Saobracaj u Bgd, velikim gradovima generalno i histerija

Started by mango, May 13, 2009, 12:20:25 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

Sad malo jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mnogo sam besna, sad bih nekome mamu mamicinu!!!!!! Ušla sam u stan da se maklo iskuliram i da vam ovo napišem i onda odoh po Batu a usput sam i pivo otvorila, morala sam!!!!! :wall:

Živim u najstrožem mogućem centru a radim na fuckin Vračaru i moram kolima na posao jerbo drugačije ne mogu da stignem po Batu tačno na vreme u školicu, i ovako kolima stižem u 17 tačno i slušam gundjanje vaspitačice!!!!!!

I danas krenem u 16:30 kao i svakog dana i stignem u stan u 18!!!!!!!!!!!! Znači ne mogu da verujem!!!!! A iz školice su me zvali tri puta da me kritikuju kako kasnim i kako sam mogla nešto da organizujem i da im javim da planiram da kasnim!!!!! A u gradu KOLAPS!!!! Ali potpuni, Djilas apeluje da se ne ide u grad (FAK kako da ne idem kad moram da idem, tamo živim, majku mu!!!!)
Znači, štrajk je u Nemanjinoj pa su zatvorene:

NEMANJINA
KNEZA MILOŠA

i usput:
RESAVSKA (radovi)
SRPSKIH VLADARA - deo (ne znam zašto)
STARI MOST (sudar)

Brankov je kompletno blokiran, od opštine, Gazela poluprohodna.....

Sat i po putujem faking 4 km :wall: :wall: :wall: razdaljine, pola grada sam obišla da bih stigla!!!!
A na svu nervozu oko klaustrofobije u kolima, nerviram se jer ne mogu da stignem po dete, hebeš i kašnjenje na posao i u školu i u vrtić, ovo je najnajnajstresnije, jer mi je dete tamo negde, sa vasp. koje se nerviraju jer ja kasnim, i nema ko da ga pokupi jer su nam babe i dede sa one strane reke, kuma u Šapcu, kumica na Karaburmi, ......
a plus moram da nadjem nekoga sa kim će Bata HTETI da krene kući, znači ne može komšiluk ili sl....
:wall: ma, nemate pojma koga sam sve zvala (oli :kiss1:) i na kraju pozovem mamu Batine drugarice iz vrtića, i ona žena je srećom kod kuće pa je ona otišla i sad je Bata tamo i sad ću po njega.....
A što se vasp. tiče, mislim da bi ga i crnom ciganinu dale u tom trenutku, poludele su i one, džaba im ja objašnjavam da nije planirano, da nisam ni mogla da pretpostavim da je ovakvo stanje u gradu i da nemam ni koga da pošaljem, i da u krajnjem slučaju ni one ne mogu da stignu kući jer ne mogu da IZADJU iz grada :wall: :wall:

A još me neka ženska zamalo odvalila kolima, ali to je za drugu temu, to mi je samo prelilo, malo je falilo da izadjem iz kola i da se fizički obračunavam, koza jedna, ne gleda uopšte gde skreće, iz desne trake skreće levo, ma ni izvini da kaže, ni da stane, ni da mahne..... :ufffffffffffffffffffffffffffffffff:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Ceca

Danas je bilo bas lose u gradu, cujem da jos nije prohodno u centru  :no:
Ja sam na Banovo brdo sa Novog Beograda stigla preko Ostruznice  :)
Dusan 05.08.2005.

Praslin

Kali, pa to je strašno!
Ja sam ozbiljno za to da počnu da se hapse te demonstrantske grupe po gradu. OK je da demonstriraš, ali nemaš prava da uzurpiraš druge ljude, koji su isto tako pritisnuti problemima. Neko kasni po dete, neko u bolnicu, nekoj ženi je možda krenuo porođaj, neko je gladan...

Mislim, nema smisla to blokiranje ulica. To je maltretiranje nedužnih građana i ja bih to ozbiljno kažnjavala: 3 dana u bajboku + novčana kazna, pa da vidim da li ćeš da blokiraš Nemanjinu, ili ćeš da demonstriraš na Trgu ili na nekoj drugoj, nesaobraćajnoj površini!

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

janavi

Quote from: Praslin on May 13, 2009, 07:12:43 PM
Kali, pa to je strašno!
Ja sam ozbiljno za to da počnu da se hapse te demonstrantske grupe po gradu. OK je da demonstriraš, ali nemaš prava da uzurpiraš druge ljude, koji su isto tako pritisnuti problemima. Neko kasni po dete, neko u bolnicu, nekoj ženi je možda krenuo porođaj, neko je gladan...

Mislim, nema smisla to blokiranje ulica. To je maltretiranje nedužnih građana i ja bih to ozbiljno kažnjavala: 3 dana u bajboku + novčana kazna, pa da vidim da li ćeš da blokiraš Nemanjinu, ili ćeš da demonstriraš na Trgu ili na nekoj drugoj, nesaobraćajnoj površini!

takođe
ako svaki skup treba da se prijavi, onda to treba da važi i za demonstrante
i nema blokiranja ulica, inače svi u aps
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

kalimero

Praslin, i meni to prodje kroz glavu, onda se setim kako smo mi to isto ono 96-97, al onda je maltene ceo grad bio u štrajku i na demonstracijama, ovo sad, malo malo pa se neka grupica od 50toro skupi i blokira grad :wall:

Ali, ne možete da zamislite, to se bukvalno milelo, mislim da sam 1km prelazila 20 minuta :wall:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

mango

Joj Kali, potpuno te razumem. To je stvarno prevazislo gradjanski protest. Svako kome nesto ne odgovara u drzavi blokira Bgd i kaznjava obicne, najobicnije gradjane. Boga da molim da kasnimo samo po decu, a da nam ne zatrebaju vatrogasci ili hitna pomoc :(

maripoza

Quote from: mango on May 13, 2009, 05:48:27 PM
Zaboravila si jos ono malo sto nosi svoj ranac na ledjima, a mama njega u rukama :)

Nema sanse da se odreknem auta dok vodam decu do skole i vrtica i nazad. U gradskom prevozu bi se verovatno samoubila, ovako se uglavnom svodi na socniji recnik.

Naravno, Mango (i Lilit :D). Zato je metro zakon. Metroom bi isli svi oni koji ne vode decu i ne nose neki veci prtljag, prosto zato sto im je tako i brze i bezbednije, a samim tim bi bilo manje guzve u saobracaju za one kojima je iz bilo kog razloga lakse da idu autom.

Ali i bez metroa, pomoglo bi sprovodjenje zakona o saobracaju i naplacivanje kazni za razne prekrsaje. :D Za pocetak.
Old enough to know better, but too young to care.

AnaK

Ja i dalje mislim da žice možeš da sačuvaš samo sam :lol:
Jer - nema rešenja.
Ja idem prevozom, nekad stignem za 25, nekad za 65 minuta.
Najžalije mi je kad platim taksi, a opet zakasnim. Kao juče, npr. Ali - stvarno se nisam iznervirala  :diva:
Janko 23.7.2002.

itacka

ja sam danas svojim ocima video hitnu pomoc kako se penje od cvijiceve ka kraljice marije ulicom starine novaka u traci  u suprotnom smeru,za one koji ne znaju da kazem da su trake odvojene pesackim ostrvom    :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.06.2010.

kalimero

Quote from: maripoza on May 13, 2009, 09:02:15 PM
Ali i bez metroa, pomoglo bi sprovodjenje zakona o saobracaju i naplacivanje kazni za razne prekrsaje. :D Za pocetak.

ja bih uvela i one "free lanes" za svako vozilo u kome ima više od 1 putnika :clap:
i zabranila taxistima i busevima da IZADJU iz žutih traka....
i kažnjavala sve koji voze po šinama
i 'apsila nepropisno parkirana vozila na sred ulice, ma i "samo na minut da trknem"
i čistače, perače i sl pustila na ulicu samo od 1-5 noću.....

danas su od nemoguće gužve napravili haos najviše iz bahatosti "samo ja da prodjem semafor".... onda zakrče raskrsnicu, ovi iz bočne krenu na svoje zeleno, al ne mogu dalje od trećine, onda kad je njima crveno onda ovi prvi ne mogu od njih.... :wall:   
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

kalimero

Quote from: itacka on May 13, 2009, 10:40:40 PM
ja sam danas svojim ocima video hitnu pomoc kako se penje od cvijiceve ka kraljice marije ulicom starine novaka u traci  u suprotnom smeru,za one koji ne znaju da kazem da su trake odvojene pesackim ostrvom    :)

kod hrama  (iz bulevara ka nevesinjskoj) su se provlačili izmedju bandere i drveta, jedna odvalila retrovizor :wall:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Plava Baklava

Strasno!!!

Mi smo juce ujutro zapeli u guzvi, negde u centru se prosulo neko ulje, i nastade kolaps. Taxista u ocaju samo ponavlja: "Obicno nije ovako, gospodjo"  :lol:, a ja sizim jer kasnimo kod dr. Na kraju sam ga uputila da ide okolo-naokolo, i bese pametna ideja - jedina koja je vodila za normalno vreme do cilja.

Krecem se obicno po gradu:
- gradskim saobracajem uz izbegavanje busa (mada on pretezno ide na relacijama van centra)
- taksi koristim kad me MRZI a ne kad ZURIM   :rofl:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

mango

Quote from: kalimero on May 13, 2009, 10:47:09 PM
ja bih uvela i one "free lanes" za svako vozilo u kome ima više od 1 putnika :clap:
i zabranila taxistima i busevima da IZADJU iz žutih traka....
i kažnjavala sve koji voze po šinama
i 'apsila nepropisno parkirana vozila na sred ulice, ma i "samo na minut da trknem"
i čistače, perače i sl pustila na ulicu samo od 1-5 noću.....

danas su od nemoguće gužve napravili haos najviše iz bahatosti "samo ja da prodjem semafor".... onda zakrče raskrsnicu, ovi iz bočne krenu na svoje zeleno, al ne mogu dalje od trećine, onda kad je njima crveno onda ovi prvi ne mogu od njih.... :wall:  

Hehe, za ovaj sazeti prikaz imas kafu od mene :)
Tacno se vidi da dosta vremena proodis u autu.