Kako kupiti dobar bajs - za odrasle

Started by janavi, May 13, 2009, 01:51:11 PM

Previous topic - Next topic

Dawn

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Bebel

izvinte :lol:
ja sam ladno mislila da kupujes kucni bajs
Lav 05.10.05.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Xe

Quote from: Nanny Ogg on May 13, 2009, 03:26:40 PM
A jel ima neko da ne vozi bajs?  :rofl:
Ja!  :diva: Ne volEm, ne vidim dobro s naocarima, jos gore bez njih, pa ne smem.
Mi imamo nekog druga koji sklapa bicikle, mislim, profesionalno, ne krpi ih :) Odaberes koji tip kocnica, amortizera, koji ram hoces itd. Ali fercera za one iz NS, ili one sa zivcima da dovde dodju. Ako nekom treba, lako cu mu dostaviti broj.
I jeftiniji je od onih kupovnih.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

mango

Imam neki Capriolo, kupljen na rasprodaji, mountin bike. Nista posebno, al' nije ni bio skup.
Vidle sam da sada imaju jako lepe, roze :) Oni svi imaju Shimano opremu i to bi trebalo da je preporuka.

Mm je zaludjenik, trenutno ima neki profesionalni, od titana. Meni smesno zvuci kad on krene da mi prica preporuke za taj model tipa 'kad bi ga bacili iz aviona on se ne bi iskrivio', al' je cinjenica da njegov bajs dete moze da donese do treceg sprata koliko je lagan.

Uzmi neki sa lakim ramom, olaksava ti manipulisanje, i sa vecim tockovima, udobniji je za voznju. Videli smo pre neki dan u Uscu u nekoj sportskoj radnji u prizemlju bajseve za koje on kaze da su vrlo dobri, prepoznao je firmu, ali su oko 30000-40000. Ne znam da li si spremna da das toliko.

Svakako cu ga pitati koje firme preporucuje, mada ga ja nisam poslusala jer su svi koje mi je pokazao bili preko 300 eura :)

janavi

MalaZutaPtica

:)
nanjusila sam temu :)
Ako ti treba za malo vozanja po gradu Beogradu, onda obavezno uzmi city ili mountain bike (i bilo bi dobro da gume nemaju krampone, jer pretpostavljam da nemas nameru da vozis off-road).
Bilo bi, takodje dobro, da ram bude (bar) od aluminijuma - zbog tezine.

Oprema (menjaci, kocnice ... ) treba da budu neke prepoznatljive firme, ako uzimas Shimano - vodi racuna da NIJE najjeftinija serija, jer je to (obicno) veliki za*eb. Tu se menajci jako tresko podesavaju, brzo se poremete i onda opet moras nesto da namestas ...
Najbolje je poredjenje da svi automobili iamju menjace, i svi menjaci rade, ali menjac na Yugu i menjac na Mercedesu - se ne mogu porediti.

Da ja treba da kupim bicikl, otisla bih prvo u Planet bike.

Insistiras da bude nov ili te zanima i neki polovan?

janavi

šta je planet bike?  :-[
onaj sajt što je neko predložio, pepi?
meni tamo sve zbrkano, ništa se ne snalazim

treba mi za malo vožnje po keju i okolnim ulicama, samo ravno, u brda neću, off road, to tek neću ;)

pojma nemam jel bih polovni
jel prodaješ neki?

kako ide sa veličinom?
ja sam prilično niska

MalaZutaPtica

Ne, ne prodajem ja, ali u biciklistickom klubu "Partizan"  obicno imaju dobre i sa dobrim cenama.

Visina, se meri tako sto stanes preko one sipke (ako probavas model u narodu poznatiji kao "muski" tj sa ravnom sipkom) i ona treba da bude najmanje 10-15 vm udaljena od tvog tela. Sada se dosta modela radi i sa tom sipkom iskosenom, pa je taj paramentar malo zaboravljen, ali ako je ravna, bitno ej da je udaljena.

Planetbike (je onaj link koji je neko postavio) i ako vec en znas bas-bas nista o kupovini bicikla, bilo bi dobro da odes tamo, pa da ih abr dobro ispitas. Mis'im, tebi link sam po sebi, verovatno ne znaci mnogo, jer ima previse modela ... je l' imas nekoga da vodis sa sobom u kupovinu, ko se malo razume u bicikle?
Ako ces vozati samo po gradu, mozda ti je udobniji tzv. city bike.

Flyingman-Junior

Moja preporuka ti je da kupis neki "city" ili mount (ali bez zadnjeg amortizera). Za velicinu ti je MZPticica vec rekla, a dobro je da ga pre kupovine probas (ako imas mogucnosti), ili bar sedni na bajs posto je takodje vazno da ti polozaj ledja bude pravilan. Ne valja da budes previse povijena a ni ravna (uspravna) kao motka. Znaci mora da ti prija polozaj dok se vozis. Druga jako bitna stvar je i sediste, tako da postoje sedisda za pripadnice zenskog pola i naravno najbolja su od spacijalnog gela.
Evo nekih zanimljivih modela:
http://www.codexservis.co.rs/detaljno.php?art=83
http://www.codexservis.co.rs/detaljno.php?art=85
A vise o anatomiji bicikla mozes ovde da nadjes http://www.serbiaoutdoor.com/anatomija%20bicikla/anatomija.html

Padre