Saobracaj u Bgd, velikim gradovima generalno i histerija

Started by mango, May 13, 2009, 12:20:25 PM

Previous topic - Next topic

mango

Danas sam zapeniiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ja mnogo vremena provodim u autu i zakljucila sam da je jedna od retkih situacija u kojima apsolutno gubim kontrolu kad sam u guzvi, a kasnim ili idem negde gde mi je bitno da stignem na vreme.

Danas sam vozila M u skolu i 5 (PET!) puta sam morala da stanem i manevrisem ili cekam zbog parkiranih kamiona koji istovaraju robu. Ljudi se ladno parkiraju na sred ulice koja je i onako zakrcena (na pr Kralja Petra gde stoje parkirani u tri reda) i istovaraju robu... polako, natanane.

Najgore mi je u Pop Lukinoj, kamion Maxija stane ispred radnje i onda mi koji dolazimo sa mosta moramo da ga obilazimo u suprotnoj traci, na ostroj desnoj krivini. Ako se neko iz suprotnog smera samo malo zaleti, eto sudara. A to je tako malte ne svako jutro. Jednom sam od policajca koji uvek stoji u blizini trazila da intervenise, ali dok sam cekala da se to zavrsi - zakasnili smo  >:(

I sutra je vec sve bilo isto... 

Kako se kontrolisete u takvim situacijama? Ja danas petog lika, tog u Kralja Petra koji je potpuno zatvorio ulicu, oterah na jedno mesto  :-[
Dajte mi neku mantru :)

Glitter

ne postoji mantra, to je jedan od razloga sto smo pokupili prnjice i dosli da zivimo u glittograd :innocent:

Praslin

Pre godinu i po sam se preselila u Novi Sad i nalazim da sam postala mnogo smirenija. Odgovorno tvrdim da su ljudi ovde smireniji u velikoj meri i zato što ne moraju da prolaze pakao saobraćajne gužve bar dva šuta dnevno kao Beograđani.

A da brojiš do 10 svaki put? Da slušaš muziku ili knjige u kolima?

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

dmi

nemam mantru , sizim svako jutro nekad manje nekad vise
i na zalost mislim da tu nema pomoci jer smo mi jedna uzasno nevaspita i nepopravljiva nacija
jutros sam napravila haos na parkingu kod politike
momak koji radi ladno cuva mesto za nekoga mada nema pravo na to
a ljudi cekaju po pola sata/sat da neko izadje odatle
nekoliko puta sma ih upozorila da to ne rade a oni i dalje
onda sam ih prijavila parking servisu i dobila mobilni njihovog supervizora i sa njim pricala
i jutros sam ga zvala ali ispred radnika jer mi doklincilo vise da me preve budalom (ne samo mene vec i gomilu koja ceka)

klincu sam rekla da to ne sme da radi, da se ne ljuti jer nije nista licno, ali da ako nastavi sigurno ce izgubiti posao jer radi peko omladinske
kod nas pravila postoje samo da bi se krsila i ni zbog cega vise
ne mogu da podnesem bahatost ni u jednom obliku
i borim se kad god mogu
s tim sto me sad to vise ne pogadja u smislu da se iznerviram, nego obavim sta imam i odsetam dalje
:D
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

mango

Znaci da se selimo :)

Uh, to je neizvodljivo u nasem slucaju.

Slusamo muziku, radio, moju omiljenu emisiju, al' to mi ne vredi...
Rekla sam deci da mi naplacuju svaku psovku u kolima

dmi

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Nanny Ogg

Obozavam ovakve teme
Tad sam srecna sto zivim u Provinciji  :turpija:

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Jedino pravo rešenje je da se krene dovoljno ranije. Pošto je to prilično teško izvodljivo, onda je alternativno rešenje ponavljati sebi To što se ja nerviram, neće ništa ubrzati  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

znala sam da ce se javiti sve provincijalke sa recima utehe :lol:

mango

Quote from: Nanny Ogg on May 13, 2009, 12:28:03 PM
Obozavam ovakve teme
Tad sam srecna sto zivim u Provinciji  :turpija:

Samo ti reci kad poludis zbog Provincije, ja cu da ti postavljam po par ovakvih dnevno :)

Nanny Ogg

Quote from: Glitter on May 13, 2009, 12:29:00 PM
znala sam da ce se javiti sve provincijalke sa recima utehe :lol:

Kakva crna uteha, vi's da im stajemo na muku  :stop:

Ajte zene, ne dram'te

mango

Quote from: AnaK on May 13, 2009, 12:28:18 PM
Jedino pravo rešenje je da se krene dovoljno ranije. Pošto je to prilično teško izvodljivo, onda je alternativno rešenje ponavljati sebi To što se ja nerviram, neće ništa ubrzati  :kiss1:

Do ovog nivoa samokontrole jos nisam stigla , moracu da pokusam :)

Nanny Ogg

Quote from: mango on May 13, 2009, 12:30:23 PM
Samo ti reci kad poludis zbog Provincije, ja cu da ti postavljam po par ovakvih dnevno :)

Iskreno, poludim samo kad vidim kako se skoro svakodnevno druzite i ispijate kafe  :'( i za poneki koncert /desavanje..za sve ostalo kuliram

Ajte zene, ne dram'te

mango

Quote from: AnaK on May 13, 2009, 12:31:21 PM
Jedino pravo rešenje je da se krene dovoljno ranije.  ,

Krecem ranije, danas nismo kasnili sa tih pet kamiona, al' onda poludim sto moram da jurim, a krenula sam vise nego dovoljno ranije... to me dodatno razesti.

Glitter

Quote from: Nanny Ogg on May 13, 2009, 12:30:29 PM
Kakva crna uteha, vi's da im stajemo na muku  :stop:

pa zato je zeleni na kraju :lol:

Quote from: Nanny Ogg on May 13, 2009, 12:32:06 PM
Iskreno, poludim samo kad vidim kako se skoro svakodnevno druzite i ispijate kafe  :'( i za poneki koncert /desavanje..za sve ostalo kuliram
ovako :innocent:

sve mane malog grada sam spremna da zanemarim kada shvatim da ako radim od 18h zovem taksi u 17.55, a ako ipak idem pesaka dovoljno je da krenem 7-10 minuta ranije :)