Main Menu

Kredit za polovan automobil

Started by maripoza, May 14, 2009, 09:08:44 AM

Previous topic - Next topic

maripoza

Odmah da kazem da sam potpuno operisana od kredita, te ni o cemu sto ima veze sa kreditima pojma nemam. Bezala sam od toga kao djavo od krsta, ali cu, izgleda, morati da se upustim u tu dogodovstinu.

Zanima me koja je razlika izmedju auto kredita i kes kredita, tj. koje su prednosti i mane jednog i drugog, predlozi za banke koje daju najpovoljnije kredite (ako znate), a necu se buniti ni protiv kratkog kursa iz ekonomije na temu vrsta kamatnih stopa i svih ostalih stranih reci  :-[ :D koje se pominju uz kredit.

Hvala unapred. :)
Old enough to know better, but too young to care.

Deda

Quote from: maripoza on May 14, 2009, 09:08:44 AM
Odmah da kazem da sam potpuno operisana od kredita, te ni o cemu sto ima veze sa kreditima pojma nemam. Bezala sam od toga kao djavo od krsta, ali cu, izgleda, morati da se upustim u tu dogodovstinu.

Zanima me koja je razlika izmedju auto kredita i kes kredita, tj. koje su prednosti i mane jednog i drugog, predlozi za banke koje daju najpovoljnije kredite (ako znate), a necu se buniti ni protiv kratkog kursa iz ekonomije na temu vrsta kamatnih stopa i svih ostalih stranih reci  :-[ :D koje se pominju uz kredit.

Hvala unapred. :)
Cekaj irmu, ona radi u banci kao i vila(mada je trenutno na bolovanju), pa ce ti reci
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

maripoza

chokoladica

Ja ne znam u cemu je razlika  :lol: Mozda u tome sto kesh kredit slucajno mozes da potrosis na nesto drugo  :lol:
Ne znam garice.. pa zar u sred SEKE da kupujes auto?  :D

janavi

pratim temu
al sve u nadi da mi kreda neće trebati :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

maripoza

Quote from: chokoladica on May 14, 2009, 09:59:39 AM
Ja ne znam u cemu je razlika  :lol: Mozda u tome sto kesh kredit slucajno mozes da potrosis na nesto drugo  :lol:

Razlicite su kamate, a i za kes kredit, koliko videh, mora da se da i depozit. Samo sto sve to zajedno meni nije do kraja jasno pa me zanimaju misljenja onih koji se u to razumeju.

chokoladica

Quote from: maripoza on May 14, 2009, 11:32:44 AM
Razlicite su kamate, a i za kes kredit, koliko videh, mora da se da i depozit.
Ooooooozbiljno?  :lol: :lol:

Xe

Ako hoces nov automobil, kredit mi ima smisla. Ali za polovan...
Mozda je bolje da uzmes kes kredit, pa da s tim parama kupis auto direktno u inostranstvu, mada je kupovina polovnih kola svakako lutrija.
Ja bih pre uzela novi, recimo "ladu nivu", najbolji planinarski auto :mrgreen:
?Najbolje je kupiti polovan auto od nekog koga poznajes.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Vi mene ocigledno za*ebavate. :lol: Mislim, vas dve poslednje, sa akcentom na garicu. :D

Tacno znam zasto sve ovo pitam. Zanima me da li se vise isplati (kad se obracuna kamata i saberu ostali troskovi) uzimati auto kredit ili kes kredit. Dakle, ne razumem se uopste u nacin obracunavanja svih troskova koji idu uz kredit i molila bih nekog ko se zaista u to razume da mi malo razjasni pojedinacne stavke. Tabele koje sam videla u bankama sadrze gomilu meni nepoznatih termina i zelim da znam sta je sta, koliko ce mene auto na kraju da kosta i u kakav rizik se upustam u jednom, a u kakav u drugom slucaju.

Gde cu i kako kupiti sam auto, to znam. Odnosno, znam ko ce mi u tome pomoci i oko toga ne brinem. Nov necu da kupujem.

Ako imamo nekog ekonomistu, bankara ili nesto slicno, bila bih zahvalna da se javi na temi, cisto da razjasnim sebi sta se vise isplati i sta mi je manji rizik.

janavi

irma je tu samo vikendom, mislim da vredi da je sačekaš :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Xe

Quote from: maripoza on May 14, 2009, 09:30:46 PM
Vi mene ocigledno za*ebavate. :lol: Mislim, vas dve poslednje, sa akcentom na garicu. :D

Tacno znam zasto sve ovo pitam. Zanima me da li se vise isplati (kad se obracuna kamata i saberu ostali troskovi) uzimati auto kredit ili kes kredit. Dakle, ne razumem se uopste u nacin obracunavanja svih troskova koji idu uz kredit i molila bih nekog ko se zaista u to razume da mi malo razjasni pojedinacne stavke. Tabele koje sam videla u bankama sadrze gomilu meni nepoznatih termina i zelim da znam sta je sta, koliko ce mene auto na kraju da kosta i u kakav rizik se upustam u jednom, a u kakav u drugom slucaju.

Gde cu i kako kupiti sam auto, to znam. Odnosno, znam ko ce mi u tome pomoci i oko toga ne brinem. Nov necu da kupujem.

Ako imamo nekog ekonomistu, bankara ili nesto slicno, bila bih zahvalna da se javi na temi, cisto da razjasnim sebi sta se vise isplati i sta mi je manji rizik.
Mogu da pitam tatu ili sestru, posalji mi predloge kredita, pa cu ti javiti.
Inace, bila sam ozbiljna sto se kupovine tice.

maripoza

Pa ti si uvek ozbiljna. Ili te samo ja ozbiljno shvatam? :lol:

@Ivana
nigde ja ne zurim, pa necu sutra da dizem kredit. :)
A pitanje je i da li cu da ga dizem. :lol:

Zaduzio me muz da se ja raspitam za kredite, pa se posle predomislio rekavsi da bolje to ne radim jer, kad saznam koliko ce da nas oderu, nikad necemo kupiti auto. :lol:

Xe

Skupi sve informacije pa mi doturi. Tako sam ja uradila kad smo uzimali stambeni kredit. Sve lepo zaheftala  i dala tati da prouci. Nisam se pokajala :) On zna sta su Euribori i ostale jele i borovi :lol:

maripoza

Quote from: Xe on May 14, 2009, 09:42:39 PM
On zna sta su Euribori i ostale jele i borovi :lol:
:lol:

Hocu. samo sam htela neke osnovne informacije unapred, da znam sta da gledam.

chokoladica

Garice, evo ozbiljno, moji (keva i njen muz) su uzeli polovan Peugeot 307 karavan na kredit (star je..3-4 godine),  pa cu da ih pitam kako to sve ide. Sumnjam da ce i oni znati u detalje, ali sigurno ce znati kokoliko ih auto na kraju kosta. Mama mi je vec rekla , samo sam ja zaboravila.. znam da je cifra.. da se smrznes. Naravno.. ovaj auto je bas onako..dobar  :rofl: Da ti preporucujem automobile , necu . Verovatno vec imas u glavi sta ces. Ladu Nivu je moj cale vozio ( a i ja ponekad), mozda jeste najbolji planinarski auto, samo mi ne zivimo na planini.  :lol: Meni licno nije odgovarao, jer je menjac namesten isuvise daleko , mnogo trosi, itd.