Main Menu

Da li ste paničar?

Started by senka, February 12, 2011, 10:27:59 PM

Previous topic - Next topic

Saska

Una, i ja za ovakve stvari panicim, pogotovu kad su deca malo porasla i nisu 24 sata pod mojim nadzorom. Ako mi se ne jave na mob. u stanju sam momentalno da pocnem da zamisljam najgore moguce scenarije. Al to nam je valjda u opisu posla.

Deda

U momentu kad se nesto desava ja sam pribrana i delam.
Ali sto mrzim kad mi se ne javljaju  :shout: (za sad mm i otac ) . Umireeem . Samo mi ne trba davati mnogo vremena  :wall:
Stvarno se ponekad divim sebi kako uspem sve da izreziram  :hm:
Kad sam bila mala -ode moj otac u Nis da prodaje auto, tad nisu bile auto pijace svuda, i ja taj dan preplacem. Zamisljam- otisao je , prodace kola a nema kako da se vrati  :crycry:. Da dsam bar nekom htela da ispricam pa da mi pomogne, a ja sedim pored prozora ...placem krisom....
Ode majka na sastanak u Sokobanju , ako ne dodje do nekog vremena kad sam ja zacrtala , ne znam kako zivim - kao riba se borim za vazduh.
Onda sam porasla i sacekivala sestru iz grada a ona nesrecnica poslednja iz zgrade se vrati kuci  :wall:, koliko ona kljuc u bravu-toliko ja glavu na jastuk.
Scenu sa mm sam imala u subotu, jer je on covek potpuno neopterecen telefonom, stavi ga u gepek, baterija mu prazna danima, a najcesce ga i ne nosi.
Otac mi svako malo pravi scene  :lol: , a jos malo pa ce i deca  :shout: :nokti2:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Elanor

ja nisam panicar, ne blokiram se, ne histerisem izuzev da nekog nateram na delovanje, ali nisam sigurna ni da bih u stani-pani situaciji odregovala najbolje moguce - verovatno ne bih.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

jao dedo :bighug: stvarno preterujes, pa pusti ljude de zive ... sta ce biti kada deca poodrastu, pa ciknućeš sa takvim nerviranjem

senka

Dedo, nemoj to da radiš sebi  :bighug:
ja sam 10 godina živela sa ekstremnim paničarima najšireg spektra
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Deda

:rofl: (to je histerican smeh)
Mislis da ja ne znam da sam nemoguca  :crycry:
A najgore stvari su se desavale uvek kad sam bila opustena

Deda

Kad deca odu na igranje kod drugarice, ja u neko doba zovem komsiju da proverim a on mi odgovara :"Stanje redovno, pola kuce gori , oruzane bande u drugoj "
Bas je bezobrazan  :-\

Glitter

rafa

Nisam, ladna kao boza i smirena. Valjda sto nisam fatalista i nemam uvek najgore scenarije u glavi.
Iliti 'working great under pressure".  :lol:

Iz ovoga izuzimam situacije koje su povezane sa fobijama - visina, avion, gubitak kontrole i sl, tu mi panicara nema ravnog.  :-[
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

chokoladica

Ice cold. (dok mi se zeludac prevrce ). Uopste nisam panicar. Poslednja situacije koje se secam... Prosle godine.. Filip je razvalio bravu na vratima od nase spavace sobe.. pa je to nesto bilo sklepano. Ja spremam rucak u kuhinji, on nesto pocinje da divlja, ja pocinjem da se ljutim, on odlazi u tu sobu, i zalupi vrata, ja za njim (mislim se, meni ces ti da lupas vratima  :lol: ). Ulazim, i kako sam i ja sama jace zatvorila vrata, ispadne kvaka sa druge strane. Ne bi bio problem da ova sa unutranje ne ide na klip koji je na toj spoljasnoj. Dakle..rucak na sporetu, mi zarobljeni u sobi. Ja vec vidim kako se stan zapalio i kako cemo polako da skoncamo tu ..boze me sacuvaj. On pocinje da place, i da histerise, mene pocinje da hvata panika jer u spavacoj sobi nemam apsolutno nikakav alat!!  Kazem mu' tise bre, razmisljam" a sebi govorim " misli milice, misli jebo te!!  :lol: "

I otvorila sam vrata. uz pomoc malih makazica... u roku od pet minuta. Prvo sam pogledala po sobi sta bi moglo da mi posluzi...i eto. Ponosna sam na sebe  :rofl:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Deda

Makazice :nesvest:
Ja bih vristala eventualno izgorela  :lol:

Beatrix Kiddo

Naravoucenije - u svaku sobu smjestiti neku prvu pomoc ;D
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

martina

ja se ne sjecam bas da sam nesto imala neku strasnu situaciju da budem u panici. mislim, bili smo mi u hitnoj vise puta, ove zime triput za martina, pa i meca je imao zeznutu situaciju ljetos na triatlonu, gdje ga je hitna odvezla u bolnicu, pa on mene zvao da mu  idem po biciklo i auto... ali tad je najstrasnije bilo proslo, ziv covjek, oko cega da panicim. sutra, kad je izasao iz bolnice i kad mi je ispricao sta je bilo, skontala sam da je bilo gutavo, ali proslo vec. cak ni on nije kontao sta mu je, al je bio dovoljno pametan da ode do ovih iz prve pomoci da im kaze: ej, meni se cini da mi srce malo prebrzo kuca

ovo sto smo ove godine triput za martina isli u hitnu - ne mislim da je bilo mjesta panici, pao udario se, ziva glava, treba da se vidi sta je bilo tacno.

prijasnji odlasci u hitnu su mahom bili: razbijena glava, zaguravanje kojecega u usi... mislim - nema mjesta panici. jedino mi je islo na zivce sto sam stalno morala da smirujem svekrvu sto je moje dijete razbilo glavu ( a ja ga dovedem do kuce pjeske iz parka, a on zavija ko pivara, ko da mu crijeva ispadaju)

e sad, u ratu me je bilo jako strah. nije bila panika da ne znam kuda udaram, ali me je bilo jako strah. najmanje me je bilo strah kad se desni nesto od cega sam relno mogla da nastradam. nekako skontas - uh, prodje ovo... i lakse ti

zimus smo isto bili u nevelikoj saobracajnoj nesreci - ne sjecam se da smo panicili, cak ni djeca. martin malo, jer se bas na njega sasulo staklo od prozora... ali smirili smo ga. ja sam, doduse vrisnula, jer sam sekund prije udarca vidjela da ce tip da nas udari. ali to je neka nedobrovoljna reakcija

elem, nisam sigurna da sam bas bila u nekoj situaciji gdje treba da se panici, tj gdje sam bespomocna u tom trenutku da rijesim problem. nisam sigurna kako bih reagovala
jednom kad su luka i martin bili mozda godinu i po stari, meca je bio na putu. martin je bio dobio visoku temperaturu. ja inace nisam pristalica vozanja u hitnu po noci, jer iz svih primjera koje sam vidjela mi se cini da je u pitanju panika i maltretiranje djeteta, kojemu je ipak najbolje u njegovom kravetu. medjutim, martin je bio poceo da se stresa, i ja sam skoro htjela da zovem hitnu, i pocela sam da razmisljam sta sa ovo dvoje da radim... i u tom njemu spadne temperatura. poslije mi je stric, koji je pedijatar, rekao da je to stresanje u stvari znak da mu je spala temperatura ( a ja sam se bila prepala da je fras). onda sam ga legla sa mnom u krevet i cijelu noc gledala u njega, ali mislim da je ti bilo sasvim razumno ponasanje nakon sto se tako prepadnes. nista mu nije bilo, ujutro je bio kao nov. a ja isla na posao
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

chokoladica

Quote from: Beatrix Kiddo on April 04, 2011, 02:36:24 PM
Naravoucenije - u svaku sobu smjestiti neku prvu pomoc ;D
Pa ..imam u spavacoj tu neku kutijicu sa makazicama, nekim kremicama i tako..  Bitno je da nadjes nesto sto moze da se iskoristi.. Posrecilo mi se.. hvala svevisnjem  :D

Panika dolazi iz straha, ali cak i ljudi koji nisu panicari imaju strah. Verovatno je stvar hendlovanja istog.. Ja samo znam da meni ovo odgovara... Ali, cenim da ta pribranost u stresnim situacijama, uzme svoj danak vec negde..na nekoj krivini..