Main Menu

Hajde da se hvalimo :-)

Started by irma, May 10, 2009, 08:36:27 AM

Previous topic - Next topic

emge

Izašli su rezultati za Kengura, Marko je 142 od 5902, znači u prvih 3% :clap:
Ne ide dalje, ali je najbolji u odeljenju :lol:

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

disco2000

Sjajno!!! Odličan uspeh. A koliko ide dalje?
Koja je razlika Kengura i Misliše? Ovo nam je prvi nastup u svetu takmičenja, prvenac se nije naročito isticao :lol:

emge

Kengur je medjunarodno i isti su zadaci svuda i radi se isti dan. Za drugi razred ima 18 zadataka, s tim što pogrešan odgovor nosi i negativne poene. Meni lično izgleda da je Kengur malo teži, Misliša je domaća varijanta Kengura.
Kod Kengura dalje ide samo 30oro na nivou Srbije i oni se medju sobom takmiče, da se naravi konačna rang lista. Taj sledeći krug (meni izgleda) je uveden da se spriječi da nastavnici rade zadatke... što se na prvom finalnom takmičenju vidjelo... neka djeca neke učiteljice imala na tom prvom krugu koji je u školi skoro maksimalne poene, pa na finalnom svi imali neki minimum. Jasno je da djeci nije svaki dan isti, ni raspoloženje... ali baš da su svi njeni kiksali je malo simptomatično.

Evo kako izgledaju Kengur zadaci: https://dms.rs/kengur/zadaci/

Dacko

Bravo za Marka! :bighug:

Kakva učiteljica... :o :crazy:

disco2000

Aha, jedno Arhimedes, drugo Društvo matematičara... Hvala na pojašnjenju.

AnaK

Janko 23.7.2002.

prevodilica

Elanor

:clap: :clap:

btw, otvorila sam ove zadatke nasumicno, 7-8 razred
iz prve su mi se ucinili prelaki, ali mi se na kraju dopao koncept. odlicna je kombinacija zadataka.

sad jos da vidim 11-12 razred :nokti2:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

emge

Meni se svidja Kengur, krene od lakih, pa sve teži, a sve ipak prije svega logika.

AnaK

Meni se sviđao Kengur do prošle godine, prestao je kad nisam skoro ništa umela da uradim  :-[ :lol:
Janko 23.7.2002.

Mirka

Bravo za Petru i Marka!

Todor brljavio, žuri da završi prvi i uglavnom ne čita tekst  :fool:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

linga

Quote from: AnaK on April 17, 2019, 07:14:08 PM
Meni se sviđao Kengur do prošle godine, prestao je kad nisam skoro ništa umela da uradim  :-[ :lol:

Ha ha legendo, i ja tako :)
Bravo za Marka!