocnjake, koje lako moze da sakrije, uz malo korektora, a bojim se da bi delovala bez rumenila, sa sminkom na ocima prilicno bledo.

Doduse, svako ima razlicite standarde kad je sminka u pitanju, neko voli ovako, neko 'nako  :innocent:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

dmi

Quote from: AnaK on January 22, 2011, 11:16:59 AM
Dmi, daj mi preporuku za maskaru, pliz. Ja ne nosim sočiva, ali su mi oči iz nekog razloga preosetljive. I najbolje su mi se pokazale maskare namenjena sočivima ali sad ne mogu nijednu da nađem.

Jano, ja za usta mnogo volim boju teletine  :girl_in_love:
sad sam isla da vidim znam da je Loreal ali ne vidim oznaku obrisala se
pogledacu u radnji
meni su se kao ubedljivo najbolje pokazale te lorealove za osetljive oci i kontaktna sociva
one me jedine ne peku
i znam da je ovo bila neka nova koja je izasla
pgledacu svakako ovih dana pa ti javljam

Quote from: Glitter on January 22, 2011, 11:45:49 AM
(kod mene efekat obrnut od crnog krejona koji mi zatvara oci pa izgledaju kao prasece :D)

ako si ti normalna.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Quote from: Unabebili on January 22, 2011, 04:19:24 PM

Naneti senku i maskaru bez imalo rumenila je prilicno riskantno.

Quote from: Unabebili on January 22, 2011, 06:13:32 PM
Zato sto ako je ten bled, a oci se naglase suvise, moze da izgleda kao bubrezni bolesnik u terminalnoj fazi  :lol:

:o :rofl:

ja ne stavljam rumenilo NIKADA
to je jedna od stvari koje nikada u zivotu nisam uspela da savladam kako treba
ne umem da ga stavi pa to ti je
elem, postoji jos jedna stvar - kad stavim puder i rumenilo meni se znoji lice koliko god da je kvalitetno i svrbi me -  a mozda sam se i ja samo opasno istripovala

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Quote from: Unabebili on January 22, 2011, 06:13:32 PM

:rofl: :rofl: idi bre

a sto bih ja voljela da imam blijedi ten  :girl_sigh:

Deda

Ja od svega najvise volim maskare. Sad imam l'oreal volume million i bas je dobra .
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

e ja sam se "skinula" sa maskare :lol: ... godinama sam je svakodnevno koristila osim ljeti...medjutim evo ovo ljeto se zavrsi a ja nesto nikako da se vratim maskari.. nemam pojma nekako mi se vise svidja kad se nasminkam i ne stavim je..kad stavim maskaru ne vidi mi se sijenka od trepavica :lol:

zelena

Quote from: :ph34r: on January 22, 2011, 07:13:27 PM
e ja sam se "skinula" sa maskare :lol: ... godinama sam je svakodnevno koristila osim ljeti...medjutim evo ovo ljeto se zavrsi a ja nesto nikako da se vratim maskari.. nemam pojma nekako mi se vise svidja kad se nasminkam i ne stavim je..kad stavim maskaru ne vidi mi se sijenka od trepavica :lol:
:rofl:

Ne bi ni trebala da se vidi, bitno da istakne oci.  ;)
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

:rofl: :rofl:

htjedoh reci da mi se trenutno vise svidja nacin na koji mi sama sijenka bez maskare istakne oci....jel ovako ok :lol:

Nanny Ogg

Ja uopste n'umem te dnevne/neobavezne/lagane varijante..ili sve ili nista (dakle, najcesce nista)

Nekako, bzvz mi je da nanosim npr senku ili karmin, a da na licu nemam puder..on mi je nakako osnova za sve..A kad jednom nanesem podlogu+puder, onda krenem jedno po jedno pa zavrsim full nasminkana  :lol: Zato se i sminkam iskljucivo za neke prilike, izlaske i sl..Za posao i dnevne izlaske - jok

Dobre savete za sminkanje daje Carmindy iz "What not to wear" :)

Ajte zene, ne dram'te

Gost51

maskara u braon boji je meni najnaj

rumenilo ne zaobilazi

preporucujem debele olovke za oci
ne vjerujem da tu moze da se fula

xe, upravo sam dobila avon isporuku
i opet bruku narucila
nisam neki fan, ali ne mogu da odolim katalogu koji mi je u dnevnoj

AnaK

Hvala, dmi  :kiss1:

meni je apsolutni minimum maskara + olovka za usta + karmin boje teletine.
Janko 23.7.2002.