Bazeni za brckanje, klince, lude noci ...

Started by jel, June 06, 2011, 03:13:18 PM

Previous topic - Next topic

Deda

To sam i podrazumevala  :lol:, zato ja dci mali bazen pa svaki put novu vodu  :lol:, mislim  mi imamo aqua park pa nam se moze  :turpija: , malo se hvalim   :trepp:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Finalina

Dawn

Ja sam juče kupila neke tablete koje su i hlor i fungicid i protiv algi... valjda je to dovoljno.

jel

ja nisam analizirala PH vrednost vode  :-[

al zato je Vuki(mali hemicar) poneo svoju labaratoriju - menzuru, neke casice, epruvete
da izmeri tacan odnos tog algifuja  :lol:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

AnaK

Janko 23.7.2002.

stacka

Dakle pitanje za Dawn, Veki i ostale devojke koje imaju bazene - sta da uzmemo od ovih sredstava za odrzavanje bazena? Uzeli smo onaj 306x76 sa filterom, bio na nekoj akciji u Metrou, tamo videla hiljadu sredstava za odrzavanje zavrtelo mi se u glavi od silnih naziva :crazy: i gde da kupim te trakice za proveravanje ph vrednosti vode?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Zumbulica

Mi ga ove godine nismo jos postavili, a prosle godine je bila citava nauka, bistrili smo danima sta da uzmemo. Sad se vise ne secam, moram da obnovim gradivo ....  :girl_haha:
Nama je problem sto nemamo dobru podlogu, prosle godine je bio na nekom podestu (ne mogu da se setim odgovarajuce reci  :crazy:) od dasaka, tu nam ove godine uopste nije izrasla trava. MM je hteo da jedan deo betonira ali se nismo dogovorili. Sad nam je resenje da se malo prekopa zemlja, naspe sitan pesak, iznivelise, stavi striropor i folija ....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

stacka

Nama je dvoriste betonirano i stavili smo ga na stiropor, kapiram to je dovoljno.
Ajd kad obnovis gradivo javi :girl_haha: :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Zumbulica

Secam se da voda mora prvo da se šokira velikom kolicinom hlora (provericu vrednosti) nema kupanja mozda 24 sata, posle se odrzava neko vreme tabletama koje sadrze sve sto treba. Njih nismo uspeli da nadjemo, pa smo koristili nesto drugo, sto smo, takodje, jedva nasli .... Onda opet, posle petnaestak dana se voda ili menja ili opet šokira  :girl_haha:
Prosle godine smo ga postavili cim je raspust poceo i mogle su da se kupaju sigurno mesec dana bez dana pauze, a voda je uvek bila super topla.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Dawn

Mi ne filozofiramo previše. Prvo ide hlorisanje, to može tečnim hlorom ili granulama koje se kupuju u apoteci.
Kupili smo neki andrmolj koji pluta po površini preko noći u koju stavljamo tablete koje u sebi sadrže hlor i sredstvo protiv algi. Ph ne proveravamo i menjamo vodu nekolilo puta u sezoni.