Main Menu

ljubomora starijeg deteta

Started by vrana, February 06, 2012, 02:06:49 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Margarita

vrano :bighug: proci ce, samo treba da izdrzis dok ne prodje
ja se ne secam da je pavle u pocetku bio tako ljubomoran, vise je buknulo posle, sto neko rece, kad je mladji poceo da pleni treptanjem i osmesima :D

martina

ja sam bila starije dijete i htjela sam brata. sestra cim, jadna, zaplace, ja trcim do mame i kazem: vidis da ne valja, place, idi u bolnicu i zamijeni za brata

ali ja se uopste ne sjecam neke ljubomore... imala sam 2.5 godine

sad mi je sestra najbolja prijateljica. a pocele smo da se slazemo kad sam pestala da budem jaca od nje ( do tada sam je tukla, jer "nije slusala"). mislim da je to bilo kad je  ona napunila nekih 10 godina. nikad se poslije toga nismo tuzakale, uvijek smo bile tim. do danas
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

vrana

Jao Martina, umirem od smeha, bukvalno  :lol:
Jako bih volela da tako umem da razmisljam. A  da je pekmez, jeste  :-[

Citacu veceras ovu temu, probudili su se obojica u isto vreme  :crazy: Vasa trenutno kaslje i bljuje po Vukasinu, tepejuci mu beeeeeeeeebooooo, bebanaaaaaaa :wall:

Uzdam se i ja u tu dojbu da ce moci makar malo da ga sacuva, mada ne znam koji su njeni realni dometi  :think:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

cici

Quote from: Deda on February 06, 2012, 02:36:06 PM
I ko kaze da sa tim nije imao problema laz ko pas  :lol:

:rofl: :rofl: sto volim kad si ovako jasna  :lol:

Iva

U poceku je govorila kako samo brinemo o bebi a o njoj ne, imala je cak i nocne more, bilo je  bas strasno, imala je napade histerije i onda sam resila da je max ukljucim oko bebe. Zajedno smo joj menjale pelenu, kupale, oblacile (ona obavezno carape)... Uvek sam joj trazila da mi donosi kremu, pelenu, maramice, cuclu.... Tako se osecala da je od velike vaznosti. Isto sam joj cesto govorila da je beba dosadna i da stalno kaki. Svaki put ( i jos uvek) mi trazi da vidi kaku u peleni. Sad je obavezno saljem u sobicu da vidi da li jos spava ili je budna. Ona je "cuva" dok se zajedno igraju na tepihu ako krene na parket da mi javi a ja  :compgirl:

Procice ce to, samo eto, malo treba vremena. A do tad.  :crazy:
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

Elanor

Quote from: Deda on February 06, 2012, 02:36:06 PM
Pakao je nas  :diva:

Ja i dan-danas Nedine nebuloze prepisujem tome da sam joj rodila brata a ona ga uopste nije zelela . Ona je dete rodjeno da bude jedince.  :rofl:. A da vidis kako je nezna i osecajna prema svoj ostaloj mladjoj deci na svetu  :'(
Ja sam toliko bila u losoj situaciji  :lol: da sam molila Boga da nam niko ne dolazi u goste jer je tad bila najgora .
Ono sto je mene vuklo i vuce kroz imanje 2 deteta  :girl_cray: je recenica koju sam procitala da se potpuno, bez ikakcve grize savesti treba predavati detetu kom je u tom trenutku vise to potrebno. Znaci- beba doji- Vasa nek kulira , kad je beba sita , igraj se sa Vasom, mali i onako nema pojma . Ne zapostavljas nikoga( sem sebe  :girl_blum:) , sve je to priroda lepo uredila. I naravno da nece imati nikakve traume , i naravno da je dobro za njega , neke bitke ranije ce da izgura.
I ko kaze da sa tim nije imao problema laz ko pas  :lol:
I jos nesto- proci ce- a mozda i nece  :crazy:   :kiss1: po sto puta
smisljah sta da napisem, kad videh da je drugarica sve napisala :friends:

vrano :bighug:
btw, milena je pocela da piski u krevet kad se filip rodio. prestala je neke tri godine kasnije, s nepunih sest, posto sam se jedne noci toliko izdrala na nju i rekla joj svasta :-[. mada, to piskenje u krevet malo posle trece godine moze da bude i cisto fiziolosko, ne mora da ima za uzrok dolazak bebe (videces i ti ako krenes da citas tu temu od pocetka).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

rafa

Quote from: maggie on February 06, 2012, 02:23:31 PM
:bighug: Nisi jedina :) a ka' ce proci zavisi i od njega (evo kod nas samo sto nije  :crazy:).

:rofl: EVo i kod nas, trenutno smo u najgoroj fazi ever. :crycry:
Mada smo napravili pomak, sad su oboje ljubomorni na ono drugo, nije samo starije dete na mladje.  :diva:

E vrano, vrano, kud bas ovu temu u ovaj teski zimski dan.  :lol:

I ja obozavam da citam martinu, i bas mi je super izraz 'ybg, tako ti grah pao'  :rofl:, moracu da je prevedem na ovdasnji sleng da bi moja cerka dobro razumela poentu.  :turpija:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

rafa

Sve sam rekla samo nisam posavetovala iz naseg iskustva.  :lol:

Iako sam sama mladje dete i veciti borac za ugnjetenost i tiraniju mladje dece od strane starijih  :turpija:, moram da priznam da starijoj deci uopste nije lako. Sve ti je u tvom malom zivotu lepo i potaman, onda ti objave da ces dobiti brata/sestru sto te, iako prestravi, negde i raduje kako ces imati pajtosa za igru.
A onda se pojavi kmekavi mali intruder od 3 kg koji ne zna nista osim da place, o igranju nema ni govora a svi se sjate oko njega i nezno smejulje i raspilavljuju dok ti stojis negde u uglu i cekas svojih 5 minuta, koji nikako da stignu.  :girl_cray:

Elem, T nije bila ljubomorna odmah, nego kasnije - kad je prohodao i poceo da pleni  :girl_in_love:

A ukljucivala sam je u sve, koliko sam mogla, njemu davala minimum i to najvise kad ona nije kod kuce, upotrebljavala emgine fore 'jaoj, bas je dosadan, opet place...' :-[, dovodili smo je kod nas u krevet nocu, vratili smo cuclu, govorili joj da je ona nase najvece, najduze i zauvek prvo zlato  :crazy: i sve ostalo.
I nije urodilo plodom, stalno izjavljuje kako ona nije zelela brata, samo sestru a kako sestra nije stigla, bolje da je ostala sama.  :crycry:

Ja se sa mojom sestrom nisam nikako slagala, dva sveta.
Ali evo, posle moje 30-te sve je bas onako kako treba, sad se bas volimo i uglavnom mazimo i pazimo.  :girl_haha:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Deda

U mom slucaju tj mog deteta  :lol: nijedna fora nije pomagala -ni mazanje, ni pelene ni kupanje, ni "dosadna je beba"  a cudo jedno-kad se rodio-skinula je pampers(21 mesec) , izbacila cuclu i flasicu -sve u par meseci  :rofl:.
Poslala sam je jednom po pampers u sobu, njenema, nema , nema. Vratila se ona sa pampersom a promenila boju lica. A u sobi gde je krevetac i pampers ,pola zida izvrljano hemijskom olovkom  :rofl:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

martina

Quote from: rafa on February 06, 2012, 04:05:43 PM
Mada smo napravili pomak, sad su oboje ljubomorni na ono drugo, nije samo starije dete na mladje.  :diva:

ma ja kad vidim mog muza... zlo mi je dokle to moze da ide

on mami nikad nije oprostio svoju mlaju sestru. ova srednja mu je jaran, i njih dvoje su zajedno mrzili bebu. ali ova srednja nikad, jadna, nije stigla da bude razmazena, posto kad se ona rodila, ovaj moj je i dalje bio beba

a najmladja sestra bila em bolezljiva, em simpa.... plus mama nije imala namjeru ni da je rodi, pa se osjecala kriva...

elem, to ti je sou od dinamike u porodici. njih dvoje su uvijek bili "na noz". i sad se posvadjaju oko mame - ko je vise pazi... sad kad je bolesna

a ja samo vrtim glavom i razmisljam kako je moguce da ljudi od 45 i 50 godina jos mogu da budu ljubomorni jedno na drugo.

zato mislim da jedino sto covjek stvarno moze da uradi je malo izbaci taj osjecaj krivice i pusti stvari da idu svojim tokom. treba djeci pruziti ono sto im treba, naravno, treba probati da ih priblizis... ali sve sto radis ( na primjer, starije pomaze oko mladjeg, pa poslije misli da moze da mu komanduje u zivotu, jer se "brine" za njega otkad se rodio) moze da se okrene onako kako nismo htjeli
samo se nadas da ce ti ljudi kasnije nekako uspostaviti neki svoj odnos koji ce da bude dobar za njih.

ne mozemo da kontrolisemo sve u zivotu, samo nase ponasanje. pa mozda malo i da se foliramo i pravimo da nem je svejedno, cak i kad nije. ja mrzim sto se tiana bolje ne slaze s njima dvojicom. al opet - oni su blizanci, imaju svoju dinamiku, nije ni njoj tu lako. osjeca da su oni blizi nego sto ce ona ikad biti s njima. ja sam sad u fazonu: mozes da mislis sta hoces, ali necu da slusam da si bezobrazna. ako hoces da se svadjas s njima, mozes ali  tiho. mislim, kontam ja da je to suludo, ali sad vec vise moraju sami

jos jedna stvar: sad njene prijateljice misle da su joj braca super, pa i to utice da ona malo omeksa

nekad, treba pola zivota da prodje da se stvari rijese, nekad ni to nije dosta. to je zivot. lupati svoju glavu oko toga nije produktivno, naprosto
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

maggie

Quote from: rafa on February 06, 2012, 04:13:14 PM
Elem, T nije bila ljubomorna odmah, nego kasnije - kad je prohodao i poceo da pleni  :girl_in_love:

Jao da, nimalo ne pomaze sto je ovo malecko slatko i umiljato kao macence, a ona em velika, a jos i pomalo rogate naravi
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

martina

Quote from: Deda on February 06, 2012, 04:21:21 PM
U mom slucaju tj mog deteta  :lol: nijedna fora nije pomagala -ni mazanje, ni pelene ni kupanje, ni "dosadna je beba"  a cudo jedno-kad se rodio-skinula je pampers(21 mesec) , izbacila cuclu i flasicu -sve u par meseci  :rofl:.
Poslala sam je jednom po pampers u sobu, njenema, nema , nema. Vratila se ona sa pampersom a promenila boju lica. A u sobi gde je krevetac i pampers ,pola zida izvrljano hemijskom olovkom  :rofl:

joooj  ... ni moja tiana nije htjela da radi oko njih. ona je ispocetka bila odusevljena, jer je ona dobila dva brata a kaitlin samo jednog. poslije ... not so much
i dok je bila mladja ponasala se kao da ne postoje... a koliko je puta dramila sto sam ih rodila... da ne spominjem
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Elanor

podseti me rafa, ja sam presrecna sto mi je drugo dete musko (iako sam zelela jos jednu devojcicu). da je milena kojim slucajem dobila sestru koja bi bila podjednako lepa ili ne-daj-boze lepsa od nje, mogli bismo samo da se besimo...

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.