Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

mozda je do tehnike...mislim, zaista postoji tehnika pijenja vode protiv bolova...znaci...cim pocne da boli, jedna velika casa vode (ne prehladne), pa onda cesto po manji gutljaj...sve dok ne prodje, a prodje...barem u mom slucaju...md-a i jos nekih ljudi koje znam...probajte...

Unabebili

vredi probati

nekoliko puta mi je ovim uspelo
nije prosla skroz, ali se smanjila

mada u najvecem broju slucajeva, moram lek

srecom proredile su se, a vezane su bile za ciklus jedan period
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

verujem da je ponekad samo lek spas...na srecu, imala sam takvu glavobolju samo jednom u zivotu...neizdrz...zivi neizdrz :crazy:

AnaK

Meni je jedino potpuno nepoznato ovo:

10. Butterbur

The most effective "natural medicine," Grosberg said, is called butterbur, or petasites.

Butterbur is a plant grown in Germany, and extensive studies have proven that in pill form, it is very effective in treating migraine pain and asthma, as well as alleviate upset stomachs. Butterbur is safe, although it can only be ordered online.

I baš mi zanimljivo zvuči.
Janko 23.7.2002.

vojka

Mono, I mm-u zna da prija pijenje vode kad ima glavobolju
Ali meni je bas suprotno, meni pomogne bas izbacivanje vode iz tela
Voda ima smisla kod dehidratacije, kao sto je kod mamurluka  :lol:
Ne znam sta je butterbur  :think:
Moram da izguglam  :girl_haha:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Zumbulica

Quote from: Lukina mama on July 15, 2014, 12:29:50 AM
slazem se sa cici, ja koliko pijem vode mene nista ne bi trebalo da boli :D
Takodje, ja stvarno pijem mnogo tecnosti. A kad me uhvati migrena obicno od mucnine ne mogu ni da pomislim na gutljaj vode. Kod mene su migrene vezane za drzanje tela s jedne strane i za stres, preopterecenost i nezadovoljstvo, s druge strane.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

kalimero

mislim da oko te kombinacije vode i migrene se ne racuna da li inace dosta vode se pije, vec hidratacija u momentu glavobolje i koliko je kome potrebno .....tj ovo sto vojka kaze, kad je glavobolja povezana sa dehidratacijom......ne mora samo mamurluk da bude..... :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

ne znam ni ja za ovaj butterbur...

kalimero

http://www.b92.net/zdravlje/bolesti.php?nav_id=467851

evo ga clanak i kod nas.....taj butterbur je biljka repuh.....meni i dalje nepoznato, doduse  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Xe

Veliki, mekani listovi, koristi se protiv uboja, privija se na kožu. Ima po baštama, sigurno ima i na pijaci.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

monochrome

AnaK

Janko 23.7.2002.

disco2000

Sladoled glavobolja - Naime, primećeno je da se neke glavobolje (migrene) mogu brzo "prekinuti" rashlađivanjem ždrela, što se najbolje postiže kašiciom sladoleda koja se nešto duže zadrži u ustima.

Zanimljivo :think:

Korisno je :good:

AnaK

Ceo sajt je veoma koristan i stručan. Ima dosta ideja za isprobati  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.