Recepti sa neta - neisprobani - slatko+slano

Started by janavi, May 10, 2009, 12:39:59 PM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Quote from: Glitter on March 28, 2016, 11:00:25 AM
nemoj da probas usikeljena jaja :crazy: nemoj to sebi da radis :lol:
:rofl:
Pa zasto su onda postala "klasik"  :lol: I sta je to uopste? Fascinira me hrana na koju instinktivno reagujes kao na ultra tesko pokvarenu, a neko je to smislio i kaze da tako treba  :lol:

Pre neki dan sam gledala neku egzotiku sa nekom fermetisanom hranom, iza kuce milion posuda u kojoj fermetisu najludje stvari, po nekoliko godina  :crazy: :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

Glitter

Quote from: Zumbulica on March 28, 2016, 11:21:24 AM
:rofl:
Pa zasto su onda postala "klasik"  :lol: I sta je to uopste? Fascinira me hrana na koju instinktivno reagujes kao na ultra tesko pokvarenu, a neko je to smislio i kaze da tako treba  :lol:

Pre neki dan sam gledala neku egzotiku sa nekom fermetisanom hranom, iza kuce milion posuda u kojoj fermetisu najludje stvari, po nekoliko godina  :crazy: :lol:
to je pab klasik i ide u pivo, puno piva i kao takav nema da se nadje ni na jednom drugom mestu osim marketu i pabu. A mislim da za 4 godine ovde nisam videla nekog da to kupuje :crazy:

Doduse koliko se mrste na nas kiseli kupus a jedu "to" ne kontam logiku uopste
Japanski fermentisani kupus kimchie je super

Zumbulica

E, kimchie sam proucavala i imala nameru da pravim  :lol: Iznenadila sam se koliko je rasiren i koje kolicine pojedu, Koreanci, a vidim da je rasiren i u Japanu ....

Nanny Ogg

E i ja sve hoću da pravim kimchie, imam super recept (iz pravog koreanskog kuvara  :girl_haha:)

Prepisaću i tebi, Zumbi  :kiss1:

Ajte zene, ne dram'te

Zumbulica

Quote from: Nanny Ogg on March 28, 2016, 01:44:19 PM
E i ja sve hoću da pravim kimchie, imam super recept (iz pravog koreanskog kuvara  :girl_haha:)

Prepisaću i tebi, Zumbi  :kiss1:
:clap: :kiss1:

Glitter

Kimchie u kombinaciji sa npr pirincem i piletinom i npr soja ili terijaki sosom. Perfektno

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: AnaK on April 22, 2016, 10:17:58 PM
Sudeći po Ana torti i Kraljici čokolade, ovo mora da je božanstveno:

http://www.coolinarika.com/recept/cokoladne-kuglice
truffles su divni divni i bas bogat ukus cokolade
Moze da se doda sampanjac npr ili neki drugi liker
Ovde ih najcesce valjaju u cist kakao da gorcina malo ubije cokoladu

disco2000

http://food52.com/blog/8614-margaret-fox-s-amazon-chocolate-cake?utm_source=Facebook&utm_medium=SocialMarketing&utm_campaign=Social

Čokoladna torta... za one periode kada duva promaja u frižideru :crazy:

1 1/2 cups flour
1/3 cup unsweetened cocoa
1 teaspoon baking soda
1 cup sugar
1/2 teaspoon salt
1 cup cold water
5 tablespoons neutral oil (like canola, vegetable, or grapeseed)
1 1/2 teaspoons vanilla
1 tablespoon cider or white vinegar

Glitter

Dacko

http://www.natanjiru.com/2012/10/rolnice-sa-cimetom-cinnamon-rolls.html
Ovo je u stvari isproban recept, nego ne znam gde je tema za takve, a nisam uspela ni da pronađem da li je neko baš ovu verziju rolnica postavljao, te se izvinjavam ako ponavljam.
Izmene u odnosu na ovo što piše u receptu: testo nema potrebe mesiti ručno kad se mikserom umesi za pola minuta, uopšte se ne lepi i lako se posle razvlači oklagijom, a u kvasac treba dodati celu kašičicu šećera. U našoj rerni se na 250 peklo dvadesetak minuta a ne deset kao u receptu, ali to svakako ima veze s tim što nam je rerna ozbiljno matora.
Testo je super mekano, cimet se ne oseća previše a nisu ni preslatke rolnice kao što sam mislila da će biti, a planiramo da isprobamo i isto to sa makom, sa orasima, sa pica nadevom.

Glitter

aleks

Nanny da ostavi opet recept za njene rolnice, ima ga negde, sa malinama, cini mi se. Ona ih pravila sa cimetom samo, fenomenalne su.

Glitt, hvala. Meni to mnogo komplikovano uvek deluje. Imam kumu Koreanku pa jedem kod nje jedino.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010