Main Menu

Revidirah stavove o Titi

Started by mango, May 13, 2009, 06:00:37 PM

Previous topic - Next topic

linga

#30
Quote from: Lilit_Depp on May 24, 2009, 12:47:56 AM
Naravno, s tim sto meni to isto vazi i za istoriju pre toga. Karadjordjevici pljuvali Obrenovice, a Obrenovici Karadjordjevice, a duzina monarhije nije bila nesto duza (a tesko i uspesnija, bar po drzavu u celini) od perioda posle '45. Tako da, da, istoriju pisu pobednici, al to je, po meni, primenjivo na svaku vlast koja se negde vaspostavi.

Ono sto mene generalno iritira je zatiranje onih koji su bili pre nekih koji su sada i mislim da to za samu Srbiju nije dobro. Meni je fenomenalno to sto u Becu i dalje stoji ploca koju su postavila 2 ruska generala koja su "oslobodila" Bec (pretpostavljam da su za Beclije Rusi bili sve drugo osim oslobodioci). E sad, karakteristicno za tu tablu je da je tim putem gde je ona stajala trebalo da prodje metro. I mogli su ladno da je sklone ("iz opravdanih razloga" :lol: ). No, oni su nju skinuli, napravili liniju metroa i ponovo nalepili (moze se videti tacno na tom mestu gde je bila nekad, al sad samo stoji zalepljena na jednom, vrlo vidljivom, zidu).
Istorija je istorija.


Slazem se s tobom, mene  uzasno iritira to stalno kretanje od nule i potiranje svega sto je bilo pre, a to nisu izmislili konuisti, fakat.

Finalina

kao Titov pionir :lol:, često sam u poslednje vreme pomišljala na vreme odrastanja i neke razmere u kojima smo mi bili deca tamo nekih školskih generacija iz kojih smo potekli i došli ovde gde smo sada, sa gomilama iseljenika i raseljenika.... šta ovoj našoj deci da prenesemo, a da nas ne gledaju kao u čudu ili kao "ludake"?

Glitter

Ja sam komunista u dusi :lol: kaze muz i vise nego u dusi :lol:

Finalina