Besplatan epidural u Dragisi M.

Started by mango, May 12, 2009, 03:41:22 PM

Previous topic - Next topic

mango

Quote from: kalimero on May 14, 2009, 09:48:00 AM
:(

ja sam Batu rodila na CR i imam osećaj da bi i sledeća trudnoća tako završila :(
Čak sam negde čula/pročitala da ako i probaju prirodno da porode ženu koja je jednom imala Cr, da ne preporučuju epidural zbog smanjenog osećaja .... :ces:

To prilicno zavisi od anesteziologa. Mene je moj pitao kako hocu da se poradjam. Da li da mi da jak epidural, preko kog nista necu osecati ili umereno jak pa da osecam i kontrakcije i napone. Izabrala sam ovaj drugi, bas da bih mogla da kontrolisem porodjaj koliko je moguce i prezadovoljna sam. Bolelo je prilicno, ali taman onoliko koliko mozes normalno da izdrzis, bez raspadanja. Kada su krenuli naponi opet smo se dogovorili, znacio pitao me je, da prakticno prestane da dodaje anestetik u tom periodu kako bih iskoristila prirodne napone, da bi porodjaj krace trajao i zaista sam se porodila iz treceg napona, bez epiziotomije, sa velikom bebom. cim se porodjaj zavrsio, on je dodao anestetik, pa sve dalje nisam osetila. Cinjenicu da mi je ostavio epidural tokom cele noci, sa dovoljnom i potrebnom kolicinom analgetika u spricu, da ga sama dodajem po potrebi, smatram najvaznijim delom tog iskustva :)

Sve u svemu, imala sam lep, umereno bolan porodjaj, ustala sam vec posle sat vremena, nisam nijedne sekunde bila potpuno oduzeta da ne osecam noge (tog osecaja sam se plasila, mada ne dovoljno da odustanem od epidurala :D), sama sam podigla noge na onu skalameriju, nije mi bilo muka, nije mi se vrtelo u glavi, nisam osecala nikavu slabost, a cenim i da je Pavlicak dovoljno pametan :)

Dok su trajale kontrakcije citala sam Andjele i demone (sad je premijera filma :) ), i izazvala ovacije u sali jer sam na porodjaj donela knjigu. I posle nek' mi neko objasni da epidural nije boziji dar u tim trenucima.

mango

Quote from: Lani on May 14, 2009, 10:39:58 AM
Jeste. Naučila me je da dišem što jes jes  :innocent:

Ne zaboravlja se, samo da znas  ;)

Lani

:-[

Da kažem i ja svoje iskustvo s epiduralom. Sve najbolje naravno, za vreme porođaja milina, nisam ponela knjigu ali jesam mm  :D. Apsolutno ništa me nije bolelo, ni kad su mi pred kraj smanjili epi (čak mislim da mi ga nisu bili smanjili dovoljno). Jedino što sam imala ludog anesteziologa  :crazy: koja me je za 4 dana koliko sam bila u porodilištu čak dva puta slala na urinarni kateter jer se plašila da ne praznim bešku dovoljno i da mi je epi umrtvio nagon za piškenjem.
Da mi je ova pamet nikad ne bih pristala na taj drugi kateter a možda ni na prvi, plakala sam od bolova  :'( Sreća pa nisam zaradila urinarnu infekciju. I sad kad se setim zlo mi je  :(

niya

Ovde je epidural besplatan  :good: ali mi idemo na carski rez  :molitva:
23.09.2009
Aaliyah Riley Anna
Rhea Neve Emma    
Xenia Kiera Leah

bubi

posto mi je prvi porodjaj bio expresan za 20 min o epiduralu nije bilo reci ali sa drugim detetom je to pod obavezno.
ako je neko smislio nesto da ti u 21.veku olaksa muke ne vidim razlog da se patim i trpim.