Main Menu

Tegobe posle porodjaja

Started by linga, June 08, 2011, 07:05:30 PM

Previous topic - Next topic

linga

Vec sam vam pricala da sam na porodjaju super prosla, bez bilo kakvih intervencija i stvarno sam se osmah super osecala (osim standardnih bolova u stomaku dok dojim, ali to nije nista strasno). Ono sto me nervira, a vec i brine je sto 12 dana posle porodjaja i dalje dosta krvarim, sto ranije nije bio slucaj. U bolnici je sve bilo o.k. na pregledu isto, a sada krvarenje krene i stane, ali je i dalje za moj pojam obilno  :ces: Ne znam da li ima veze to što sam anemična prilično (nastavila sam da pijem terapiju).
Kakva su vaša iskustva, kažem, meni je sa ovo dvoje relativno brzo prošlo, znam da sam brzo prešla na dnevne uloške.

Druga stvar koja me nervira  su bolovi u želucu. Sećam se da sam ih imala posle oba porodjaja, tada sam to povezivala sa stresom i napetošću, ali sada sam toliko opuštena i rasterećena, da to sigurno nije uzrok. Jedino što mi pada na pametr je da se želudac vraća na mesto i da me zato boli? A baš me iritira, jer sam zbog dojenja dosta često gladna, i šta god jedem ili pijem boooli  :(

Eto, sad mi je malo lakše, bar sam se malo izjadala :girl_smile:

Finalina

:bighug: , ali ja sam skoro sve zaboravila  :-X

...secam se jedino bolova u stopalima neko vreme nakon drugog porodjaja, skoro nesnosnih nakon budjenja i ustajanja ( nisam mogla da hodam normalno, jedva sam se kretala pre podne )

janavi

ja sam 3 nedelje morala da nosim obične (ne dnevne) uloške, posle još 2 nedelje dnevne

ostalo ne znam, al da :bighug:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Linga, tek je 12 dana prošlo, nemoj porediti sa prethodnim situacijama jer verujem da je i svaki oporavak posle porođaja priča za sebe kao i što je svaki porođaj priča za sebe.
Meni je isto ovaj drugi put bilo drugačije nego prvi.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Ovo za želudac ne znam, verovatno jeste to što kažeš.
:bighug:

linga

Hvala. Prosto ne znam da li da panicim ili je to normalno...

Glitter

ja sam krvarila punih 6 (sest) nedelja posle porodjaja, boleo me pazuh, stomak, zeludac, sav koji su mi usili...bila sam sva rasklimatana a opet prilicno leprsava...kakav opis  :crazy:
ali rekose ti da je tek 12 dana proslo  :bighug:

bubi

ja sam posle oba porodjaja skoro mesec dana nosila uloske.
:bighug:

Despina

i ja mjesec dana, ne brini jos je rano. za zeludac nemam pojma :kiss1:
A, L, S

Saska

Isto sam dosta dugo i obilno krvarila
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
.
Za želudac ne znam, al kažeš da ti je i ranije bilo tako, pa će proći i sad :bighug:

Iva

Prvi put skoro da nisam ni krvarila, ranu nisam osetila a sada sam 2 nedelje bas krvarila, pa se dosta smanjilo, pa opet krene... Uloske nosila do skoro. Konci ispadali 4 nedelje.... Cak sam pala u nesvest kada sam prvi put ustala u bolnici.  :crazy: Ma, sve mi je bilo gore nego prvi put.  :kiss1:
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

emge

Ja sam oba puta imala krvarenje 40 dana, s tim da je za zadnjih 15 dana bio dovoljan dnevni uložak.
E, sad.. ne sjećam se sa kim obilnije, čini mi se posle prvog porodjaja.

Saska

E, da, podseti me Iva, taman se smanji i mislim, super prošlo je, kad grune opet, još gore.

linga

Hvala vam :bighug: bas se nesto tripujem. a mozda ima veze s tim sto mi je prethodna dva puta radjena revizija? nije ni bitno samo da ne panicim. za zeludac, znam da ce proci, nego me zanimalo da li se jos nekom desavalo. i da prijavim da je vena super splasla, mada ne nosim carape, nisam mogla po onoj vrucini.

limun

Jao kao da sam se poradjala ko zna kad.... znam da je trajalo tada mi se cinilo dugo, ali .... polako... tek je proslo 12 dana, lepo su te iskontrolisali pre otpusta, dobro se osecas, puna elana sto je takodje dobar pokazatelj, bice sve ok..... :bighug:....
a za zeludac - pa sama sa troje male dece po ceo dan  :blink: 
draga divna si, nastavi da uzivas  :kiss1:

Vila

Linga, sigurno ima veze s tim što ti je rađena revizija, jer su tada očistili veliki deo onog što ti sad izlazi samo.
Meni je posle prvog, vaginalnog porođaja, krvarenje trajalo sto godina, i bilo je baš obilno, a sad posle Cr (pretpostavljam da rade i reviziju kad završe Cr) tek onako, da se kaže da curka, maltene ništa...

samo polako, uživaj, odmaraj,  i ljubi ekipicu :love32:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina