Main Menu

Inkluzija - svete gde smo?

Started by jel, May 08, 2009, 10:53:32 PM

Previous topic - Next topic

martina

Quote from: Dada on February 04, 2013, 06:53:26 PM
Meni je zao sto je ona sve podredila karijeri a neki pilicari kupe poene, iako onaj ko je bitan zna ciji je krvavi desetogodisnji rad iza toga :)

ma znas sta, ja sam zakljucila da tvoje znanje, rad i trud niko ne moze da ti uzme... jeste, iskoriste te budele ponekad, al ti gdje god podjes to nosis sa sobom... a oni su bez tebe nula... sta ces, svaki posao ima svoje gluposti, to je tako...
a ljigavci - svugdje ih ima, i uvijek mora da ih vuce na ledjima neko ko radi...  mislim da je to pomalo greska i vrjednica... nikad nece u partije i to, a to je jedini put da imas vlast... a kad imas vlast onda neke stvari mozes da popravis.... al dobro
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Dada

Quote from: martina on February 04, 2013, 06:58:32 PM
ma znas sta, ja sam zakljucila da tvoje znanje, rad i trud niko ne moze da ti uzme... jeste, iskoriste te budele ponekad, al ti gdje god podjes to nosis sa sobom... a oni su bez tebe nula... sta ces, svaki posao ima svoje gluposti, to je tako...
a ljigavci - svugdje ih ima, i uvijek mora da ih vuce na ledjima neko ko radi...  mislim da je to pomalo greska i vrjednica... nikad nece u partije i to, a to je jedini put da imas vlast... a kad imas vlast onda neke stvari mozes da popravis.... al dobro

Nece a mogla bi mnogo daleko da stigne, to joj je nedvosmisleno receno vise puta. Nisu joj ni do malog prsta, koliko god funkcija da imaju  :hm:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

martina

Quote from: Dada on February 04, 2013, 07:08:17 PM
Nece a mogla bi mnogo daleko da stigne, to joj je nedvosmisleno receno vise puta. Nisu joj ni do malog prsta, koliko god funkcija da imaju  :hm:

ma jeste, i to je onda to... niti me cudi, obicno ljudi koji znaju nesto da rade zaobilaze politiku...
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

jel

nazalost
a na kraju ljudi (deca sa pp) koji i zasluzuju korist od tog znanja i energije ne dobiju ::)

Na Interresornoj komisiji
(uvod, razrada, zakljucak)

U domu zdravlja pocinje procedura, predavanjem zahteva
to je neki obrazac koji imaju u DZ, na zahtev roditelja popunjava pedijatar, sestra
Iz pravne sluzbe DZa salje se nadleznoj Opstini.
Tamo posle nekog vremena kad se sazove komisija, pozivaju vas da dodjete sa detetom
(mene su pozvali posle par dana  :blink: a mislim da postoji neki definisan rok npr 15dana -pise u gore pravilniku ). Komisija nas je docekala, svi sede u jednoj prostoriji i istovremeno nas posmatraju. Bili su veoma fini, samo je dr pedijatar bila malo odsecna. Zoja je naravno sarmirala svojim osmehom i zeljom da pokaze koliko dobro hoda, kako je samostalna itd. Na sve sto sam rekla ona je imala svoj komentar i demonstraciju ::) npr ja kazem "ne snalazi se najbolje u nepoznatom prostoru" na sta ona kaze "nije tacno" i ustane i odseta u nepoznato  :girl_haha: i tako
evidentno je da joj treba asistent u velikoj grupi dece, na odmoru i mozda do wc-a. videcemo kako ce biti za godinu i po kad krene u skolu. Ali problem ce joj biti u nestabilnosti...
U svakom slucaju, komisija se sastojala iz 4 clana, mislim da je bio jedan decko -predstavnik opstine, iz DZa dr pedijatar, socijalna radnica i pedagog iz neke osnovne skole.
Raspitivali su se o Zojinim potrebama kako u buducnosti, tako i u proslosti.
Zapisali su da smo imali privatnog fizioterapeuta od Zojinog 2meseca, skoro svaki dan, dakle 4-5xnedeljno
, operacija kod rusa
itd

Neke stvari koje nisam znala a znacile bi mi da postoji opcija da asistent zoju otprati/doprati na relaciji kuca-skola. Narocito sto je nama razdaljina 2min peske.

sve je bilo brzo gotovo, za 20tak min  :)

My name is Luton, Robin Luton :lol:

plop

Quote from: jel on February 05, 2013, 09:19:01 AM
nazalost
a na kraju ljudi (deca sa pp) koji i zasluzuju korist od tog znanja i energije ne dobiju ::)

Na Interresornoj komisiji
(uvod, razrada, zakljucak)

U domu zdravlja pocinje procedura, predavanjem zahteva
to je neki obrazac koji imaju u DZ, na zahtev roditelja popunjava pedijatar, sestra
Iz pravne sluzbe DZa salje se nadleznoj Opstini.
Tamo posle nekog vremena kad se sazove komisija, pozivaju vas da dodjete sa detetom
(mene su pozvali posle par dana  :blink: a mislim da postoji neki definisan rok npr 15dana -pise u gore pravilniku ). Komisija nas je docekala, svi sede u jednoj prostoriji i istovremeno nas posmatraju. Bili su veoma fini, samo je dr pedijatar bila malo odsecna. Zoja je naravno sarmirala svojim osmehom i zeljom da pokaze koliko dobro hoda, kako je samostalna itd. Na sve sto sam rekla ona je imala svoj komentar i demonstraciju ::) npr ja kazem "ne snalazi se najbolje u nepoznatom prostoru" na sta ona kaze "nije tacno" i ustane i odseta u nepoznato  :girl_haha: i tako
evidentno je da joj treba asistent u velikoj grupi dece, na odmoru i mozda do wc-a. videcemo kako ce biti za godinu i po kad krene u skolu. Ali problem ce joj biti u nestabilnosti...
U svakom slucaju, komisija se sastojala iz 4 clana, mislim da je bio jedan decko -predstavnik opstine, iz DZa dr pedijatar, socijalna radnica i pedagog iz neke osnovne skole.
Raspitivali su se o Zojinim potrebama kako u buducnosti, tako i u proslosti.
Zapisali su da smo imali privatnog fizioterapeuta od Zojinog 2meseca, skoro svaki dan, dakle 4-5xnedeljno
, operacija kod rusa
itd

Neke stvari koje nisam znala a znacile bi mi da postoji opcija da asistent zoju otprati/doprati na relaciji kuca-skola. Narocito sto je nama razdaljina 2min peske.

sve je bilo brzo gotovo, za 20tak min  :)
:love32:

jel, ne znam mnogo o vasoj prici, ali se radujem vasim uspesima  :flower:
2006.
2007.

moma

martina

super, sad kad si ukacila sta sve ima, nadam se da ce ici lakse... vidis da ima podrska... ipak

stvarno je neprocjenjivo koliko pomoc otpocetka znaci... koliko je lakse i bolje poslije... da se od djece s pp ne prave invalidi, nego ljudi sposobni da se brinu o sebi i pored pp
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

jel

hvala grlz  :bighug:  :bighug:

@plop -zoja(moja mackica) ima 5,5godina i ima cerebralnu paralizu, koja se manifestuje najvise u otezanom hodu, samostalno hoda od pre godinu i po, ali je prilicno nestabilna, ima specificno nepravilno drzanje itd, mentalno je ok i genijalac je, beskrajno puna duha i srecna  :love32:
ume da se raduje najvecim sitnicama na svetu toliko glasno da ne mozes da ostanes ravnodusan   :love32:

pisala sam negde na superkadzi temi...

jel

sad sam se vratila na pocetak teme, kad sam je otvorila
zoja je imala 2 godine, ja sam se plasila kako cemo i sta cemo

koliki put je od tad prosla, sreca moja  :girl_in_love:
ide u redovan vrtic divno je prihvacena od strane vrsnjaka, divne vaspitacice  :clapping:

za godinu i po krece u skolu i do tad ce jos svasta da se promeni :pljucka:

jel

pokupila sam izvestaj

otprilike sledece sadrzine:
"Zoja je izrazito umiljata i vedra devojcica. Kontakt sa njom se vrlo lako uspostavlja. razume naloge i izvrsava ih uz sirok osmeh. Levoruka je i voli da crta.Otezano hoda samostalno. Velika motivisanost u prevazilazenju teskoca. Roditelji su angazovani oko lecenja. Povoljan socioekonomski status.
Misljenje: Obezbediti licnog pratioca."

E sad, jedan primerak treba da dam vrticu.
Trenutno u vrticu je super :pljucka: prihvacena i to najvise zahvaljujuci neiscrpnoj snazi jedne osobe, pisala sam o tome
videcemo sta ce biti pred upis u skolu... dotle nabildovacemo je da bude sto samostalnija :pioneer:

AnaK

Janko 23.7.2002.

plop

2006.
2007.

vojka

za Z  :love32:
jel divno i za izvestaj  :clap:, a pogotovu za vas napredak  :clap: :clap: :clap:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012