Recepti sa neta - neisprobani - slatko+slano

Started by janavi, May 10, 2009, 12:39:59 PM

Previous topic - Next topic

MissL

Ne bi probale?! E moje vi :lol:
Niste probale krofne, ustipke, przenice, pomfrit, cevape na kajmaku, vanilice, salcice, pivske kiflice, becke kiflice...? Doduse, u nekima je salo, nisu deep-fried :lol:
Probala bih sve u 16, sto bi se reklo, samo mi lisnato ne ide od ruke :crazy:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

od svega toga pravim samo przenice i to jedva par puta godisnje

Lani

Quote from: MissL on August 29, 2014, 09:02:10 PM
Ne bi probale?! E moje vi :lol:
Niste probale krofne, ustipke, przenice, pomfrit, cevape na kajmaku, vanilice, salcice, pivske kiflice, becke kiflice...? Doduse, u nekima je salo, nisu deep-fried :lol:
Probala bih sve u 16, sto bi se reklo, samo mi lisnato ne ide od ruke :crazy:

Sve ovo što si nabrojala a što je deep fried ja izbegavam u širokom luku. Zašto je teško verovati da neko ne voli masnu prženu hranu...  :think: pa još kombinaciju slatko + masno?

MissL

Nisam ni mislila da neko to jede ili pravi od nabrojanog redovno, pricala sam o probanju.
Naravno da mi nije tesko da poverujem, ni ne mislim da je ovo slatkis za svakoga i svaki dan, samo mi je cudno da ne bi probale. :)
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

linga

Ni ja nisam ljubitelj masnih kolača, meni to prejako. Ovo me ne privlači uopšte, ne znači da ne bih probala.
Meni oči na slatko zavise od faze u kojoj sam, ako tada jedem puno slatkiša svbe bih pojela, ako sam u fazi da malo jedem slatko- onda mi je sve slatko i slabo šta mi prija  :ces:

Lani

Quote from: MissL on August 29, 2014, 09:33:44 PM
Nisam ni mislila da neko to jede ili pravi od nabrojanog redovno, pricala sam o probanju.
Naravno da mi nije tesko da poverujem, ni ne mislim da je ovo slatkis za svakoga i svaki dan, samo mi je cudno da ne bi probale. :)

Ali zašto bih uopšte probala nešto za šta u startu, tj. pre probanja, znam da mi se neće svideti? :girl_haha:
Da ostanem u okviru teme - najjači slatkiš koji sam ja jela i koji volim, čak sam naučila i da ga pravim, je grčka alva od griza. Evo vam recept.  :) To sam otkrila pre 3 godine na Tasosu i mnogo lepu prave u taverni u našem mestu u koju volimo da idemo.

http://foodjunkie.eu/2010/02/16/greek-semolina-halva/

senka

jeli smo sad na Tasosu, a i u Istanbulu sa kuglom sladoleda
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Margarita

ja volim testo u svakom obliku :girl_sigh:

a chimney smo porodicno tamanili, steta sto ih nema vise
na trgu su sad neke pljeskavice umesto njih :hm:

Dacko

Ni kod nas ih više nema, a baš smo voleli da ih kupujemo kad se zimi vraćamo iz vrtića.

Lukina mama

Luka ,09 April 2005

AnaK

Treba iskopati recept, ali fenomenalno izgleda  :girl_haha:

Janko 23.7.2002.

disco2000

Ijao, ekstra... Da ne krenem sad sa kalorijama :lol:

AnaK

Ja sam ovo zamislila kao posluženje za proslavu rođendana, neku večeru kad dođu deca da zajedno rade prezentaciju i tako to.  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

disco2000

disco2000

http://ibnlive.in.com/news/worlds-first-pizza-cake-a-6tier-fast-food-monster-created-by-popular-canadian-pizza-chain-after-taking-a-customer-poll/466998-79.html

i jos

http://abcnews.go.com/Lifestyle/best-girlfriend-makes-boyfriend-birthday-pizza-cake/story?id=24237812

"Each layer of crust had to be pre-baked and cooled before assembling. We used about six layers for our pizza cake. The dough was rolled flat and baked for 15 minutes. Once all the layers of crust are baked, the spring form pan that I used was draped with dough to create its shell," she detailed. "Then the fun begins. Start layering the pizza cake with toppings and then repeat until you reach the top of the pan."