Main Menu

Kredit za polovan automobil

Started by maripoza, May 14, 2009, 09:08:44 AM

Previous topic - Next topic

rafa

http://www.krediti.rs/clanci/uporedni-prikaz-auto-krediti/22/

http://www.krediti.rs/pretraga-kredita/

Naravno da je bolje uzeti auto od kesh kredita, ne samo sto su kamatne stope mnogo manje, vec kesh kredit zahteva mnoga obezbedjenja za koje mozda nisi u prilici da obezbedis (100% devizno pokrice, 100% pokrice drzavnim obveznicama, sve do hipoteke uz obavezne jemce i adm. zabranu).

Nisam sigurna kako je sada u Srbiji, ali bi za auto kredit trebalo da ti treba ucesce bar 30%, jemci - par komada u zavisnosti od cifre, zaloga na auto, polisa osiguranja i administrativna zabrana.

A zasto se ti uopste dvoumis izmedju ova dva, jel postoji neki problem da uzmes auto kredit?

Preporuku za banku nemam, pogledaj sve generalne uslove i zahteve, pa  u okviru suzenog spiska onoga sto ti je prihvatljivo odluci za onu banku gde imas nekog bliskog, ko ce ti garantovati da ce sve biti odradjeno ok i bez cimanja, efikasno, kao i da ce se ta otplata i podrska posle sasvim fino pratiti.  :flower:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

maripoza

@Garice
ma kakva crna Lada Niva.  :crazy: Pusti Xe, ja u te njene zabiti idem ili aviJonom ili ne idem uopste. :lol:
Pitaj ih, ako mozes, bar za neke osnovne stvari. Hvala. :flower:

Quote from: rafa on May 15, 2009, 07:28:54 AM
http://www.krediti.rs/clanci/uporedni-prikaz-auto-krediti/22/

http://www.krediti.rs/pretraga-kredita/

Naravno da je bolje uzeti auto od kesh kredita, ne samo sto su kamatne stope mnogo manje, vec kesh kredit zahteva mnoga obezbedjenja za koje mozda nisi u prilici da obezbedis (100% devizno pokrice, 100% pokrice drzavnim obveznicama, sve do hipoteke uz obavezne jemce i adm. zabranu).
Pre nego sto pogledam linkove (ne stizem sad, moram da krenem na posao), samo da ti kazem da ja pojma nemam sta znaci tih 100%. 100% od cega? Stvarno mi je potreban prevod na maternji:-[

Nisam sigurna kako je sada u Srbiji, ali bi za auto kredit trebalo da ti treba ucesce bar 30%, jemci - par komada u zavisnosti od cifre, zaloga na auto, polisa osiguranja i administrativna zabrana.
Ovo nije problem.

A zasto se ti uopste dvoumis izmedju ova dva, jel postoji neki problem da uzmes auto kredit?
Ma ne, nego pojma nemam koja je tacno razlika, odnosno koji kredit mi je jeftiniji i koje su mi obaveze kod svakog ponaosob.
Zato i otvorih temu. Trebalo je da stavim u naslov: debil za kredite - pomagajte! :lol:

Preporuku za banku nemam, pogledaj sve generalne uslove i zahteve, pa  u okviru suzenog spiska onoga sto ti je prihvatljivo odluci za onu banku gde imas nekog bliskog, ko ce ti garantovati da ce sve biti odradjeno ok i bez cimanja, efikasno, kao i da ce se ta otplata i podrska posle sasvim fino pratiti.  :flower:
Bas bas bliskog nemam ni u jednoj...... odnosno, nemam nikog ko je na nekom radnom mestu koje bi mi bilo sta garantovalo. :(

Pocela sam, zapravo, da sakupljam informacije, pa cu videti sta mi je ciniti. Ono sto bi meni najvise odgovaralo jeste da me sto manje oderu kamatama i da sto pre isplatim taj kredit. Necu mnogo novca da dizem, deo cu verovatno vec imati (mada ce to sigurno biti manji deo), a ostatak bih zajmila od banke. I necu da kupujem skup auto.
Znaci, nekako bih sto pre i sto lakse da se otarasim duga - to mi je prioritet. :D

Hvala na savetima i informacijama. :flower:
Old enough to know better, but too young to care.

janavi

Lada njiva  :girl_haha:
(skrolujte, nisam mogla da odolim ;))
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

chokoladica

:lol: Jel to "pa ruski " ili  ?? 

janavi

jok, po srpski, pa jel ide po njivama :lol:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

chokoladica

Quote from: janavi on May 15, 2009, 07:54:43 AM
jok, po srpski, pa jel ide po njivama :lol:
Pitam se, da li rusi stvarno kazu lada njiva  :lol: Ozbiljno.. nije iskljuceno. A da ide po njivama, ide. Zato je moj cale i kupio. Mada...nikad nisam znala po kakvim se on to njivama vozi, al ajde de...
Jedina od prednosti tog auta je.. sto se zagreje cas posla.. Rus..sta ces  :lol:  A i osecas se sigurno. Medjutim, ipak je generalni utisak da si seo u tenk..ne u auto  :lol:

rafa

Quote from: maripoza on May 15, 2009, 07:45:15 AM

Pre nego sto pogledam linkove (ne stizem sad, moram da krenem na posao), samo da ti kazem da ja pojma nemam sta znaci tih 100%. 100% od cega? Stvarno mi je potreban prevod na maternji:-[

Ovo nije problem.
Ma ne, nego pojma nemam koja je tacno razlika, odnosno koji kredit mi je jeftiniji i koje su mi obaveze kod svakog ponaosob.
Zato i otvorih temu. Trebalo je da stavim u naslov: debil za kredite - pomagajte! :lol:
Bas bas bliskog nemam ni u jednoj...... odnosno, nemam nikog ko je na nekom radnom mestu koje bi mi bilo sta garantovalo. :(

Pocela sam, zapravo, da sakupljam informacije, pa cu videti sta mi je ciniti. Ono sto bi meni najvise odgovaralo jeste da me sto manje oderu kamatama i da sto pre isplatim taj kredit. Necu mnogo novca da dizem, deo cu verovatno vec imati (mada ce to sigurno biti manji deo), a ostatak bih zajmila od banke. I necu da kupujem skup auto.
Znaci, nekako bih sto pre i sto lakse da se otarasim duga - to mi je prioritet. :D

Hvala na savetima i informacijama. :flower:

Pa 100% znaci 100%. :rofl:
Uzimas kredit od 5000 eura a polozis 5000eura kod njih kao obezbedjenje.  :D
Znam da suludo zvuci ali ima momenata kada se ljudi odlucuju i na ovo. Na primer imas tih 5000 eura ali ne zelis da ih sve potrosis na auto jer su ti poslednje pare u kuci, preferiras da dajes mesecno neku cifru. Kamata na takav kredit je manja (jer je apsolutno obezbedjen), a kaplje ti i neka kamata na te rezervisane, prakticno orocene pare na dati period pa u sustini placas razliku medju kamatama + troskove izdavanja i odrzavanja kredita.
Meni je mm-ova firma dala 100% pokrica za dozvoljeni minus koji imam u obdanistu. NIsam htela da mi pozajmi te pare (jer mu ih nikad ne bih vratila i uvek bi mi nesto drugo bilo hitnije da platim  :lol:), iako me to kosta.

Da, sredstva obezbedjenja za auto kredit nisu problem (jer postoji i sam auto), kod kesha je uvek sve zahtevnije jer nema konkretne stvari kojom banka moze da se obezbedi.

Ako te zanima sta je jeftinije, kesh je uvek najskuplji - bilo da je u vidu kredita, dozvoljenog minusa ili kreditne kartice, i tu su kamate uvek najvece..

:flower:
10.12.2002.
19.05.2005.

Xe

Quote from: rafa on May 15, 2009, 08:02:38 AM
Pa 100% znaci 100%. :rofl:
Uzimas kredit od 5000 eura a polozis 5000eura kod njih kao obezbedjenje.  :D
Moj drug tako uzeo jer je primao minimalac kao beli deo, pa nisu imali odakle da mu skidaju rate :)
Dobaci mi papire, pa da vidimo.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Jao, Rafa :lol:
Ja jos mislila da sam ja luda sto sam (citajuci uslove za kredit po sajtovima banaka) mislila da 100% znaci upravo to sto si ti napisala. Reko' mora da sam izuzetno glupa za te stvari kad verujem da novac koji zelis od banke da pozajmis pre toga banci moras da das. :lol:
Kad ono.....  :-[

Meni su te finansijske malverzacije potpuni SF. Da imam te pare, otisla bih i kupila auto, na banku ne bih ni pomislila. :D

Odo' sad da citam ove tvoje linkove. :)

maripoza

chokoladica

Garice, pozvah kevu da je pitam. Oni su prilikom istrazivanja, utvrdili da je kamata najmanja kad se auto uzima na lizing, pa su tako i uradili.  Mogu odmah da ti kazem da je njihova kamata mnogo manja nego za moj kes kredit na isti broj godina  :lol: Mozda da uzmes u obzir i lizing?

rafa

Quote from: maripoza on May 15, 2009, 08:50:28 AM
Rafa, vidi ovo:
http://www.bancaintesabeograd.com/index.aspx?pageno=150
http://www.bancaintesabeograd.com/index.aspx?pageno=236

Ispada da je kamata za auto kredit mnogo veca od one za kes?  :-[

Khm, khm.
Da li citas uslove obezbedjenja za kesh kredit? Upravo 100% deviznog depozita o kome pricamo.

Bilo kako bilo, meni ove cifre zvuce totalno nebulozno.  :blink:
Prva za kesh je mnogo niska (nema sanse da je kamata samo 6%, toliko sad u SEKI nisu ovde ni stambeni krediti, a oni su najjeftiniji)
Druga za auto je previsoka  :o 25-28%, pa ko je kreten da toliko placa godisnje, nije uopste konkurentno

Ovaj sajt ti nista ne valja  :rofl: :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

maripoza

O, ne, jos jedna stvar za razmatranje. :lol:

Salim se. Uzecu u obzir, hvala. :)

edit: ovde mislim na lizing, Rafa mi uletela a da sam je tek par sati kasnije primetila. :lol:

Glitter

ne dirajte mi ladu nivu, to ide gde magare nece :lol:

a gdji pozi mogu samo da olaksam odluku za taj lizing