Kako ih nauciti da gube ( i da li to uopste treba raditi? )

Started by chokoladica, May 13, 2009, 09:25:39 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Izbegni za početak društvene igre kad vidiš da je neurotičan :)
Janko 23.7.2002.

Plava Baklava

Vasa pretezno dobro podnosi kad gubi, ali povremeno ima suza. Najvise je plakao kad ga je brat od tetke na kvarno pobedjivao u trcanju. Zna da je bolji a ovaj isprednjaci hodom, pa odjednom vikne: sad se trkamo i potrci i Vasa nema sanse da ga prestigne do tacke koju ovaj odredi kao cilj. A ne kapira da ga ovaj vara, ma haos.

Sestric mi je ekstra-takmicarski tip i prosto smo im sestra i ja uvele zabranu bilo koje vrste takmicenja, jer je tu stalno bilo suza do kolena i bas ruznih scena. Sad povremeno place kod PC igrica, kad mu nesto ne ide, a lecim time da upozoravam d cu lepo iskljuciti racunar, da spasim svoje milo dete da ne bude tuzno  :D

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

maxic

Ja mislim da ta nauka ide sporo, pogotovo sto je to neki uzrast, gdje vec dobro kapiraju da se svijet ne vrti oko njih, a nisu jos spremni da to podnesu.
Kod nas ima plakanja, kad se recimo Anja i Milos trkaju. On je uvjek brzi od nje, i onda drama. Ja uvjek objasnjavam, da ako vjezba moze da bude bolja, mozda ne da pobjedi uvjek. I nekoliko puta je upalilo pa ne drami.
Objasnila sam i da je za neke igre protrebna sreca, da ne mozemo da ih izvjezbamo. Nekad prodje, nekad ne. Uglavnom nije strasno.
Kod nas je teze izdrzati njenu pobjedu nego poraz. Onda ide i nabija braci na nos kako su oni "gubitnici" e tu nemam milosti.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Quote from: maxic on May 13, 2009, 08:59:16 PM
... pogotovo sto je to neki uzrast, gdje vec dobro kapiraju da se svijet ne vrti oko njih, a nisu jos spremni da to podnesu.

Kako je ovo doobro formulisano  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Masha

Upravo tako :) suocavanje sa stvarnim zivotom je najbolja skola

cici

Sofija i dalje nije naučila da gubi, uvek se naduri i prekine igru.Ne dozvoljavam joj da prekine igru zato što ona gubi i nastavi da igra ali nezainteresovano.Zato je nepodnošljiva kad pobedjuje  :dance1:  :clapping:  :clap:  Andriju nervira jer ima utisak da mu se ruga što se toliko raduje, posebno je dobra u memoriji i tu nas odere redovno.
On solidno prihvata poraz, nije baš da je ravnodušan ali uglavnom ne pravi dramu.Zato on vara kad god ima priliku.Namešta kockicu u ruci da dobije 6, krade kad broji mesta u ne ljuti se čoveče.Kad igramo guess who, ne izabere kartu nego odgovara šta mu padne na pamet  :blink: Jednom je i mene tako prešao, i skroz je ozbiljan ne može da se pretpostavi da vara.

Finalina

Mi ne igramo "ne ljuti se covece"  :D  , mada sam ga ja uredno kupila i pokazala im kako se igra.

Kada sam videla kako sa MM igraju  :lol:  , samo sam pomislila "mene videti necete"  :stop:

kalimero

mi planiramo da sada za more kupimo brdo društvenih igara i da se svo troje izigramo :clap:
a posle vas izveštavam kako je prošlo, naročito deo o "gubljenju"
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Finalina

Despina

Quote from: maxic on May 13, 2009, 08:59:16 PM
Ja mislim da ta nauka ide sporo, pogotovo sto je to neki uzrast, gdje vec dobro kapiraju da se svijet ne vrti oko njih, a nisu jos spremni da to podnesu.
Kod nas ima plakanja, kad se recimo Anja i Milos trkaju. On je uvjek brzi od nje, i onda drama. Ja uvjek objasnjavam, da ako vjezba moze da bude bolja, mozda ne da pobjedi uvjek. I nekoliko puta je upalilo pa ne drami.
Objasnila sam i da je za neke igre protrebna sreca, da ne mozemo da ih izvjezbamo. Nekad prodje, nekad ne. Uglavnom nije strasno.
Kod nas je teze izdrzati njenu pobjedu nego poraz. Onda ide i nabija braci na nos kako su oni "gubitnici" e tu nemam milosti.

Ovako :innocent:
Anja ce iskoristiti svaku priliku da vara, namjestanjem sestice, preskakanjem polja :lol:
Samo sto se moji skoro uvjek takmice, a Luka je u fazi bacanja na pod kada izgubi, uz neminovnu histeriju :hm:
A, L, S