Main Menu

Prevare, prevaranti...

Started by Kafica, August 10, 2011, 07:57:51 PM

Previous topic - Next topic

rafa

Ajde to za kredite mogu i da razumem, sitna para, na srpskom, pogodi se ime, lakse je poverovati.

Ali da li neko stvarno nasedne na ovakve mailove?  :blink:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Beatrix Kiddo

Kafice, dobro je zavrsilo...

Itacka, ne mozes da uporedjujes nas mladje i starije ljude. Moj tata bi se isto upecao pod tim spletom okolnosti (ako bi umio da procita SMS :D )
Doduse, ni svi stariji nisu isti, ali i moj tata pripada ovima koji bi povjerovali porukama....
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Beatrix Kiddo

Ne bih ni ja nasjela na mail.
Bas bi meni drugarica/poznanica pisala na engleskom... I jos slala mail, umjesto da pozove...

A kod nas je jedna TV voditeljka na ulici spopadala, poznate i nepoznate, pricom kako joj je pauk odnio auto, a ona nema da plati, pa joj treba poznanica. I to tako dobro odigrano, da je moja kuma odoljela da joj da novac samo zato sto je cula da je vec nekog tako prevarila.
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

prevodilica

a ima ih i koji su se upecali...ne biste ni verovali koliko

ne mogu da vam pisem detalje, jer su strogo poverljivi, ali upravo na ovakve mejlove se ljudi pecaju i salju pare...

Margarita

Quote from: interpreter on September 28, 2011, 01:20:54 PM
a ima ih i koji su se upecali...ne biste ni verovali koliko

ne mogu da vam pisem detalje, jer su strogo poverljivi, ali upravo na ovakve mejlove se ljudi pecaju i salju pare...

:blink:   :blink:

MissL

Ja dobih jedan slican mejl prosle godine.
Najbolja fora je bilo sto je stigao sa adrese nekog coveka kome sam jednom u zivotu poslala neki poslovni mejl i to je otprilike jedina komunikacija koju sam imala sa njim. A na kraju molbe, u potpisu tipa: hvala ti puno sto si uz mene, Velizar :lol: Nisam mogla cak o tome ni da obavestim coveka, jer se ne bi ni setio ko sam uopste, nisam znala kako.
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Ira

Svacim se ljudi sluze  :(.
Prosle godine ili predprosle nisam sigurna  :ces:,ja i mm trazimo neki polovni auto za mene na netu.
Zvanicni oglasi,sve ok nadjemo neki auto,ali cijena je isuvise mala za takav auto,tog godista. :think:
Dopisujemo se e-mailom sa nekom gospodjicom,koja kao radi za Emirate(stjuardesa),koja je trenutno u Dubaiu i naravno da ce doci  za koji dan u Sydney tada ce nam jelte pokazati auto,ali mora da bude sigurna da cemo mi da kupimo to auto .Kako moze biti sigurna,pa naravno da joj uplatimo 1000$ na taj i taj racun...oooo  hau jes no  :lol:,nasla si koga ces...prijavimo policiji,oni na nemam pojma koji nacin i kako upecaju lopuze....

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

prevodilica

posebno za kupovinu robe preko interneta, kupovina kola je hit
medjutim, budite oprezni i kada vam traze neke kotizacije za seminare, avansne uplate hotela i sl, jer se i to desava
a o ovim "urgentnim" pozivima u pomoc od porodice ili prijatelja i da ne pricam

nemam sad vremena, ali postavicu malo kasnije neke korisne savete koje mozete da podelite sa ljudima koje znate u cilju sprecavanja prevara ovog tipa

gasha

i meni kum posla poruku da mu uplatim kredit na novi broj jer je u problemu  :crazy: :crazy:
slatko sam se nasmejala, moj kum nema sanse da je u takvoj vrsti problema ,
ali moj zet se upecao na istu foru, jer mu je kum, stvarno ostao bez posla
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

emge

maxic

Moja se mama redovno primi na nasledstva, nagrade, putovanja... prosledjuje mi mailove da ih procitam.

Jednom sam se bas strecnula, bilo je u pitanju neko pismo kao tetka treba pomoc, iz neke bolnice u Londonu, imla nesrecu, treba da plati operaciju itd.. Moja strina je stvarno tada bila trebalo da se odseli iz Londona, u guzvi je bila tih nedelja, za momenat sam se stvarno zamislila.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Margarita

moja mama srecnom nema mail, ni racunar, ko zna na sta bi se sve primala

maxic

Quote from: Margarita on September 28, 2011, 03:51:28 PM
moja mama srecnom nema mail, ni racunar, ko zna na sta bi se sve primala
:lol: Moja godinama proslijedjuje, iako smo sto puta o tome pricale, ali ipak da ja to pogledam :lol:
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Lani

Quote from: maxic on September 28, 2011, 03:44:45 PM
Moja se mama redovno primi na nasledstva, nagrade, putovanja... prosledjuje mi mailove da ih procitam.

Jao ovako moj svekar.  :lol: Kad mu izleti prozorče sa porukom: Čestitamo, vi ste milioniti posetilac ovog sajta, click here da dobijete milion dolara sav se izgubi od sreće.  :lol: Još pritom pojma nema engleski a pravi se kao da zna i samo ide i klikće.  :crazy: :lol:
Moji srećom ne umeju da koriste kompjuter niti su upoznati sa čarima interneta. Hvala Bogu, inače bi i tu svega bilo.  :girl_haha: