Mobilni telefoni - koliko ih često mijenjate?

Started by emge, May 11, 2009, 09:24:09 AM

Previous topic - Next topic

emge

Upravo sam ostala bez mog drugog telefona u životu.

Prvi Philips Savy sam imala 5 godina ( 1999-2004 ) i promijenjen je jer više nije radio, na radost ljudi u mom okruženju :lol:
Nakon njega sam kupila Nokia 6100 (2004-2009 ) i ostala sam juče bez njega. Krenuo je pomalo da posustaje, nije mi radio taster #, ali ostalo je bilo super.

Sad mi se čini da sam ga jako malo imala  :-[

Jel vi volite da mijenjate mobilne?

Dusica

Slabo, vec godinama imam Motorolu V3, od kad se pojavila kod nas. Tek sad menjam za K1. Sluzila me za sve pare, ali ostaje za rezervu :)

chokoladica

Ma kakvi. Promenim kad im bas vise nema spasa :) Ovaj sony ericsson imam od 2007(ili 2006.  :think: ) cini mi se. Jos uvek radi,ne menjam ga. Nokiu u kojoj mi je druga kartica sam dobila kao "ispomoc" i evo...traje , sluzi me dobro.  :)

Gost51

ne volim da mijenjam
mm mi pokloni uvijek
kad misli da je vrijeme da se zamijeni

AnaK

I ja menjam samo kad prethodni prestane da radi. Ovo mi je, mislim, 4. po redu od početka korišćenja (1999.). Uvek Nokia. Tek ova poslednja (7373) mi nije kupljena po sistemu najjeftinija Nokia, prvi put mi se telefon toliko dopao da sam poželela da platim izgled. Što se funkcija koje koristim tiče, to imaju svi  :-[
Janko 23.7.2002.

emge

Ja sam izgleda najgori slučaj, ko Čoko. Ne dam ni da mi se pokloni novi, koristim prethodni sve dok daje znake života ili dok ne nestane :(

AnaK

:tesi:
Ja pokušavam da se setim, nešto mi 'mnogo' telefona kad uporedim s tobom.
Jedini solidan u međuvremenu mi je mali Janko ubacio u čašu Kokakole, ostali su se baš pokvarili  :think:
Janko 23.7.2002.

emge

Quote from: AnaK on May 11, 2009, 09:33:47 AM
Ja pokušavam da se setim, nešto mi 'mnogo' telefona kad uporedim s tobom.

Ja bateriju punim tek kad se isključi :lol:
Kod Savy-ja sam mijenjala bateriju jednom za tih 5 godina, kod ovog nisam :D

Savy mi se baš svidio kad sam ga kupovala i nije bio baš prejeftin. Posle se pojavila neka trojka, malo jeftinija i čini mi se lošijeg kvaliteta.

Ovu Nokijicu sam kupila na ljeto 2004. i platila je oko 160 eura ( ako se sad dobro sjećam ) - znači nije ni ona bila najjeftiniji telefon, ali sam tad već shvatila da to kod mene traje :D

Tako da vjerovatno je cijena presudna za kraći rok trajanja :kiss1:

Elanor

hm, nemam pojma, ja to ne kupujem.
kad mm na poslu dobije novi model, uglavnom ja uzmem njegov stari. sada nosim neku izgrebanu nokiu, nem pojma ni koji broj ni sta, ionako mi je stalno ili u tasni (pocesto iskljucen  :-[), ili, cesce, zaboravljena kod kuce pored kreveta.
jedini je problem ako skoro budu menjali telefone kod mm-a, da li da uzmem njegov sadasnji - ic mi se ne dopada. navikla sam se na izgrebanu nokiu :innocent:

ono sto bi trebalo da promenim je sim kartica, da uzmem nesto sto podrzava nesto vise, al kad razmislim, sta ce mi :ces:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Nanny Ogg

I ja sam u zivotu imala samo  cetiri telefona - neki prastari Sony, sluzio me godinu dana, raspao se, od tad tri Nokie - prvu mi ukrali ( :'( ), drugu bih jos uvek koristila da mi ovu poslednju m nije kupio sad za Novu godinu..
Ne palim se na telefone, uopste...Bitno mi da radi, a koristim samo najosnovnije funkcije

Ajte zene, ne dram'te

lakalut

Takodje menjam samo kad prestanu da daju znake zivota, ali ih je vise komada nego kod Emge iz razloga sto su ti stariji telefoni od (1999), u mom slucaju bar, imali kraci zivotni vek. Trenutno me perfektno sluzi Nokia koju koristim od januara 2005, mada izgleda  bas demodirano ;)!
L: april 2006.

J: septembar 2009.

Dada

Ja sam mijenjala cesce jer sam nasljedjivala od mm a moje prosledjivala majki i tati. Poslednja 2 sam kupila. Ovaj sadasnji imam nekih 1,5 godinu i ne mogu na oci da ga vidim, valjda zato sto ga djeca iz miloste zovu ves masina  :lol: http://www.welectronics.com/gsm/Nokia/nokia-6288.jpg
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Beatrix Kiddo

Od 2001. godine ovo mi je cetvrti... A mislila sam da sam ja medju onima koji ne mijenjaju telefone cesto  :lol:

Prvi, omiljeni, mi je bio ovaj narandzasti  http://www.mojmobilni.com/images/telefoni//1094073288878.jpg

Drugi ovaj - nokia-2100, treci Nokia-3220 ...I sad imam  Nokia N73
(svaki kupljen na akcijama mob. kompanije)
Prije par mjeseci mi je Uros nesto pokvario (ispostavilo se da se samo skvasio pa zabudalio telefon) i nisam znala koji bih kupila kad bih morala - odlucila bih se za isti, bas ga volem :innocent:   
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

moki

I ja menjam telefone kad im vise nema spasa. I uglavnom neke srednjeg kvaliteta. Koji treba da sluze kao telefon, a ne kao foto aparat, mp3 player i sl.
Mia   27.02.2008.
Filip  11.03.2009.

Glitter

prvo sam funkcionisala po principu dok je ziv ja ga ne menjam (da sam se ovom logikom i sdalje vodila nosila bih nokiu 3210 jos uvek) onda je bilo beze poceli su da me zezaju da mi uz telefon treba i oruzani list. E tu je prestala sva moja logika. U proseku jednom godisnje menjam i broj i telefon i mrezu :mrgreen:
kroz moje ruke su prosli alcatel, erikson, nokia (6100 jedna jedina omiljena na svetu :girl_in_love: ), simens, soni erikson, pa samsung jedan pa drugi, pa neka privremena nokia i sada moja, samo moja nokia, ne znam joj broj, ali mi se mnogo svidja boja i to sto je na preklop :-[